RezervesDALAS24.lv

Smalkais stils / Smalkais stils

Kam tiks 50 000 eiro? Iepazīstinām ar visiem dalībniekiem!

Kam tiks 50 000 eiro? Iepazīstinām ar visiem dalībniekiem!
Foto: Publicitātes
· 24.07.2012. 13:40

Nule, kā iznācis žurnāla Vakara Ziņas speciālizlaidums "Vakara Ziņas+ Jaunais Vilnis", kas raksta par daudz interesantām lietām un skandāliem par un ap šo festivālu. Pasākumam veltītais speciāizlaidums ir pieejams preses tirdzniecības vietās.

 

 

Konkursa «Jaunais vilnis» sešpadsmit dalībnieki jau kādu nedēļu lējuši sviedrus mēģinājumus – dažs jau novests līdz asarām, dažs pazaudējis balsi. Taču drīz tam visam pienāks gals un noskaidrosies, kā tiks sadalīti konkursa balvu fondā esošie 100 000 eiro. Jāatgādina, ka uzvarētājam pienākas puse no šīs summas, otrajai vietai – 30 000, bet trešajai – 20 000 eiro.

 

«Framest» (Latvija)

 

Iepazīstināšanā pirmā roka, protams, mājiniekiem. Tāpat kā savulaik «vilni» uzvarējušie «Cosmos», arī «Framest» specializējas a cappella dziedāšanā, tikai viņi, šķiet, ir nedaudz džezīgāki. Repertuārs ir gana plašs: gan klasiskā un džeza mūzika, gan populāras Raimonda Paula un Imanta Kalniņa u.c. melodijas, gan pašu sacerētas dziesmas. «Framest» ir pieci: Jānis Ķirsis, Beāte Zviedre, Edgars Janavs, Mikus Abaroniņš un Elīna Šmukste (no 2005. līdz 2010. gadam sastāvā bija arī pazīstamā Annija Putniņa), visi absolvējuši Rīgas Doma kora skolu un turpina tagad studēt Latvijas Mūzikas akadēmijā. «Framest» snieguši daudzus koncertus un ar panākumiem piedalījušies vairākos konkursos, viņi sadarbojušies ar ļoti daudziem Latvijā populāriem mūziķiem, taču tā pa īstam līdz šim nekādi nav izlauzušies pirmajās rindās. Varbūt tagad.

 

Surens Arustumjans (Armēnija)

 

Erevānas konservatorijas Džeza fakultātes students ģitāras klasē. Dzied no 17 (tikai!) gadu vecuma, nodarbojas arī ar boksu un sapņo kādreiz kāpt uz vienas skatuves ar savu elku Ēriku Kleptonu. Lasa Viljamu Šekspīru, klausās blūzu, brīvajā laikā gatavs visus pacienāt ar paša pagatavotajām firmas kotletēm. Surens sevi raksturo kā «godīgu, mērķtiecīgu, mēreni principiālu, romantisku un komunikācijā vienkāršu». Plāns tuvākajiem pieciem gadiem – vienkārši dziedāt. «Jaunajam vilnim» puisis cītīgi sekojot līdzi četrus gadus, lielāko iespaidu uz viņu atstājis pagājušā gada uzvarētājs Džeidens Felders.

 

Beks Israilovs (Kirgizstāna)

 

Bērnībā gribējis kļūt par milici. Kad reiz viņam ceļu pārskrējis melns kaķis, bet pēc tam skolā vienas dienas laikā ielikti četri divnieki, kļuvis māņticīgs. No 15 gadu vecuma nopietni pievērsies dziedāšanai, nupat iestājies arī konservatorijā. Mīļākais rakstnieks – Čingizs Aitmatovs, komponisti – Igors Krutojs un Raimonds Pauls. Puisis pārzina krievu un kazahu valodas, bet kirgīzu un angļu – tikai mazliet. Israilova mamma ir dzejniece, tēvs – komponists, visas Beka dziesmas ir par mīlestību. Viņš vēlas labi startēt konkursā, lai pēc tam varētu turpināt veiksmīgu karjeru dzimtajā Kirgizstānā.

 

«IOWA» (Krievija)

 

Šajā grupā ir trīs dalībnieki – soliste Jekaterina Ivančikova, ģitārists Leonīds Tereščenko un bundzinieks Vasilijs Bulanovs. Visiem trim ir muzikālā izglītība, atsevišķi vai kopā viņi jau piedalījušies arī dažādos konkursos. Šķiet, diezgan dažādi cilvēki: Tereščenko vēlētos spēlēt kopā ar Elu DiMeolu un nokļūt 17. gadsimtā, lai paklausītos Baha skaņdarbus to autora izpildījumā, Bulanovs gribētu ieņemt bundzinieka vietu grupā «Maroon 5», kā arī apmeklēt Maikla Džeksona kapavietu, bet diplomētā baltkrievu valodas filoloģe Ivančikova klausās absolūtu stilu miksli, sākot no Nino Katamadzes līdz pat «Guano Apes». Taču kopā viņi ir «IOWA».

 

Aleksandra Bartaševiča (Baltkrievija)

 

Daudz lasa, nodarbojas ar jogu un meditāciju, apmeklē izstādes, skatās filmas un, protams, klausās mūziku. Bērnības elks – Zemfira. Par saviem mērķiem nemīl skaļi izteikties, jo «baidieties runāt par saviem sapņiem, tie mēdz arī piepildīties». Laba pavāre – sola gan dažādas zupas, gan arī baltkrievu nacionālo virtuvi. Iecienītākie mūzikas stili – «soul», «jazz», «indie pop», «indie rock», «deep house» utt. Minimālā programma tuvākajiem pieciem gadiem ir vienkārša – kļūt par zvaigzni!

 

Haņhua (Ķīna)

 

Ķīniete mācās kaimiņvalstī, Burjatijas universitātes Filoloģijas fakultātē, studē žurnālistiku, taču iepriekš guvusi augstāko izglītību dzimtajā Ķīnā, arī literatūrzinātnes un ekonomikas specialitātēs. Vaļasprieki – zīmēšana un fotografēšana, ar īpašu sajūsmu izsakās par Baikāla ezera apkaimi. Viņai ir vienkārši eleganti mērķi: «Es vēlos, lai cilvēki atklātu pasaulei savas sirdis... bet, ja praktiskā nozīmē, gribu atvērt restorānu, kur es pati būšu šefpavāre, bet apmeklētāji – mani draugi.» Arī muzikālās simpātijas viņai ir ļoti glītas: Selīna Diona, «The Corrs», «The Vines», «Skid Row» un «Guns’N Roses»! Dievina kaķus un arī citus dzīvnieciņus, vēlas būt laimīga, apprecēties un kļūt par māti, draudzīga un izpalīdzīga. Vienīgais mīnuss – baidās no kukaiņiem, it īpaši simtkājiem.

 

Niloo (Krievija)

 

Nilu (viņas īstais vārds ir Nilufara, kas uzbeku valodā nozīmē «baltais lotoss») iepriekš saņēmusi skatītāju simpātiju balvu konkursā «Kristāla stārķis» (Moldova), piedalījusies šovā «Ukrainas balss», kā arī dažādos citos muzikālos konkursos. Gribētu kādreiz nodziedāt duetā ar Stīviju Vonderu («viņa mūzika un lirika man lika iemīlēt mākslu – patiesu, brīvu un godīgu!»). «Jauno vilni» skatās teju kopš tā pirmajiem gadiem un šajā laikā visvairāk pārsteigusi Džamala («individuāla un spilgta, ar neticamu balsi, spēku un lielisku muzikālo materiālu), kā arī Intars Busulis. Pēc Nilu domām, «Jaunais vilnis» ir pats labākais konkurss bijušo NVS valstu teritorijā, un tas dos iespēju gan iepazīties ar interesantiem cilvēkiem, gan gūt pieredzi karjeras turpināšanai.

 

Kostanco del Pinto (Itālija)

 

Šis itālietis aizraujas ar motocikliem, sporta automobiļiem un jāšanas sportu, par savu elku sauc «Aerosmith» vokālistu Stīvenu Taileru («ja viņa nebūtu uz šīs pasaules, mani neviens nepiespiestu nodarboties ar dziedāšanu!»), bet paša del Pinto dziedāšanas manieri bieži pielīdzina Džonam Bon Džovi. Populāro mūziku skolojies «Music Academy Italy», uzvarējis kādā konkursā Sočos. Interesanti, ka iepriekš bijis gan bundzinieks, gan ģitārists, pēc tam arī basists un pianists un tikai tad solists. Vienmēr nēsā līdzi Jēzus Kristus figūriņu, kuru viņam uzdāvinājusi vecmāmiņa. Kostanco devīze: «Ja mazāk runāsi, mazāk kļūdīsies.»

 

«W» (Krievija)

 

Krievu piecnieks «W» cits citu atraduši Maskavā, viņu rēķinā jau ir pat divi minialbumi. Lielāko uzmanību droši vien izpelnīsies vienīgā meitene šajā sastāvā – taustiņniece Angelina Mazanova. Pašlaik viņa skolojas Gņesinu Mūzikas akadēmijā, vienlaikus arī Starptautiskajā universitātē, turklāt viena augstākā izglītība viņai jau ir! Angelina uzvarējusi vairākos jauno pianistu konkursos, turklāt ieguvusi pirmo vietu konkursā «Kristāla bulta», kur kronēja labākos jaunos... žurnālistus. Viņas sapnis bija tikt uz Maikla Džeksona koncertu, taču to vairs realizēt nebūs iespējams, tāpēc tagad ir izvirzīts nākamais – nospēlēt koncertu kopā ar orķestri. Kopumā grupa «W» pārējiem finālistiem novēl «uzvarēt, bet nākamreiz».

 

«Cristal» (Somija)

 

«Cristal» ir Anti Kokola un Kristala Nita Alakoski – duets no Helsinkiem. Kokola mācās Jana Sibēliusa mūzikas akadēmijā, brīvajā laikā burā vai arī brauc ar velosipēdu, tāpat viņam patīk fotografēšana. Favorīti mūzikā – «Mew», «Coldplay», «Muse» un, protams, slavenais soms Sibēliuss. Un vēl – Anti uzskata, ka dueta partnere Kristala ir pati labākā. Šī meitene mācās flautu Helsinku konservatorijā, savukārt vokālajā mākslā skolojas pie pazīstamās somu dziedātājas Aijas Pūrtinenas. Kristala arī komponē, dejo stepu, nodarbojas ar akrobātiku un strādā pati pie savām īsfilmām. Patstāvīga meitene, nav brīnums, ka savu pirmo naudu nopelnījusi jau deviņu gadu vecumā – pārdodot bērnu žurnālus.

 

Diāna (Lietuva)

 

Pats jokainākais CV laikam gan ir Diānai Jasilionītei no Viļņas: viņas biogrāfijā pieminēta pabeigta mūzikas skola (klavieru un vijoles klasē), kā arī finālistes statuss šovā «Lietuvas talants», piedalīšanās vietējās TV vietējos «Koru karos» un pusfināls Eirovīzijas dziesmu konkursa atlasē. Mēs jau nu zinām, cik grūti ir tikt pie piedalīšanās «zelta talantos», «koru karos» un Eirovīzijas pusfinālā... Taisnības labad gan jāpiebilst, ka dažas Diānas dziesmas skan radiostacijās, taču vispār viņa tuva bardu tematikai. Meitene ir talantīga volejboliste – viņas kontā kopā ar komandu ir vairāki iegūti kausi un medaļas, turklāt Diānai labi padodas tekstu sacerēšana. Lietuvietes veiksmes formula slēpjas pārliecībā, ka absolūti nekas šajā dzīvē nenotiek tāpat vien: «Ja cilvēka priekšā aizveras kādas durvis un viņš pārāk ilgi stāv, uz tām skatoties, pat nepamana, ka jau sen atvērušās citas durvis.»

 

Marija Jaremčuka (Ukraina)

 

Kārtējā izglītotā meitene (viņas rēķinā – estrādes vokāla nodaļas diploms un pabeigta starptautisko attiecību fakultāte), arī viņai ir daži labi ieraksti par panākumiem konkursos. Uz skatuves Marija ir jau no sešu gadu vecuma, bet viņas talantu pirmais esot pamanījis vectētiņš, kas izkacējis meitenīti no autiņiem, jo viņa esot ļoti muzikāli brēkusi... «Jauno vilni» esot skatījusies no paša pirmā konkursa, viņas favorīte – Tina Karola. «Vienmēr esmu gribējusi piedalīties «Jaunajā vilnī», man ļoti patīk šis konkurss,» priecājas ukrainiete. Vēl daži interesanti fakti: Marijas sapnis ir dzemdēt dvīņus, mīļākais apģērbs – pidžama, deja – salsa.

 

Ajala Eligoola (Izraēla)

 

Ajala ir juriste, kas ar teicamām sekmēm beigusi Telavivas universitāti, viņa komponē un labi spēlē klavieres. «Ja jūs apvaicāsieties maniem draugiem, viņi jums pateiks, ka es esmu līdere, komunikabla un gaiša personība, neatkarīga un ļoti talantīga,» par sevi saka dziedātāja, kura acīmredzami ar mazvērtības kompleksiem nesirgst. Panākumu saraksts gan viņai ir ļoti slābans – 2005. gadā piedalījusies «American Idol» izraēliešu versijā, kur tikusi tikai līdz ceturtdaļfinālam, un tas arī viss. Ajala godā ebreju tautas tradīcijas – kopā ar ģimeni vienmēr atzīmē šīs tautas svētkus, ievēro sabatu un apmeklē sinagogu. Savā biogrāfijā viņa izteikusi cerības, ka «Jaunajā vilnī» viņu atbalstīs arī gruzīni – dziedātājā ritot arī šīs tautas asinis.

 

«Los Rumberos de Massachusetts» (Meksika)

 

Paši eksotiskākie konkursanti – Luiss de la Isla, Pols Sefčovičs un Anhels Sespendess. Šo trijotni vieno tas, ka viņi ir mācījušies Bērklijas mūzikas koledžā, bet vispār šie puiši ir diezgan dažādi. De la Isla priecājas par to, ko pašlaik dara, sevi raksturo kā «spontānu, dumpiniecisku, nepacietīgu «rosktāru»», tomēr par interesantākajām bērnības atmiņām šis «rosktārs» sauc astoņu gadu vecumā no tēvoča nopelnītos 50 centus par uzzīmēto dinozauriņu («es sajutos kā miljonārs!»). Sefčovičam patīk labi paēst un paskatīties filmas, puisis lepojas ar to, ka klips ar viņa dalību (netop gan skaidrs, kas tas bijis par klipu) «Youtube» skatīts 6,6 miljonus reižu. Starp citu, viņa iesauka bērnība bijusi Krievs. Sespendess ir iemīlējies ģitārā un dievina «Pink Floyd», tāpat arī Ziemassvētkus un meksikāņu virtuvi. Kad ceļojis pa Eiropu, bijis satriekts par tās skaistumu, un nu meksikānis atkal ir te, turklāt kopā ar saviem cīņubiedriem.

 

«Be-Do-In» (Kazahstāna)

 

Ravils Isakovs, Ališers Jegemberdijevs un Batiržans Tazabekovs – trio no Almati. Cik noprotams, šis ansamblis nokomplektēts no vietējās «talantu fabrikas» kadriem (Kazahstānā šis šovs saucas impozanti – «Žuldizdar fabrikasi»), puiši var palepoties arī ar muzikālo izglītību. Par sevi viņi stāsta gana interesanti. Piemēram, Ravils kā dāvanu dzimšanas dienā beidzot vēlētos saņemt īstu, nevis rotaļu «Mercedes G55 AMG», viņš arī vēlētos paviesoties Čingishana laikos, kad šis karavadonis metās iekarot Centrālo Āziju. Savukārt Batiržans gribētu uz laiku atgriezties Padomju Savienībā, jo «mūsu vecāki, vecmāmiņas un vectētiņi stāsta, ka PSRS dzīvot bija labāk, – gribētos to visu redzēt savām acīm un salīdzināt». Bet Ališers ir vēl nopietnāks vīrs – trīskārtējs pasaules čempions kikboksā. Par mūziku gan viņi runā mazāk.

 

Maikls Bleizs (Nigērija)

 

Dzimis Lielbritānijā, mācījies medicīnas institūtā Kurskā. Viņa tēvs ir nigēriešu diplomāts, māte – Jamaikas izcelsmes britu pilsone. Bleizs ir dzīvojis Nigērijā, ASV, Jamaikā un Krievijā. Viņš labi prot krieviski, šī puiša dziesmas ir itin pieprasītas krievu deju mūzikas klubos, kuros viņš arī uzstājas. Brīvajā laikā klausās labu mūziku, dzied, trenējas boksā, vieglatlētikā un futbolā, bet mērķis – ne vairāk un ne mazāk kā saņemt «Grammy» balvu. Iemīļotākie izpildītāji – «Boys 2 Men», Bejonsa, Stīvijs Vonders, Meraija Kerija, Vitnija Hjūstone, Maikls Džeksons. Vēl viens ārzemnieks ar «novaja volna» cienīgu iesauku – viņu bērnībā esot dēvējuši par «Moscow». Jau drīz klajā nākšot viņa debijas albums «In Russia With Love», Maikls Bleizs ir precējies, viņam ir dēls.

 

 

 Krusttevs.com, Speciālizlaidums - Vakara Ziņas+ Jaunais Vilnis



»Smalkais stils

Spēlē kaislīgi! Taču tikpat atbildīgi kā Džeimss Bonds. Ielūkojies tiešsaistes kazino pasaulē (1)

Digitālās spēles kļūst vēl vilinošākas, ja tiek solīti kazino bonusi, bezmaksas griezieni un unikālas akcijas. Ikdienišķi padomi lasītājiem, kā spēlēt kaislīgi un atbildīgi. Titulbildē kadrs no Džeimsa Bonda filmas.