RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Skats

Darbu sāk CSDD velo eksaminēšanas punkts Rīgas centrā

Darbu sāk CSDD velo eksaminēšanas punkts Rīgas centrā
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 27.04.2015. 17:33

Lielākā daļa velobraucēju, kuri apzināti Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) un partneru veiktajās „Cieņas velopatruļās”, pārvietojas, ievērojot luksoforu signālus, bez drudžainas steigas un raugās, lai nepārsteigtu gājējus vai citu transportlīdzekļu vadītājus ar pēkšņiem manevriem. Vienlaikus aptuveni trešdaļa velobraucēju pieķerti, klaji ignorējot satiksmes noteikumus, un tikpat daudzi jeb 32% braucēju satiksmē piedalās nelegāli -  bez velosipēdista vai jebkāda cita transportlīdzekļa vadītāja tiesībām. Tāpēc šodien darbu Rīgas centrā, velokafejnīcā „Miit” sāk CSDD „pop-up” velo eksaminēšanas punkts, kurā katru dienu līdz pat 30. aprīlim varēs nokārtot teorijas eksāmenu un iegūt velosipēda vadītāja apliecību. 

 

CSDD velo eksaminēšanas punkts velokafejnīcā „Miit” šodien, 27. aprīlī, darbosies no plkst. 12:00 līdz 18:00, savukārt pārējās nedēļas dienās – 28., 29. un 30. aprīlī – velosipēda vadītāja teorijas eksāmenu būs iespējams nokārtot laikā no plkst. 14:00 līdz 18:00.

 

Lai kārtotu velosipēda vadītāja teorijas eksāmenu, jāuzrāda pase, eID karte vai līdz 15 gadu vecumam dzimšanas apliecība. Eksāmena kārtošana pirmo reizi ir bez maksas, bet par atkārtotu eksāmena kārtošanu būs jāmaksā EUR 1,08, ko iespējams izdarīt CSDD e-pakalpojumu vietnē http://e.csdd.lv, CSDD kasēs Miera ielā 25 vai arī veicot bankas pārskaitījumu.

 

„Cieņas velopatruļas” kopumā sastapušas 500 velobraucējus, un tās apkopotā informācija parāda, ka velobraucēju pozitīvo tēlu visbiežāk bojā krustojumu šķērsošana pie sarkanās gaismas (26% pārkāpumu) un agresīvs braukšanas stils (16% pārkāpumu) - piemēram, braucot pa ielu pretējā virzienā un strauji mainot gan brauktuves, gan braukšanas virzienu. Paši velobraucēji vaļsirdīgi atzīst, ka daudzus satiksmes noteikumus nepārzina un neapzinās, ka braukšana bez vadītāja apliecības ir pārkāpums.