RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Skats

Rimi sāk tirgot Alūksnes novadā audzētas foreles

Rimi sāk tirgot Alūksnes novadā audzētas foreles
Foto: Ekrānšāviņš no interneta
KRUSTTEVS.COM · 07.07.2015. 10:47

Ņemot vērā pircēju pieprasījumu, sākot ar šo nedēļu, visos Rimi veikalos ir iespējams iegādāties svaigas augstākās kvalitātes Latvijas foreles, kas audzētas Annas zivjaudzētavā Alūksnes novadā. Foreles tiek audzētas speciāli pēc Rimi lielveikalu tīkla pasūtījuma. Tuvākā mēneša laikā pircējiem būs iespējams iegādāties arī fasētas foreles filejas bez asakām un foreles komplektā ar marinādes mērcītēm, kas ir tapušas sadarbībā ar populāro pavāru Lauri Aleksejevu.

 

Šobrīd Annas zivjaudzētava Rimi veikaliem piegādā svaigas sveramas zivis un jau pavisam drīz veikalu plauktos parādīsies arī fasētas foreles ar marinādes mērcītēm dažādām gaumēm. Mērces nesatur konservantus un to receptes ir izstrādātas sadarbībā restorāna 36.līnija šefpavāru Lauri Aleksejevu, kas padara zivs pagatavošanu vēl vienkāršāku – tagad atliks vien izvēlēties sev tīkamāko garšu un ātri pagatavot zivi cepeškrāsnī vai uz grila.

 

“Šajā pavasarī akcijas ietvaros saviem pircējiem jau piedāvājām Alūksnes novadā audzētās foreles un atsaucība bija ļoti liela. Pircēji slavēja zivju izcilo garšu un kvalitāti, tādēļ, atbildot uz pircēju pieprasījumu, Rimi produktu klāstā ieviešam jaunu produktu. Annas zivjaudzētava ir jauns sadarbības partneris, taču jau ir pierādījis sevi kā kvalitatīva produkta ražotājs, uz ko var paļauties, turklāt esam gandarīti atbalstīt vietējo ražotāju ar jaunām izaugsmes iespējām,” jauna produkta ieviešanu komentē Inga Bite, SIA Rimi Latvia sabiedrisko attiecību vadītāja.

 

“Zivis ražošanas procesā tiek nepārtraukti uzraudzītas, tās nesvin Jāņus vai Ziemassvētkus. Ik dienas mēs rūpējamies, lai pircēji saņemtu augstas kvalitātes produktu. Zivju ikrus iegādājamies no Dānijas, kur atrodas viens no kvalitatīvāko ikru ražotājiem Eiropā. Arī augstvērtīgo barību, ko iepērkam Somijā, izvēlamies atkarībā no zivju izmēra, jo katrai attīstības stadijai ir nepieciešamas attiecīgas barības vielas un izmērs,” zivju audzēšanas procesu raksturo Kristaps Romanovs, Annas zivjaudzētava vadītājs.

 

Annas zivjaudzētava savu darbu sāka pirms 10 gadiem, tolaik zivis tur auga tikai vienā dīķī. Šobrīd zivjaudzētavā vienlaikus aug ap 250 000 zivju mazuļu, kas tiek audzēti 75 dīķos un divos recirkulācijas cehos. Tās aug tīrā, tekošā ūdenī, kas ir iegūts no 100 metru dziļurbuma, savukārt, lai nodrošinātu kvalitatīvas zivis, tās tiek barotas ar augstvērtīgu barību no Somijas. Annas zivjaudzētavā tiek audzētas trīs foreļu šķirnes – varavīksnes, strauta un tīģerforeles.

 

Šobrīd Rimi Latvia tīklā ir 113 trīs formātu veikali: 27 Rimi hipermārketi, 40 Rimi lielveikali un 46 zemo cenu veikali Supernetto. Rimi un Supernetto veikali darbojas 27 Latvijas pilsētās.