RezervesDALAS24.lv

Sekss / Par un ap TO

KRUSTTEVS.COM slepenais lasītājs: Iepazīšanās internetā ir vēl dzīvāka nekā dzīvē

KRUSTTEVS.COM slepenais lasītājs: Iepazīšanās internetā ir vēl dzīvāka nekā dzīvē
Foto: no datingonlinefree.org (fotogrāfijai ir ilustratīva nozīme)
KRUSTTEVS.COM · 27.10.2012. 14:13

Portāls KRUSTTEVS.COM saņēmis anonīma lasītāja rakstu par, viņaprāt, galvenajiem stereotipiem, kas valda publiskajā telpā par iepazīšanos internetā. Ar lielāko prieku publicējam pirmo šādu vēstuli no mūsu lasītāja.


Es regulāri dzirdu nievas un skepsi no medijiem, darba kolēģiem, radiem, paziņām, cik iepazīšanās internetā ir "nedzīva", ka cilvēki 21.gadsimtā neprot vairs komunicēt aci pret aci, ka internets kropļo attiecības un vēl sazin ko. Ņemot vērā, ka personīgi pazīstu vairākus cilvēkus, kuru pirmais (aklais) randiņš internetā ir rezultējies ar skaistu un ilgu kopdzīvi, vēlējos par šo tēmu painteresēties sīkāk - it kā nejauši apjautājot savu cilvēku loku, bet šoreiz - aci pret aci, un nevis ņirgājoties barā, kur valda pavisam citas uzvedības manieres un visi izliekas labāki esam. Un, lūk, manuprāt, 5 spēcīgākās atziņas, ko saņēmu no aptuveni 20 cilvēkiem (gan stiprā, gan daiļā dzimuma pārstāvjiem) par iepazīšanās internetā plusiem, kas nereti publiskajā telpā tiek noklusēti.


1. Arī internet-randiņš beidzas ar dzīvu kontaktu


Daudz tiek runāts, ka internetā runā tikai tie, kuri neuzdrošinās pieiet klāt un uzrunāt otru pusi, bet padomāsim tālāk - arī internet-randiņš taču beigās saved mūs kopā "dzīvajā", un kāda starpība, kur ir pirmais solis sperts, galu galā - lēmums par attiecību veidošanu jau netiek pieņemts internetā, bet gan komunicējot fiziski viens otram blakus.


2. Precīzāks "trāpījums"


Lielākā daļa no mums kaut reizi ir iepazinušies dažādos publiskajos pasākumos - naktsklubos, zaļumballēs, prezentācijās, darba pasēdēšanās, uz ielas u.tml., kur tomēr galveno lomu pirmām kārtām nospēlējis izskats, humora izjūta un dažādu apstākļu sakritība, taču reāli jau mēs nezinām, vai šis cilvēks vienkārši labi pavada laiku, flirtē vai tiešām meklē savu otro pusi. Internetā tomēr ir lielākas iespējas sameklēt tieši to, ko visvairāk vajag, definēt parametrus u.t.t. Maz ticams, vai cilvēks, kurš internetā ar tevi sarakstījies teju pus gadu un izklājies, vēl lieki tērēs laiku, lai ietu uz randiņu ar pilnīgu nezināmo. Taču reālajā dzīvē iepazīstoties, iespējamība, ka cilvēks vienkārši spēlējas ar Tevi ir daudz lielāka.


3. Zināma priekšvēsture


Reālajā dzīvē iepazīstoties, tu par cilvēku praktiski neko nezini, redzi tikai, iespējams, notēloto ārieni un viss. Varbūt viņa ir precējusies, varbūt caur tevi lolo realizēt savas nepiepildītās ekspektācijas, varbūt vienkārši meklē ātro seksiņu. Taču inernetā Tev ir plašas iespējas to visu izzināt. OK, jā - daudzi teiks, arī tur var melot. Jā, protams, var. Bet priekš kam to darīt mēnešiem ilgi, un pēc tam vēl iet uz aklo randiņu dzīvajā?


4. Informācija par seksu 

 

Kā teica slavenais psihologs Viesturs Rudzītis, ja ir sekss, ir attiecības. Un tieši tā - dzīvajā, it sevišķi jau pašā attiecību sākumā, daudzi kautrējas runāt par seksu, vairāk TO vienkārši darot. Un daudzas nepiepildītās vēlmes tā arī paliek sapņos. Rodas aizvainojums. Taču internetā tu vienkārši vari to noskaidrot. Gribi pamēģināt to akrobātisko pozu, vai nē. Un varbūt Jums ir tik dažādi priekšstati par seksu, ka nav jēgas nemaz sākt šo spēlīti. Visu cieņu drosmīgajiem, kuri teiks: es par seksu varu runāt pilnīgi atklāti. OK! Bet cik tad tādu ir?

 

5. Valodas bagātība un atbilžu biežums 

 

Var jau protams kopēt no Kazanovas romāniem skaistus tekstus un pasniegt kā savējos, bet diez vai kaut cik pieaugušu cilvēku ar to apmānīsi. Un šeit - internetā tu vari pārbaudīt, cik daudz cilvēks spēj vispār pateikt, kāds ir viņa intelekta līmenis un vai tas sakrīt ar tavējo. Kā arī - cik ātri cilvēks spēj atbildēt uz tavām vēstulēm, tādējādi tu jau redzi, vai cilvēks tiešām meklē otro pusi vai vienkārši aizpilda brīvo laiku.