RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Skats

“Izdevniecība Drukātava” izsludina akciju “Izglāb manuskriptu”

“Izdevniecība Drukātava” izsludina akciju “Izglāb manuskriptu”
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 28.11.2014. 16:19

“Izdevniecība Drukātava” izveidojusi grāmatu sēriju “Mācību un zinātniskā literatūra” un izsludinājusi akciju “Izglāb manuskriptu”.

 

“Izdevniecība Drukātava”, izveidojot grāmatu sēriju “Mācību un zinātniskā literatūra” un izsludinot akciju “Izglāb manuskriptu”, vēlas pievērst uzmanību tam, ka vēl joprojām ir jomas, kurās latviešu valodā profesionālās literatūras faktiski nav vai tā ir novecojusi, bet jaunas grāmatas netiek izdotas finansējuma trūkuma dēļ. Tādēļ virknei autoru nav interese rakstīt jaunus darbus, jo jau iepriekšējie nav ieraudzījuši dienasgaismu grāmatas veidā.

 

Akcijas mērķis ir apzināt neizdotos darbus un labākos nodrukāt grāmatu formā un daļēji vai pilnīgi finansēt to izdošanu. Akcija plānota arī kā motivācija mācībspēkiem izvilkt ārā jau iesāktos manuskriptus, kas līdz šim finanšu trūkuma dēļ netika izdoti vai pat pabeigti, skaidri apzinoties, ka tad, kad pienāks rinda to izdošanai, tie būs jāpārstrādā.

 

“Lai gan akcijai “Izglāb manuskriptu” ir skaidra sasaiste ar Mihaila Bulgakova rakstīto, ka “manuskripti nedeg”, nav jau arī no tiem lielas jēgas, ja tie paliek autoru atvilktnēs. Mēs vēlētos izdot grāmatas pat, iespējams, ļoti šauram interesentu lokam, izmantojot mūsdienu digitālās tehnoloģijas, kas ļauj nodrukāt dažus grāmatas eksemplārus par tikpat zemu viena eksemplāra cenu kā daudzu simtu metienu”, norāda “Izdevniecība Drukātava” vadītāja Laima Baumane. Autori ir aicināti iesūtīt savus darbus, izmantojot uzņēmuma mājas lapā www.drukatava.lv atrodamo kontaktinformāciju vai caur sociālajiem tīkliem.

 

Patlaban sērijā “Mācību un zinātniskā literatūra” ir jau iznākusi Lāsmas Dobeles un Ainas Dobeles mācību grāmata „Sociālās uzņēmējdarbības iespējas Latvijā”, bet sagatavošanā ir Osvalda Joksta grāmata “Valsts pārvalde. Tās plusi un mīnusi” un Anatolija Kriviņa darbs “Korupcijas novēršana un apkarošana publisko iepirkumu jomā” u.c.

 

Par SIA “Drukātava”

SIA “”Drukātava” ir 100% Latvijas kapitāla uzņēmums, kas dibināts 2005.gadā. Kopš dibināšanas uzņēmuma apgrozījums katru gadu ir dubultojies un pagājušajā gadā sasniedza 990 tūkstošus EUR, bet peļņa bija 120 tūkstoši EUR. Aptuveni pusi uzņēmuma apgrozījuma veido eksports. Uzņēmuma pamatdarbība ir mainīgās informācijas druka un grāmatu drukāšana mazās tirāžās, izmantojot digitālo druku. Uzņēmuma klientu vidū ir lielākā daļa Latvijas augstskolu, pašvaldības, lielākie Latvijas pakalpojumu sniegšanas uzņēmumi, kā arī virkne Latvijas un Skandināvijas valstu izdevniecību. Uzņēmuma meitas uzņēmums ir SIA “Izdevniecība Drukātava”.