RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Skats

Par godīgu tirdzniecību informēs ar animācijas filmām

Par godīgu tirdzniecību informēs ar animācijas filmām
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 21.11.2014. 10:05

21. novembrī Latvijas Universitātes, Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātē no 14.00-16.00 notiks godīgai tirdzniecībai veltīts informatīvi izglītojošs pasākums.

 

Pasākumā varēsiet iepazīties ar šai tēmai veltītām animācijas filmām, piedalīties radošajā darbnīcā par pārtikas produktu piegādes ķēdēm, kur uzzināsiet kafijas, cukura, banānu un citu populāru produktu stāstus.

 

Godīgās tirdzniecības sistēma garantē, ka ražotāji un zemnieki attīstības valstīs saņem godīgu atlīdzību par savu darbu. Šajā sistēmā strādā 1,35 miljoni strādnieku un mājsaimniecību 70 jaunattīstības valstīs. Ražotājiem tiek maksāta garantēta iepirkuma cena, papildus bonusi vietējās kopienas attīstībai, tiek veidotas ilgstošas tirdzniecības attiecības, kā arī samazināta starpnieku loma. Papildus godīgai atlīdzībai Godīgās tirdzniecības sistēmā ievēro arī vides ilgtspējas principus, bērnu ekspluatācijas aizliegumu un strādnieku tiesības. Šis pasākums notiek ar projekta “Godīgā tirdzniecība: apziņas celšana”, ko līdzfinansē Eiropas Savienība, atbalstu.

 

Godīgās tirdzniecības sistēmā ražo tūkstošiem produktu, taču populārākie ir kafija, tēja, šokolāde, kakao. Arī Latvijā ar katru gadu pieejams arvien plašāks Godīgās tirdzniecības produktu klāsts – arvien vairāk produktus var atrast lielveikalu plauktos, plašāks klāsts sastopams arī ekoveikalos. Godīgās tirdzniecības produktus var atpazīt pēc īpaša marķējuma.

 

Biedrība “Zaļā Brīvība” aicina Latvijas patērētājus izvēlēties Godīgās tirdzniecības produktus, piemēram, aizstājot vienu ikdienā patērētu produktu ar tādu, kurš ražots Godīgās tirdzniecības sistēmā, un līdz ar to ar savu naudu atbalstot tieši šī produkta ražotājus attīstības valstīs.

 

Iegādāties Godīgās tirdzniecības kafiju vai tēju ir līdzīgi kā pirkt burkānus pa tiešo no zemnieka tirdziņā, tikai pasaules mērogā – tā mēs atbalstam tieši ražotājus, nevis starpniekus un apjomīga mārketinga izdevumus.

 

Vairāk par godīgo tirdzniecību uzziniet Zaļās brīvības mājaslapā - http://www.zalabriviba.lv/par-godigu-tirdzniecibu/

 

Tiekamies 21. novembrī LU PPMF, Jūrmalas gatve 74/76, Rīgā.