RezervesDALAS24.lv

Sekss / Par un ap TO

Pirmais randiņš. 10 PADOMI, KĀ TAM GATAVOTIES

Pirmais randiņš. 10 PADOMI, KĀ TAM GATAVOTIES
Foto: ivillage.ca
Linda Goldmane · 10.01.2013. 12:17

Pirmie randiņi ikvienam cilvēkam ir nozīmīgi, tāpēc arī gribas būt uzdevumu augstumos. Šeit ir apkopoti 10 labākie, laika gaitā pārbaudītākie un zinātniski pierādītākie veidi, kā sagatavoties pirmajam randiņam. Šie padomi veidos lielāku pārliecību par sevi, uzlabos koncentrēšanās spējas, lai sasniegtu galamērķi – otro randiņu.

 

1. Pārliecinies kārtīgi par saviem turpmākajiem plāniem...          
Lieki nepatīkami pārsteigumi randiņa laikā nav vajadzīgi, tāpēc pārliecinies jau laikus, lai tevi neviens ārpus darba netraucē. Noteikti pārbaudi rezervētās vietas laikus un pārliecinies, lai viss būtu kārtībā. Izdomā jau iepriekš otro vietu randiņam, ja nu tomēr nesanāk iecerētais un netiec pie rezervētā galdiņa.          

2. Pieņem realitāti           
Randiņi, īpaši pirmie randiņi, ir cerību pilni un, nepiepildot šīs cerības, var rasties liela vilšanās sajūta un nemiers. Vislielākais sarūgtinājums būs tad, ja randiņš patiešām nebūs tāds, kādu biji iecerējis, tāpēc labāk aprast ar domu, ka tas būs tāds, kāds būs. Šī doma noteikti palīdzēs nomierināties. Atceries, ka neliels satraukums ir pavisam normāla parādība, ja ej uz pirmo randiņu!      

3. Izstiep muguru!           
Saspringti pleci un muguras sāpes veidojas tad, ja esi stresa situācijā. Atbrīvo muskuļus, izdarot tikai dažus vingrinājumus. Apgulies un noliec rokas blakus, atslābinot tās, lai atbrīvotos no saspringtajiem pleciem un muguras sāpēm uz vismaz vienu minūti.            

4. Neaizmirsti izgludināt savu kreklu
Pastāv divi iemesli, kāpēc pavadīt piecas minūtes, lai izgludinātu kreklu pirms pirmā randiņa. Pirmais, lai izskaties pieklājīgs un kopts. Otrais iemesls, lai gludinot kreklu, spētu apkopot domas un mazināt lielo satraukumu. Koncentrējot savu uzmanību uz to, ka jāizgludina uz krekla radušās krokas, spēsi kliedēt spriedzi pirms tikšanās.          

5. Saposies!         
Tava tikšanās partnere pie spoguļa būs pavadījusi neskaitāmas stundas, lai sevi sakoptu, tāpēc viņa novērtēs arī to, ka būsi pats sevi savedis kārtībā. Viņa sapratīs to kā mājienu, ka esi centies, lai viņai iepatiktos. Ieej dušā, saķemmē matus, noskujies, kā arī izrauj liekos matiņus, kurus var redzēt, no deguna vai ausīm, ja tādi ir. Svarīgākais, ko nevajadzētu aizmirst pirms iešanas, ieziest pretsviedru līdzekli, lai vēlāk justos pārliecinātāks par sevi.


6. Pirms iešanas - uzkod kaut ko        
Randiņa laikā, lai varētu veltīt visu savu uzmanību savai partnerei, pirms iešanas ieteicams kaut ko iekost. Neko neēdis, jutīsies viegli aizkaitināms un dusmīgs, tāpēc uzkožot stabilizēsies cukura līmenis asinīs un garastāvoklis.          

7. Pārvari savas bailes!
Viens no veidiem, kā pārvarēt bailes ir pierādīts pētniecības rezultātā un to pat izmanto psihoterapeiti visā pasaulē. Ideja ir vienkārša – pakļauj sevi savai bagātīgajai iztēlei dažādās provocējošās situācijās, lai samazinātu nemieru no kā radušās bailes. Iedomājies, ka pirmajā randiņā notiks sliktākais, ko esi iztēlojies, satraukums būs liels, bet vēlāk saglabāsi mieru, kad satiksi randiņu partneri.


8. Aizstāj bailes ar pozitīvām domām
Iztēlojies sevi sava pirmā randiņa partneres acīs. Iedomājies, ka viņa redz inteliģentu, pašpārliecinātu, asprātīgu personību un partnere atbildēs ar to pašu.


9. Smaidi!  
Tas var izklausīties dīvaini, bet daudzi zinātniski pētījumi ir pierādījuši, ka smaidot vai smejoties, pat ja liec sev to darīt, rada bioloģiskas izmaiņas tavā ķermenī un smadzenēs. Smaidi un būs daudz vieglāk pārvarēt radušos nervozitāti pirms pirmā randiņa.            

10. Uztaisi nelielu treniņu, atslodzei...           
Ātrais treniņš ne tikai palīdzēs atbrīvoties, bet arī uzlabos garīgo stāvokli. Pēc treniņa jutīsi lielāku pašpārliecinātības sajūtu nekā pirms tam, lai dotos uz randiņu!