RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Skats

Konferencē Latvijas IKT uzņēmumi prezentēs digitālos risinājumus e-prasmju apguvē

Konferencē Latvijas IKT uzņēmumi prezentēs digitālos risinājumus e-prasmju apguvē
Foto: Ekrānšāviņš no interneta
KRUSTTEVS.COM · 06.03.2015. 22:35

2015. gada 13. martā Rīgā Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē (Latvijas prezidentūra) ietvaros norisināsies konference “eSkills for Jobs 2015”. Tās laikā visas dienas garumā notiks interaktīvā izstāde, kurā vadošie Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģijas (IKT) nozares uzņēmumi prezentēs savus izstrādātos e-risinājumus, kas palīdz attīstīt e-prasmes.

 

Izstādē "Tools and solutions for e-Skills development" būs iespēja apskatīt Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) paveikto projektā "Informācijas Tehnoloģiju apmācības mazajiem un mikro uzņēmumiem konkurētspējas un produktivitātes veicināšanai" (APA/1.3.1.1.1/12/03/001), kā ietvaros Latvijas mazo un mikro uzņēmumu (MVU) darbinieki pilnveidoja savas e-prasmes.

 

Šis projekts uzsākts 2013. gadā ar Eiropas Sociālā fonda (ESF) un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu, – tā īstenošanas laikā paredzēts veikt vairāk kā 6 000 apmācību 16 dažādās programmās. Jau šobrīd projektā iesaistījušies vairāk kā 1 200 komersantu no visdažādākajām nozarēm un Latvijas reģioniem. Apmācības notikušas gan Rīgā, gan 10 citās Latvijas pilsētās. Konferences un izstādes apmeklētāji varēs iepazīties ar LIKTA pieredzi, kā labāk izstrādāt MVU specifikai atbilstošas IKT apmācību programmas, efektīvāk motivējot mazos uzņēmumus apgūt digitālās prasmes.

 

“Inovāciju ieviešana un IKT izmantošana ļauj padarīt daudz efektīvāku mazā un vidējā biznesa (MVU) darbību visā Eiropā. Būtiski, ka MVU sektorā Eiropā šobrīd ir nodrošinātas divas no trim darba vietām ikvienā valstī, tāpēc digitālo prasmju pielietošana ir viens no svarīgākajiem faktoriem MVU konkurētspējas paaugstināšanai un attīstības nodrošināšanai ES dalībvalstīs,” stāsta LIKTA prezidente Signe Bāliņa.

 

Izstādē ar saviem sasniegumiem un jaunākajiem risinājumiem IKT jomā iepazīstinās arī tādi Latvijas IKT nozares uzņēmumi kā "Accenture Latvia", SIA "Infinitum 8", AS "Datorzinību centrs", SIA "Baltijas Datoru Akadēmija", “Infogr.am” un citi.

 

Kā ziņots, "eSkills for Jobs 2015" konference notiks 2015. gada 13. martā Rīgā, Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē ietvaros. Tā pulcēs ap 250 starptautiska mēroga informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) nozares profesionāļu, e-prasmju politikas veidotāju, nozares uzņēmumu un nevalstisko organizāciju pārstāvju, lai diskutētu par e-prasmju nozīmi darba tirgū un IKT lomu globālās ekonomikas attīstībā. Konferences laikā svinīgi tiks atklāta Eiropas Komisijas (EK) informatīvā kampaņa "e-Skills for Jobs 2015".

 

Latvijā konferences koordinatori ir LIKTA sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) un Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariātu. Konferences partneris ir EK. Galvenie atbalstītāji – "CISCO", "Microsoft", tehnoloģiskais partneris "Latvijas Mobilais Telefons", bet galvenie organizatori ir Eiropas skolu sadarbības tīkls (European Schoolnet) un "Digital Europe".

 

Konference un izstāde tiek rīkota sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA). Plašāku informāciju par konferences programmu var aplūkot konferences mājaslapā - http://eskillsforjobs.lv/programme/.