RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Veiksmes stāsti

Kā kļūt par lielisku uzņēmuma vadītāju? TOP 5

Kā kļūt par lielisku uzņēmuma vadītāju? TOP 5
Foto: Ekrānšāviņš no interneta
Laima Šeniņa · 12.03.2013. 13:48

Pasaulē netrūkst uzņēmumu vadītāju un bosu, kas ir jauki un labi cilvēki, taču diemžēl vēlāk, kad runājam par panākumiem un veiksmes stāstiem, viņu vārds šajā sarakstā bieži vien iztrūkst.

 

Ja vēlies kļūt par lielisku un atmiņā paliekošu uzņēmuma vadītāju, ņem grožus savās rokās un liec aiz auss šos 5 padomus, kas lieti noderēs ejot augšup pa savām karjeras kāpnēm.

 

TOP 5

 

1. Ir jāmāk gan atlaist, gan pieņemt darbā.

 

Veiksmīga biznesa pamatā ir ne vien prasme noalgot īstos cilvēkus, bet arī atlaist tos, kas diemžēl kādu iemeslu dēļ darbam nav īsti piemēroti. Ja savā kolektīvā paturēsi gan tos, kas savu darbu veic izcili, gan tos, kas nekādu labumu nenes, tavs uzņēmums ātri vien kļūs par grimstošu kuģi un aizies nebūtībā.

 

2. Jābūt vīzijai par vēlamo produktu

 

Lai spētu ieinteresēt potenciālo produkta pircēju, tev jāspēj iztēloties, kas ir tas, ko cilvēks vēlētos iegādāties, neatkarīgi no nozares, kurā darbojies. Galvenais izstrādā preci tādu, lai tā ar kādu unikālu komponentu spētu izcelties uz kopējā tirgus fona.

 

3. Harizmātisks runas veids

 

Tu esi kompānijas galva. Tu vēlies, lai cilvēki tevis teiktajā ieklausītos. Runā skaidri, droši un pārliecinoši. Ja gribi, lai tavu produktu pirktu, tev jāspēj vienkāršā, bet interesantā veidā iepazīstināt ar to publiku. Par piemēru droši der paskatīties video vietnē Youtube pieejamās Apple produktu prezentācijas, kurā nu jau aizsaulē aizgājušais harizmātiskais vadītājs Stīvs Džobss iepazīstina pasauli ar jaunākajiem kompānijas radītajiem tehnoloģiju brīnumiem.

 

4. Spējas pārliecināt

 

Ne tikai harizmātisks runas veids, bet arī prasme otru pārliecināt noderēs, lai pircējs noticētu, ka tieši tevis izstrādātā prece ir pati, pati labākā.

 

5. Koncentrēšanās

 

Ne vienmēr ceļš uz panākumiem ir rozēm kaisīts, taču, ja esi pārliecināts par savu ideju un skaidri redzi veidu, kā gūt vēlamos panākums, neatsakies no sava sapņa un koncentrējies uz izvirzītajiem mērķiem.