RezervesDALAS24.lv

Smalkais stils / Smalkais stils

Kur līgot Rīgā un visā Latvijā? KRUSTTEVS.COM BRĪVDIENU CEĻVEDIS

Kur līgot Rīgā un visā Latvijā? KRUSTTEVS.COM BRĪVDIENU CEĻVEDIS
Foto: Kaspars Ūdris
· 22.06.2012. 11:23

Atgādinām, ka Rīgā 23. un 24. jūnijā sabiedriskais transports ir bez maksas. Naktī uz svētdienu visā pilsētā "bagātīgi" kursēs arī speciālie nakts reisi.

 

Papildus reisi tiks organizēti visu nakti aptuveni reizi pusstundā (līdz plkst.2:00 noslogotajos maršrutos biežāk), lai tie pēc iespējas apkalpotu lielāko daļu pilsētas mikrorajonu. Papildus reisi tiks nodrošināti – 4., 5., 6. (tajā skaitā 6T. autobusu maršrutā), 7., 10. un 11. tramvaju maršrutā; 9., 14., 15., 17., 18., 22. un 27. trolejbusu maršrutā; 3., 11., (12.,23.,26.apvienotais maršruts), 18., 24., 25., 37., 40., 50., 51. un 53. autobusu maršrutā. Ar papildus reisiem un maršrutiem var iepazīties www.rigassatiksme.lv, kā arī tie tiks izvietoti pieturvietās, kas atrodas pilsētas centrā.

 

LĪGO PASĀKUMI RĪGĀ

 

"Līgosim krastmalā!"

 

Ar vērienīgu Raimonda Paula lieluzvedumu „Līgo Rīga!” un tautā iemīļotu mākslinieku uzstāšanos, lieliem ugunskuriem, jautrām dziesmām, dejām, radošajām darbnīcām un Jāņu cienastu 11. novembra krastmalā Rīgas dome aicina rīdziniekus un pilsētas viesus svinēt Līgo svētkus 23. jūnijā no plkst. 17.00 līdz pat saullēktam.

 

Pasākuma kulminācija šogad būs īpaši veidots Raimonda Paula lieluzvedums „Līgo, Rīga!” kopā ar ceremoniju orķestri „Miers un bērziņš”, kori „Kamēr…” un diriģentu Māri Sirmo, tautas deju ansambli „Rotaļa”, dziedātājiem un aktieriem Viktoru Lapčenoku, Žoržu Siksnu, Agnesi Rakovsku, Kažu, Valteru Frīdenbergu, Mariju Bērziņu, Andri Bērziņu, Jāni Paukštello, Hariju Spanovski, šova „OKartes skatuve” dalībniekiem un daudziem citiem. Lieluzvedums sāksies plkst. 21.00 un tas būs vērojams arī TV kanāla LNT ēterā.

 

Tāpat kā katru gadu, arī šogad pasākumā darbosies trīs skatuves – Vakara sēta, Nakts sēta un Rīta sēta, kur ikviens gada īsākajā naktī varēs izvēlēties sev piemērotāko mūziku.

 

Apmeklētāji tiks gaidīti krastmalā jau no plkst.17.00, kad Pušķošanās sētā kopā ar folkloras kopu „Ceiruļeits” varēs posties svinēšanai, vīt vainagus, apdziedāties, iet rotaļās un apgūt danču soļus. Plkst. 20.00 Nakts sētas skatuvi ieskandinās Jāņu dziesmas apvienotā folkloras ansambļa atskaņojumā. Pēc tam uzstāsies grupas „Labvēlīgais tips”, „Sīpoli”, kā arī skanēs dziesmas Normunda Rutuļa, Marijas Bērziņas un Kristapa Rūķīša izpildījumā.

 

Uz Vakara sētas skatuves no plkst. 23.00 līdz pat 4.00 rītā klausītājus priecēs leģendārā grupa „Turaidas roze”, Latvijas Nacionālā teātra aktieru grupa „Greizais ratiņš”, aktieru ansamblis „Drama” un grupa „Sestā jūdze”. Savukārt Rīta sētā no plkst. 23.00 uzstāsies grupas „Musiqq” un „PeR”, kā arī Liene Candy (kura vienlaicīgi ap plkst. 22.00 paspēs būt arī Alūksnē :) ) un DJ Roberts Lejasmeijers.

 

Mājīgai līgošanai krastmalā tiks izvietotas teltis ar gariem galdiem Jāņu mielasta baudīšanai. Pasākuma laikā no plkst. 17.00 krastmalā tirdzniecības vietās varēs iegādāties Līgo svētku tradicionālos ēdienus un atspirdzinošus dzērienus. Šogad pirmo reizi svētkos vienkopus būs visi Latvijas labākie alus darītāji, un līgotājiem būs iespēja baudīt miestiņu no dažādām Latvijas alus darītavām. Visā krastmalas teritorijā darbosies arī Jāņu zāļu tirdzniecības vietas, kur piedāvās Jāņu zāles, vītnes un vainagus.

 

Savukārt Līgo pasākums tautiskās tradīcijās notiks Dzegužkalnā, kur ikviens varēs izjust svētkus lauku atmosfērā, ar folkloras kopu uzstāšanos, danču klubu priekšnesumiem, Jāņu sveikšanu, lauku mielastu un dejām līdz par pirmajiem saules stariem.

 

Līgo svētkus finansiāli nodrošina Rīgas dome un atbalsta LIVE RĪGA, plašāka svētku programma pieejama interneta vietnē www.kultura.riga.lv.

 

Līgo Dzegužkalnā

 

23. jūnijā no plkst. 20 līdz 5 Līgo pasākums notiks arī Dzegužkalnā Rīgā. Plkst. 20 sāksies svētku ieskandināšana un darbosies vainagu darbnīca kopā ar Iecavas jauniešu folkloras kopu «Tarkšķi», plkst. 21 būs skatāms Liepājas aktrišu folkloras kopas «Atštaukas» Jāņu uzvedums, plkst. 22.22 notiks ugunskura iedegšanas rituāls, plkst. 22.30 sāksies danči kopā ar viesiem no Viļņas un Tartu danču klubiem, plkst. 23 būs izbaudāma nākotnes zīlēšana un citas Jāņu tradīcijas, plkst. 23.20 sāksies rotaļas un danči kopā ar Rīgas Danču klubu, pusnaktī notiks Jāņu godināšana, plkst. 1 sāksies lustes kopā ar Rēzeknes tautas mūzikas kapelu «Dziga», bet plkst. 3 sāksies saullēkta gaidīšana kopā ar Rīgas kapelu «Hāgenskalna muzikanti». Ieeja bez maksas.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Latvija Līgo Bauskā

 

23. jūnijā plkst. 20 Līgo svinēšana sāksies arī Bauskas pilsdrupu estrādē, kur Latvijas Radio 2 piedāvātajā koncertā uzstāsies Ingus Pētersons, Suitu sievas, Liene Šomase, «Dziga», Jānis un Atis Auzāni, «Grodi», Olga Rajecka, Nikolajs Puzikovs, «Ilža», Dainis Skutelis, «Kokle», Anmary, Andris Baltacis, Evija Sloka, Nils Īle, Raimonds Tiguls, «Riči» un čigānu ansamblis «Dzheski Gloss». Koncertā piedalīsies arī mūziķu grupa Kristapa Krievkalna un Kritsīnes Kārklas-Puriņas vadībā, Bauskas novada apvienotais koris un pašdarbnieku kolektīvi. Izskanēs jau pazīstamas un populāras dažādu žanru dziesmas, kas, pateicoties apvienotajiem mūziķu sastāviem, iegūs jaunu skanējumu. Pēc koncerta lustīgā Līgo nakts ballē līdz rīta gaismai uz dejām aicinās «Baltie lāči», Ingus Pētersons, «Musiqq» un Latvijas Radio 2 DJ Aivis..

 

Biļetes «Biļešu paradīzes» kasēs un bilesuparadize.lv. Visiem Jāņiem un Līgām ieeja pasākumā bez maksas.

 

Zaļumballe - lielkoncerts Rēzeknē 

 

 23. jūnijā plkst. 19 Līgo svētku svinēšana sāksies arī Rēzeknes kultūras un atpūtas parkā, kur plkst. 20 notiks svētku lielkoncerts ar vairāk kā 100 dalībnieku piedalīšanos. Koncerta pirmajā daļā tautā zināmi mākslinieki izpildīs savas mīļākās dziesmas un populārākos hitus, savukārt otrajā daļā gaidāma sadziedāšanās ar Rēzeknes novada apvienoto kori, solistiem un publiku diriģenta Inta Teterovska virsvadībā. Līgo svētkos Rēzeknē uzstāsies Jolanda Suvorova, Inga un Normunds, Olga Dreģe, Dzintars Čīča, Kaspars Antess, «Latgales dāmu pops», Jenny May, «Borowa MC», Roberts Pētersons, Mirdza Martinsone, māsas Legzdiņas, «Laimas muzykanti», «Dziga», «Patrioti.lg» un citi mākslinieki. Uzstāsies arī dziedošās latgaļu saimes – Eriņi, Igauņi, Puncuļi un Uškāni. Plkst. 23 sāksies arī Jāņu nakts zaļumballe. Svētku vadītāja lomā iejutīsies Valters Krauze. Biļetes «Biļešu paradīzes» kasēs un bilesuparadize.lv.

 

Lustes Saldū 

 

23. jūnijā plkst. 19 Līgo atzīmēšana sāksies arī Kalnsētas parkā Saldū. Plkst. 19 notiks pirmizrāde brīvdabas muzikālajai komēdijai «Naudas koks», kas veidota pēc Vizmas Belševicas stāsta «Tās dullās Paulīnes dēļ» motīviem ar kapelas «Bumerangs» piedalīšanos. Lomās pazīstami aktieri: Jānis Jarāns, Dainis Porgants, Gunārs Placēns, Jūlija Ļaha un citi. Režisors Ivars Lūsis. Plkst. 21 sāksies Lielā tautas sadziedāšanās virsdiriģenta Ivara Cinkusa vadībā ar Saldus novada koru līdzdalību. Skanēs iemīļotākās latviešu dziesmas, kas īpaši piemērotas Līgo svētku noskaņai, tai skaitā Saldus autoru dziesmas, kā arī «Čikāgas piecīšu» skaistākās dziesmas Lorijas Vudas izpildījumā. Plkst. 22 koncertprogrammu «Raimonda Paula dueti» izpildīs Veronika Plotņikova un Marts Kristiāns Kalniņš grupas «Autobuss debesīs» mūziķu pavadībā. Koncertprogrammas pamatā ir agrīno 70. gadu Raimonda Paula dziesmas un dueti, kurus savulaik izpildīja Nora Bumbiere un Viktors Lapčenoks. Savukārt plkst. 23 sāksies Līgo nakts balle, kurā spēlēs grupa «Autobuss debesīs», kapela «Bumerangs» un par jautrām dejām gādās DJ Japānis. Balle paredzēta līdz plkst. 4. Biļetes «Biļešu paradīzes» kasēs. Visām Līgām un Jāņiem, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, ieeja gan bez maksas

 

Nāc un līgo Jēkabpilī

 

23. jūnijā plkst. 22 Krustpils saliņā Jēkabpilī zaļumballē «Nāc un līgo Jēkabpilī» Jāņuguni iedegs un kopā ar pārējiem līgos aktieris Guntis Skrastiņš un grupa «No pusvārda». Krustpils saliņa ir viena no iecienītākajām jēkabpiliešu un pilsētas viesu atpūtas vietām. Tā ir arī lieliska vieta, kur baudīt Līgo svētku burvību, sagaidīt un pavadīt gada īsāko nakti. Līgošana uz salas Daugavā ir unikāla iespēja svinēt Līgo svētkus pie dabas krūts pilsētvidē! Līdzi jāņem groziņus, sieru un alu, labus draugus un visu, kas nepieciešams ērtai sēdēšanai zālītē un labai kopā būšanai Līgo vakarā. Ieejas maksa Ls 2.

 

Alūksnē 

 

23. jūnijā plkst. 19 Līgo svinības sāksies arī Pilssalas estrādē Alūksnē. Tās sauksies «Lielās Līgo lustes Alūksnē», un tajās piedalīsies grupas «Roja» (plkst. 19) un «Musiqq» (19.30), Valmieras dziedošie aktieri «Žerāri» (20.30), Santa Zapacka un Harijas Ozols (21), Liene Candy (22) un «Otra puse» (23). Pusnaktī sāksies Līgo zaļumballe, kurā spēlēs «Roja» un ATomiņš.

 

Daugavpilī

 

23. jūnijā no plkst. 19 Stropu estrādē Daugavpilī arīdzan sāksies Līgo nakts svinēšanas pasākums. Tajā darbosies svētku tirdziņš, kurā varēs iegādāties sieru, alu un citas uzkodas. Plkst. 20 varēs vērot tautas mūzikas un deju koncertu «Līgo visi!», kurā piedalīsies Latviešu kultūras centra radošie kolektīvi - tautas mūzikas ansamblis «Rakari», jauniešu deju kolektīvs «Laismeņa», bērnu deju kolektīvs «Pienupīte», senioru deju kolektīvs «Atbalss», profesionālā pūšamo instrumentu orķestra «Daugava» mūziķu grupa un vokālā studija «Pērlītes». Plkst. 21 latviešu komponistu populārās estrādes dziesmas dziedās Samanta Tīna, Dāvids Kalandija, grupa «MoNo» un deju mūziku izpildīs pūtēju orķestris «Daugava». Plkst. 23 tiks iedegts Jāņu ugunskurs un balle turpināsies līdz pat plkst. 4

 

Grupa „Dzelzs Vilks”, Siguldas novada dome un Cēsu alus ielūdz – nāc, un līgo Siguldā!

 

23. jūnijā, Siguldas Svētku laukumā lielus un mazus pulcēs mūsdienīga īsākās nakts daudzināšana „Jaunie Jāņi”, aicinot klausīties „Dzelzs Vilka” mūslaiku tautas mūziku, smelties spēkus sentēvu rituālos un no sirds izkustēties Jāņu nakts dančos. IEEJA BRĪVA!

 

Par Līgo svētku iesildīšanu „Jaunajos Jāņos” rūpēsies dīdžejs Uldis Rudaks un jauniešu postfolka grupa„SulA”, uz latviskiem rituāliem un Jāņuguns iedegšanu līgotājus aicinās fokloras kopā „Putni”, īpašas video projekcijas „Dzelzs vilka” koncertprogrammai veidos mākslinieks Pēteris Brīniņš. Par lustīgu Līgo vakara gaisotni gādās „Cēsu alus” un zāļu tirdziņš, bet kārtīgi Jāņu danči līdz rīta gaismai gaidāmi kopā ar grupu „Bellaccord”.

 

 

„Dzelzs vilka” ikgadējā mūslaiku tautas dziesmu koncertprogramma ”Jaunie Jāņi” jau kļuvusi par tradīciju, kas ik gaduspirmsjāņu un Līgo laikā piedāvā dziļi latvisko Jāņu tradīciju mūsdienīgu skatījumu un izpildījumu, dodot klausītājam jaunu iespaidu un pārdzīvojumu impulsus. Pēc Siguldas pilsētas aicinājuma „Jaunie Jāņi” šogad norisinās Siguldā, „Dzelzs Vilka” mūziķu dzimtajā pilsētā, un Jāņa bērnus pirmoreiz pulcē pašā Līgo vakarā.

 

 

„Ar savām Jāņu dziesmām „Dzelzs Vilks” cenšas piešķilt jaunu uguni lieliskajām dainu četrrindēm, lai tās ar savu burvību un klāt esību uzrunātu prātus, kuri varbūt iepriekš to nav sajutuši. „Kad iesākām veidot Jaunos Jāņusun rakstīt mūziku tautas tekstiem, gribējām reanimēt tās sajūtas, kas bija bērnībā, Jāņu vakarā. Tu jūti vasaras sākuma nakts maģiju, katrā krūmā ir dzīvība! Šajā sajūtā ir kaut kas pirmatnējs - burvība un burvestības, uztraukums un neziņa, sava veida latvietības koncentrāts. Pašlaik no mūsu mazās idejas ir izaudzis vesels notikums, to varētu saukt pat par tradīciju,” saka Juris Kaukulis.

 

 

Mellužos Jūrmalā

 

23. jūnijā plkst. 22 Jāņu nakts balle notiks arī Jūrmalā – Mellužu estrādē. Tur muzicēs grupas «Tu La' Mōrs» (plkst. 22) un «Resgaļi» (plkst. 1). Ieeja bez maksas..

 

 Valmierā

 

23. jūnijā no plkst. 22 arī Valmieras estrādē notiks lustīga Līgo zaļumballe. Tās viesus priecēs muzikālā apvienība «Priekšnojauta» un DJ Ričs. Ieeja bez maksas..

 

Saulkrastos

 

23. jūnijā plkst. 22 arī Saulkrastu brīvdabas estrādē notiks Līgo nakts balle, kurā uzstāsies grupa «Līgo kvintets» Raimonda Kalniņa vadībā. Par labu garastāvokli rūpēsies arī DJ Rudais. Ieeja bez maksas.

 

Alternatīvie jeb citādākie Jāņi

 

23. un 24. jūnijā Olaines novada Uzvaras līdumā norisināsies ielīgošanas un līgošanas alternatīvais festivāls «Alternatīvie Jāņi», ko rīko Vecrīgas kafejnīcas «Ļeņingrad» un «Bubamara». Līgo naktī par mūziku gādās blues-punk monstri «Adamsu famīlija» un svelmainā folkroka grupa «2tie». Akustisku priekšnesumu sniegs dziedātāja Aleksandra un ģitārists Igors no eklektiskā roka apvienības «Baltic Beach Band». Roku uz vakara pulsa turēs somu DJ Disco-Jew. Asiņainā dīdžeju betlā uz dzīvību un nāvi sitīsies Māris Balodis un Imants Koķis. Ar mūzikas konservu nažiem žonglēs abu krogu rezidentdīdžejs Ma.Be. Būs arī DJ Herbe, DJ Sergejs, DJ Lapsa un jau par leģendu kļuvušais DJ Mārtiņš Zviedris, kurš ne tikai spēlē lielisku mūziku, bet to visu papildina arī ar savām vokālajām izdarībām. Gaidāms arī pliko skrējiens pa īpaši šim nolūkam darinātām laipām, mūziķu un muzicēt gribošo džemsesija, čigānu pirts, alkofutbols, plunčāšanās netālajā karjerā, kā arī citas ne mazāk jautras un visādā citādā ziņā patīkamas norises. Ieeja bez maksas.

 

"Rakšos" Cēsu pusē

 

Kolhoznieku pasākums sāksies jau no 12:00 ar Līgo dienas lauku labumu tirdziņa atklāšanu un pēc 14:00 pircējus, pārdevējus un līgotājus iekustinās grupa Musiqq.

 

Visas dienas garumā dažādas lustes, priekšnesumi, brīvdabas kino, savukārt no 20:00 Amatas novadu ieskandinās ‘’Apvedceļš’’, Normunds Rutulis un ‘’Kantoris 04’’. Līgo svētku īpašais notikums būs divu ņipru un kviecošu sivēnu ķeršana ar dažādu šķēršļu pārvarēšanu.

 

Līgo svētki ‘’Rakšos’’ notiks jau trešo gadu pēc kārtas un šogad tie būs ar tematisko ievirzienu – ‘’Kolhoznieku Līgo nakts balle ‘’Rakšu’’ sētā’’. Pasākums sāksies jau 12:00, kad notiks aktīvā lauku labumu tirdzniecība – varēs iegādāties dažādus sierus, maizīti, lauku pienu un oliņas, žāvējumus, kūpinātas vistiņas un zivtiņas, Līgo svētku vainagus un interesantus amatnieku darinājumus.

 

Uz lielās skatuves būs dažādi priekšnesumi – uzstāsies tautas deju ansambļi, notiks līnijdeju paraugdemonstrējumi, koru sadziedāšanās un citas aktivitātes. Ikviens būs laipni aicināts izjāt ar kamieli, saņemot kamieļu jāšanas sertifikātu. Izturīgākie varēs piedalīties alus dzeršanas sacensībās, savukārt naskākie skrējēji centīsies noķert 2 ņiprus un kviecošus sivēnus, pārvarot dažādus šķēršļus. Naudīgākie tiks aicināti piedalīties izsolē par dažādu lauku labumu , amatnieku izstrādājumu ieguvi savā īpašumā, kā arī tiks izsolīta iespēja ballēties kādā no ‘’Rakšu’’ viesu namiem.

 

‘’Rakšos’’ tiks uzstādīts brīvdabas kino un skatītājiem tiks piedāvātas latviešu kino leģendas ar ieskatu kolhoza dzīvē – bērniem filma ‘’Saulessvece’’ un pieaugušajiem - Oļģerta Dunkera 1970. gada filma "Klāvs - Mārtiņa dēls". Filmā ‘’Klāvs – Mārtiņa dēls’’ skatītājiem būs iespēja izbaudīt slaveno ‘’Ances romanci’’, ko filmā temperamentīgi dzied Elza Radziņa, bet ārpus filmas - Margarita Vilcāne. Kolhoza priekšsēdētāja lomā aktieris Kārlis Sebris un viens no labākajiem mātes tēliem latvju kino – talantīgās aktrises Veltas Līnes - izpildījumā. Abu filmu sižeti ir saistīti ar kolhoza tēmu un seansu sākums – 13:30 - ‘’Saulessvece’’ un 15:30 ‘’Klāvs – Mārtiņa dēls’’.

 

20:00 sāksies Līgo nakts balle, ko atklās grupa ‘’Apvedceļš’’, vēlāk pasākuma apmeklētājus priecēs Normunda Rutuļa uzstāšanās un līdz par rīta gaismai līgotājus izklaidēs ‘’Kantoris 04’’.

 

"Cinevillā" Tukuma pusē tiks kurta vislielākā Jāņuguns pasaulē

 

Tukuma novadā esošajā kinopilsētā "Cinevilla" vasaras saulgrieži tiks svinēti ar lielfestivālu "SMScredit.lv Jāņi Cinevillā", kura laikā paredzēts iekurt vislielāko Jāņuguni pasaulē.

 

Uguns mākslinieka Ilmāra Āboliņa vadībā kinopilsētā "Cinevilla" tiks uzbūvēts milzu ugunskurs, kas stiepies četrstāvu mājas augstumā.

 

Mākslinieku un producentu komanda aktīvi strādā, lai tik tiešām lielfestivāla "SMScredit.lv Jāņi Cinevillā" Jāņu ugunskurs šogad būtu pats lielākais pasaulē, kāds jebkad redzēts. Pirotehniķis Ilmārs Āboliņš atzina, ka tas ir patiess izaicinājums - uzbūvēt lielāko Jāņu ugunskuru.

 

Lielfestivāla "SMScredit.lv Jāņi Cinevillā" producents Niks Volmārs vēstīja, ka šovasar Jāņi "Cinevillā" būs pārsteigumiem visbagātākie, gan līgojot pēc sentēvu tradīcijām, ievērojot latviešu misticisma rituālus, gan piedāvājot arī moderni un ar 21.gadsimta noskaņām izjust saulgriežu īpašo enerģētiku, svinot Latvijas skanīgākos un lielākos svētkus.

 

Ticējumi vēsta, ka uguns apspīdētie cilvēki un apkārtne saņem īpašu svētību, veselību un spēku. Cik tālu spīd liesmas no Jāņu ugunīm, tik tālu visi lauki paliekot auglīgi, bet ļaudīm būšot laba veselība.

 

Biļetes uz lielfestivālu "SMScredit.lv Jāņi Cinevillā" var iegādāties "Biļešu servisa" tirdzniecības vietās un "Statoil" degvielas uzpildes stacijās.

 

Krusttevs.com redakcijas kolektīvs novēl visiem priecīgus Līgo svētkus!

 

 

 



»Smalkais stils

Spēlē kaislīgi! Taču tikpat atbildīgi kā Džeimss Bonds. Ielūkojies tiešsaistes kazino pasaulē (1)

Digitālās spēles kļūst vēl vilinošākas, ja tiek solīti kazino bonusi, bezmaksas griezieni un unikālas akcijas. Ikdienišķi padomi lasītājiem, kā spēlēt kaislīgi un atbildīgi. Titulbildē kadrs no Džeimsa Bonda filmas.