RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Veiksmes stāsti

Latvijas - ASV uzņēmums PrimekssRabine saņem prestižo Čikāgas inovāciju balvu

Latvijas - ASV uzņēmums PrimekssRabine saņem prestižo Čikāgas inovāciju balvu
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 01.11.2013. 13:44

Primekss” grupas uzņēmums “PrimekssRabine” ieguvis prestižo Čikāgas inovācijas balvu (Chicago Innovation Award) par industriālā betona grīdu materiāla “PrimeComposite” izstrādi, kas ir revolūcinārs risinājumsglobālā mērogā. Augstais novērtējums, kas iegūts vairāk nekā 500 pretendentu konkurencē, apliecina, ka “Primekss” grupa ir viena no pasaules inovatīvākajām kompānijām.

 

“Ir acīmredzami, ka “PrimeComposite” betona grīdu materiāls ir pelnījis būt starp 10 konkursa apbalvojuma saņēmējiem, ņemot vērā tā revolucionāro pieeju materiāla izstrādē, dizainā un ilgtspējības nodrošināšanā. Tā ir īsta inovācija,”uzsverČikāgas inovācijas balvas līdzdibinātājs Toms Kuzmarskis (Tom Kuczmarski).

 

“PrimeComposite” ir pasaulē izturīgākais intensīvas lietošanas industriālo betona grīdu materiāls. Tradicionāli betona grīdas segums sastāv no savienojumiem, kas apgrūtina tehnikas pārvietošanu pa grīdu un rada paaugstinātu drošības risku. Savukārt“PrimeComposite” materiālam ir unikāls un patentēts bezšuvju dizains, tas ir gandrīz uz pusi plānāks kā konkurentu piedāvātie materiāli, vienlaicīgi nezaudējot augstu izturību. Patentētā tehnoloģija sniedz arī nozīmīgu ieguldījumu pasaules vides saglabāšanā, jo tradicionāli betona ražošana ir saistīta ar lielu CO2 izmešu daudzumu. Radot plānāku un izturīgāku materiālu, tiek samazinātskaitīgo izmešu daudzums.

 

“Daudzas pasaulē atzītas kompānijas, kas rūpējas par savu reputāciju un izstrādā kvalitatīvus produktus,investē industriālo telpu grīdas seguma uzlabošanā, izmantojot mūsu “PrimeComposite“ materiālu. Saņemtā prestižā inovāciju balva stiprina mūsu pārliecību par izstrādātā materiāla augto kvalitāti un ļaus mūsu uzņēmumam attīstīties ātrāk,” uzsver “Primekss” valdes priekšsēdētājs Jānis Ošlejs un turpina: “Mēs esam ļoti lepni par saņemto Čikāgas inovāciju balvu, kas apliecina mūsu nenogurstošos centienus daudzu garu garumā radīt pasaules līmeņa inovatīvus produktus. Vienlaikus, tas ir arī rezultāts mūsu veiksmīgajai sadarbībai ar ASV uzņēmumu “Rabine Group”.”

 

Īpaši izstrādātā tērauda šķiedru armatūra nodrošina varāk nekā par 30% plānākas “PrimeComposite” betona grīdas plāksnes, salīdzinot ar citiem tirgū esošajiem produktiem. Lai nodrošinātu ražošanas procesa caurspīdīgumu, ir izstrādāta kvalitātes sistēma “PrimeQuality”. Tā nodrošina nepārtrauktu informācijupar ražošanas procesu un kvalitātes kontroli. Ražošanas kvalitātes sistēmas darbības rezultāts irizturīgāka, ilgtspējīgāka un ekonomiski izdevīgāka industriālo betona grīdu seguma izveide, kas pārspēj visus betona grīdu produktu piedāvājumus pasaulē.