RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Skats

Ar nozīmīgām investīcijām Latvijas medicīnā ienāk jauna klīnika

Ar nozīmīgām investīcijām Latvijas medicīnā ienāk jauna klīnika
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 16.10.2017. 14:39

No 2017. gada septembra Rīgā darbu uzsācis medicīnas pakalpojumu sniedzējs onkoloģijas nozarē ar ārvalstu investīcijām - Integratīvās Medicīnas klīnika (Integrative Medicine Clinic), Kalnciema ielā 27, kuras mērķis ir piedāvāt komplementāros jeb papildinošās terapijas veidus onkoloģijā, kuri Latvijā vēl tikai attīstās. Kopējais investīciju apjoms, ko plānots ieguldīt tuvāko divu gadu laikā, ir aptuveni 150 000 eiro.  

 

Klīnika integratīvās medicīnas ietvaros piedāvās arī vēža viroterapiju, kā arī citus neinvazīvus ārstniecības veidus. Kā atsevišķs virziens tiks piedāvāta detoksikācija pēc radikālajām terapijām (stari, ķīmija).

 

Medicīnas eksporta tirgus pieaug

 

Klīnikas vadība uzsver: “Šobrīd onkoloģijas klasteris Latvijā aktīvi attīstās un esam unikālā situācijā, jo atrodamies ne vien soli priekšā kaimiņiem, bet arī mums ir iespēja izmantot unikālas terapijas, kas reģistrētas tikai Latvijā. Mums jau ir vairāki sadarbības partneri ārzemēs, kas ne vien virzīs mūsu piedāvājumus, bet arī apsver vēl lielāku investīciju veikšanu un medicīnas tehnoloģiju piesaisti. Esam priecīgi, ka investori ir izvēlējušies mūsu valsti savām investīcijām, vēl jo vairāk – investīcijām, kas veicinās pakalpojumu eksportu.”

 

Viens no klīnikas mērķiem ir padarīt šos pakalpojumus pieejamus arī Latvijas pacientiem par samērīgu cenu, kā arī piesaistīt pacientus no ārzemēm. Tas nozīmē, ka Integratīvās Medicīnas klīnika būs vēl viens medicīnas eksporta nozares spēlētājs, kas šobrīd tiek atzīta par vienu no perspektīvākajām nozarēm Latvijā.

 

Par integratīvo medicīnu

 

Integratīvā medicīna tiecas apvienot tradicionālās ārstēšanas metodes ar alternatīvajām, ņemot vērā ne tikai fiziskos simptomus, bet arī psiholoģiskās, sociālās un garīgās veselības aspektus un ar to saistīto slimības specifiku. "Integratīvā" nozīmē plašāku pieeju izveseļošanās procesam, kas balstīta ne vien uz rietumu biomedicīnas modeli, bet izmanto arī medicīnas metodes, kas raksturīgas citām kultūrām. Integratīvās medicīnas mērķis ir ārstēt pacientu kā personu un vienotu veselumu, bet ne slimības fiziskos simptomus. Jaunākās atziņas rietumu tradicionālajā medicīnas zinātnē skaidri norāda, ka integratīvai medicīnai jābūt tradicionālās ārstēšanas neatņemamai sastāvdaļai.