RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Veiksmes stāsti

Ziedot.lv kiosks dod darbu vientuļajām māmiņām, invalīdiem un pensionāriem

Ziedot.lv kiosks dod darbu vientuļajām māmiņām, invalīdiem un pensionāriem
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 16.11.2012. 07:50

Tirdzniecības parkā „Alfa” ar „The Sound Poets”, „City Jazz Youth Band” dalībnieku un sabiedrībā mīlētu cilvēku piedalīšanos jau ceturto reizi tika atvērts Ziedot.lv labdarības kiosks. Līdz šim kiosks jau pārdevis 3594 ar rokām gatavotu lietu un sociāli neaizsargātiem cilvēkiem sniedzis atbalstu vairāk nekā 15 000 latu apmērā.

 

Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta: „Ziedot.lv kiosks ir vieta, kur iegādāties sirdsmīļas dāvanas ikvienos svētkos un paveikt vairākus labus darbus vienlaicīgi. Labdarības veikaliņš ir unikāla vieta, kur tiek dota makšķere cilvēkiem, kas ilgstoši nevar atrast darbu. Šie cilvēki darina brīnišķīgas lietas par ko saņem atalgojumu, bet valsts budžets nodokļus. Savukārt, visa peļņa, kas gūta no Ziedot.lv kioskā pārdotajām precēm, tiek ziedota labdarībai. Katrs pirkums palīdz kādai Latvijas ģimenei un veido Latviju par valsti, kurā līdzcilvēks palīdz līdzcilvēkam un visa nācija kopā izjūt atbildību par katru indivīdu atsevišķi.”

 

Līdz šai sezonai, Ziedot.lv kiosks t/p „Alfa” darbojies jau trīs reizes. Pagājušajā sezonā vispirktākās lietas bijušas rotaļlietas un dažādi aksesuāri (bižutērija, šalles un piespraudes). Šajā sezonā kiosks piedāvā jaunas preces ar meža zvēru tematiku. Kioskā būs pieejamas dažādas meža zvēru rotaļlietas, dažādi interjera adījumi un adīti moderni aksesuāri.

 

T/p „Alfa” vadītājs Zigmunds Vīķis: „Bez Ziedot.lv kioska nav iedomājams pirmssvētku laiks t/p „Alfa”. Mūsu pircējiem tas jau ir izveidojies kā iemīļots rituāls, kad dāvanas tuviniekiem tiek iegādātas Ziedot.lv kioskā. Mēs augstu novērtējam Ziedot.lv kioska iniciatīvu, tā mērķis ir radīt prieku par labi padarītu darbu. Cilvēkiem, kas gatavo šīs lietas dzīvē neklājas viegli, bet viņu entuziasms un darba spars ir apbrīnojams!”

 

Ziedot.lv kiosks dod darbu 28 vientuļajām māmiņām, cilvēkiem ar invaliditāti, senioriem, amatniekiem un cilvēkiem ar zelta rokām no visas Latvijas, lai nopelnītu iztikai. Arī kioska pārdevēji ir cilvēki, kas līdz šim bijuši bezdarbnieki. Nedēļu nogalēs viņiem pievienosies un veikala pārdevēju lomās iejutīsies sabiedrībā pazīstami cilvēki.

 

Pircējs, iegādājoties lietu jau pēc tās cenu zīmes var noteikt, kuram no ziedot.lv projektiem peļņa tiks novirzīta. Tas būs kāds no pieciem jau esošajiem Ziedot.lv labdarības projektiem – „Eņģeļi pār Latviju”, „Mīļā auklīte”, „Paēdušai Latvijai”, „Izdari sirds darbu” un „Palīdzēsim trūcīgiem sirmgalvjiem”. Līdz šim populārākie projekti, kam pircēji izvēlas ziedot naudiņu ir bijuši bērnu un dzīvnieku projekti – „Eņģeļi pār Latviju” un „Izdari sirds darbu”.