RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Skats

SIA "AV RECYCLING" pilnveido aukstā asfalta recepti tā nostiprināšanai, sertificēšanai Eiropas tirgū

SIA
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 29.03.2016. 16:01

SIA “AV RECYCLING” sadarbībā ar ZTI noslēdzis līgumu ar "Gateway Baltic" par eksporta veicināšanas pakalpojumiem Norvēģijas tirgū. Noslēgts arī līgums par prototipa ražošanu, iekārtu tehnoloģijas līmeņa novērtēšanu un nepieciešamo uzlabojumu veikšanu, kā arī uzlabotās tehnoloģiskās kartes izstrādi.

 

Projekta mērķis ir pilnveidot “Smart asfalt” (aukstā asfalta) recepti, tā nostiprināšanai un sertificēšanai Eiropas tirgū, veicot nepieciešamās pētniecības un attīstības aktivitātes, sadarbībā ar zinātnisko partneri- Trondheimas Zinātnes un Tehnoloģiju universitāti (NTNU). Šobrīd veiktas pārrunas ar Holandes uzņēmumiem par eksperimentālā testa laukuma ierīkošanu ilgtermiņa testiem. Uzsākta nodevuma par prototipa piegādi izpildīšana, tai skaitā iekārtu tehnoloģijas līmeņa novērtēšana un nepieciešamo uzlabojumu veikšana, kā arī uzlabotās tehnoloģiskās kartes izstrāde.

 

Projekts tiek īstenots, lai attīstītu jaunu produktu – aukstā asfalta maisījumu, kuru iespējams izmantot jebkuros laika apstākļos. Tā izmantošana ceļu būvē sniegs 90% izmešu samazinājumu, bet ražošanas procesā 60% CO2 samazinājumu salīdzinājumā ar šobrīd nozarē izmantotajām tehnoloģijām. Tā ir ievērojami vienkāršota ceļa remonta darbu tehnoloģija.

 

“Zaļo tehnoloģiju inkubators” darbojas sadarbībā ar Ekonomikas ministrijas, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, Norvēģijas Inovāciju aģentūras un Norvēģijas valsts industriālās attīstības korporācijas (SIVA) nodibinātā SIA “Green Industry Innovation Center“ atbalstu, kas darbojas Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes un Norvēģijas valsts industriālās attīstības korporācijas paspārnē.

 

“Projekts “Zaļo tehnoloģiju inkubators” (Līg.nr. DL-2014/9) tiek atbalstīts Norvēģijas finanšu instrumenta programmas “Inovācijas “zaļās” ražošanas jomā” ietvaros.”