RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Skats

Saeimas deputātus iepazīstina ar MansPrezidents.lv tautas balsojuma rezultātiem

Saeimas deputātus iepazīstina ar MansPrezidents.lv tautas balsojuma rezultātiem
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 19.05.2015. 17:57

Līdz ar šodien uzsākto oficiālo Valsts prezidenta amata kandidātu pieteikšanu sabiedrības iniciatīvas MansPrezidents.lv komanda katram Saeimas deputātam nogādājusi personīgi adresētu vēstuli ar portāla balsojuma rezultātiem, aicinot politiķus ņemt vērā vairāk nekā 12 500 cilvēku pausto viedokli par piemērotāko prezidenta amata kandidātu.

 

Vēstules saņemt bija ieradušies visu Saeimas frakciju pārstāvji, izņemot Zaļo un zemnieku savienību. Portāla MansPrezidents.lv vadītāja Madara Peipiņa uzskata, ka 12 500 cilvēku iesaistīšanās ir apliecinājums aktīvai sekošanai prezidenta izraudzīšanās procesam un ievērojamai politiskās līdzdalības kultūrai. “Viens no projekta mērķiem ir pēc iespējas ātrāk sabiedrības vērtējumam nodot tos cilvēkus, kas pretendē uz augsto amatu, līdz minimumam samazinot pēdējā brīža “tumšo zirdziņu” parādīšanos pie prezidenta velēšanu apvāršņa,” saka M.Peipiņa un piebilst, ka, ja oficiāli tiks nosaukti jauni šī amata kandidāti, tad arī tie tiks pievienoti portālā, lai cilvēki varētu izteikt savu vērtējumu.

 

Balsojums portālā turpinās, un līdz pat prezidenta ievēlēšanas dienai 3. jūnijā ikvienam ir iespēja nodot savu virtuālo balsi par kādu no septiņiem līdz šīm politisko partiju virzītajiem un iedzīvotāju ieteiktajiem kandidātiem – Mārtiņu Bondaru, Sergeju Dologopolovu, Sandru Kalnieti, Gunāru Kūtri, Egilu Levitu, Raimondu Vējoni un Vairu Vīķi-Freibergu.

 

Iedzīvotāju favorīts kopš pirmās balsojuma dienas ir M.Bondars, kurš saņēmis 4600 cilvēku atbalstu. Viņam seko V.Vīķe-Freiberga ar 3550 balsīm, kā arī E.Levits, S.Kalniete un G.Kūtris. Balsojuma galējie rezultāti tiks nogādāti Saeimas deputātiem arī vēlēšanu dienā.Jau ziņots, ka no 20. aprīļa līdz prezidenta ievēlēšanai jūnija sākumā norit līdzdalības kampaņa MansPrezidents.lv, kurā ikviens Latvijas pilsonis, kurš sasniedzis 16 gadu vecumu, var nobalsot par kādu no deputātu vai iedzīvotāju izvirzītajiem kandidātiem. MansPrezidents.lv balsojums ir atklāts, un tā norisei un balsu skaitam var sekot līdzi tiešsaistē.