RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Skats

Uzņēmums Dotnuvos Projektai uzdāvinājis LLU vērtīgu traktoru mācību vajadzībām

Uzņēmums Dotnuvos Projektai uzdāvinājis LLU vērtīgu traktoru mācību vajadzībām
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 09.04.2015. 10:52

Lauksaimniecības tehnikas,graudu pirmapstrādes iekārtu, servisa un sēklu tirdzniecības uzņēmums, SIA „Dotnuvos Projektai”, atzīmējot 5 veiksmīgus darba gadus Latvijas tirgū, vakar svinīgā pasākumā uzdāvināja Latvijas Lauksaimniecības Universitātes (LLU) Tehniskās fakultātes laboratorijai vairākus desmitus tūkstošu vērtu traktoru „CASE IH” FARMALL 115U PRO, kas paredzēts studentu laboratorijas darbu un testu veikšanai.

 

LLU Tehniskajai fakultātei par dāvinājumu ir liels pārsteigums un prieks. Jauno firmas „CASE IH” traktoru, kurš ir pat modernāks par dažu labu mūsdienu automobili, Tehniskās fakultātes studenti izmantos laboratorijas darbos, eksperimentos bakalaura un maģistra darbu ietvaros, bet mācībspēki un doktoranti – zinātniskajos pētījumos. Traktors noderēs visu LLU Lauksaimniecības inženierzinātņu virzienu, bet īpaši Lauksaimniecības tehnikas un Lauksaimniecības enerģētikas specialitāšu visu līmeņu studentiem – no bakalaura grāda pretendentiem līdz pat doktorantiem. To varēs izmantot, apgūstot dažādu sistēmu uzbūvi, diagnostiku un regulēšanu, biodegvielu pielietojuma un dažādu darba režīmu pētījumos, kā arī daudz dažādos citos veidos izmantot mācību procesā. Līdz ar šī jaunā mācību traktora iegūšanu, beidzot varēsim laist pelnītā atpūtā padomju laika kāpurķēžu traktoru T-74,” stāsta LLU Tehniskās fakultātes dekāns Ilmārs Dukulis.

 

SIA „Dotnuvos Projektai” piecu gadu darbības laikā Latvijas tirgū sasniegtais ikgadējais apgrozījums ir aptuveni 10 miljoni eiro, ik gadus uzņēmuma apgrozījumu kāpinot par 10 – 15 %. Piecu gadu darbības laikā „Dotnuvos Projektai” Latvijā izaudzis līdz 50 darbinieku lielam kolektīvam, aptuveni reizi mēnesī dodot darbu vienam jaunam darbiniekam. Patlaban SIA „Dotnuvos Projektai” Latvijā ir tehnikas servisa centrs pierīgā (Piņkos) un pirmā filiāle Valmierā, taču šogad plānots atvērt vēl 2 jaunas uzņēmuma filiāles – Jēkabpilī un Saldū, kas uzņēmuma darbinieku skaitu palielinās vēl vismaz par 4 cilvēkiem.

 

Traktora dāvinājums LLU Tehniskajai fakultātei savā ziņā ir pateicība šai augstskolai kā Latvijas lauksaimniecības nozares kadru kalvei, LLU mācījušies arī daudzi mūsu uzņēmuma darbinieki,” teic SIA "Dotnuvos Projektai" direktors Valdas Balčiunas. Viņš piebilst, ka piecu gadu darbības laikā Latvijā uzņēmums „Dotnuvos Projektai” ir kļuvis par spēcīgu sadarbības partneri saviem klientiem - Latvijas lauksaimniekiem, piedāvājot ļoti plašu lauksaimniecības preču un pakalpojumu klāstu. Kā uzņēmuma piecgades sasniegumu V. Balčiunas min 2 topošās uzņēmuma filiāles, kā arī arī iegādāto un rekonstruēto nekustamo īpašumu, uzņēmuma bāzi Latvijā - tirdzniecības un servisa centru Piņķos, kur izvietota administrācijas ēka, lauksaimniecības tehnikas, rezerves daļu un sēklu noliktavas.