RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Veiksmes stāsti

Kā uzvarēt biznesa sarunās – 4 PAMATA POSTULĀTI

Kā uzvarēt biznesa sarunās – 4 PAMATA POSTULĀTI
Foto: jeankelley.com
Linda Goldmane · 21.01.2013. 10:09

Jebkurā biznesā un uzņēmējdarbībā ir jāprot komunicēt ar biznesa partneriem, kur sarunas ir vairāk tendētas uz tādām tēmām, kā preču ražošana, realizācija, darbu izpilde, tirdzniecība, kā arī pakalpojumu sniegšana. Biznesa sarunas var būt dažādas. Prasme uzklausīt vienam otru ir viena no veiksmīgas saskarsmes atslēgām. Pareizi un veiksmīgi veidot sarunas ir sava veida māksla.

 

Lūk, daži soļi, kuri spētu palīdzēt pēc iespējas labāk vadīt biznesa sarunas.         

Izdomā savu pamatojumu jau laikus


Tāpat kā juristi cenšas izdomāt argumentus aizstāvībai, būtiski ir sagatavoties jau iepriekš. Svarīgākais ir apzināties savas stiprās puses. Piemēram, vēlies samazināt telpu nomas maksu? Aprunājies ar saimnieku un uzsver to, ka maksāsi katru menēsi laikā un nekavēsi tremiņu, šī iemesla dēļ būsi pelnījis atlaidi īrei. Gadījumā, ja abi nevarat atrast kompromisu šajā situācijā, nesēdi rokas klēpī salicis un centies izdomāt jaunus pamatojumus.          

Nosaki savas robežas


Viens no sliktākajiem veidiem, kā veidot biznesa sarunas, ir neapzināties savas iespēju robežas. Būtiski ir noteikt savu mērķi jau iepriekš, neieejot vēl apspriežu zālē. Tas dos lielāku pašpārliecību, ja vajadzēs sevi aizstāvēt. Tiecies uz savu mērķi, neaizmirsti un centies pieturēties pie tā. Šādā veidā noteikti būsi vienu soli priekšā citiem.         

Esi uzstājīgāks!


Tavi konkurenti bieži vien ir nogājuši garu ceļu, lai progresētu savā attīstībā. Centies parādīt arī sevi no labākās puses. Piemēram, kādā no biznesa sarunām saistībā ar nekustamo īpašumu, konkurents būs pārsteigts, ja pēkšņi ar savu piedāvājumu būsi krietni vien uzstājīgāks un pārliecinātāks. Viņš pamanīs to, ka nevarēs vairs tavas domas mainīt un piekāpsies tavam piedāvājumam.          

Noteikti neizrādi uzreiz gandarījumu, ja esi sasniedzis savu mērķi...


Labs kompromiss sarunās ir tad, ja abas puses ir apmierinātas nevis viena. Ja tomēr esi tajā pusē, kura ir neapmierināta, centies to neizrādīt, tieši otrādi, izrādi, ka kontrolē situāciju un viss notiek pēc tava prāta. Parādot to, ka esi laimīgs par sarunas iznākumu, situācija var mainīties un iznākums beigās var arī nebūt pozitīvs, tāpēc turpini vēl censties pārliecināt savu konkurentu.