RezervesDALAS24.lv

Smalkais stils / Smalkais stils

Kur līgot kopā ar slavenībām, aktieriem un dziedātājiem? Svētku kalendārs visai Latvijai

Kur līgot kopā ar slavenībām, aktieriem un dziedātājiem? Svētku kalendārs visai Latvijai
Kaspars Ūdris · 23.06.2013. 09:36

 Krusttevs.com piedāvā populārāko līgošanas vietu kalendāru visā Latvijā.

 

Strauji tuvojas Latvijas radio 2 Līgo koncerts “Līgojam Jēkabpilī!”, kas visticamāk, kļūs par populārāko un skatītāju apmeklētāko Līgo koncertu Latvijā šogad. Pateicoties labvēlīgajām sinoptiķu prognozēm un sakarā ar lielo skatītāju interesi, Jēkabpils dome ir ierādījusi divas vietas koncerta norises tuvumā, kur apmeklētāji varēs uzsliet savas teltis.

 

Starp citu, nakts balles laikā pirmo reizi Jēkabpilī notiks arī Pliko skrējiens, kura laureāts vai laureāte saņems ekskluzīvu “Jēkabpils Pliko skrējiena” kausu.

 

Koncertā piedalīsies Latvijā populārākie un iemīļotākie mākslinieki – Olga Rajecka, Samanta Tīna, Nikolajs Puzikovs, Žoržs Siksna, Guntis Veits, Atis Auzāns, Normunds Zušs, Marts Kristians Kalniņš, Agnese Rakovska, Ginta Krievkalna, Valters Frīdenbergs, kā arī “Suitu sievas” un Jēkabpils labākie un lustīgākie dziedātāji un dejotāji. Koncertu vadīs Latvijas Radio 2 ētera cilvēki – Sandra Glāzupa, Gunārs Jākobsons, Velga Vītola un Kaspars Mauriņš.

 

Koncertu tiešraidē pl. 21.00 varēs dzirdēt ikviens Latvijas Radio 2 klausītājs, bet visas dienas garumā radio ēterā būs dzirdamas tiešraides pieslēgšanās pasākuma norisei – būs dzirdamas sarunas ar koncerta dalībniekiem un viesiem.

 

Uzreiz pēc koncerta sāksies nakts balle, kurā koncertēs grupas “Eolika”, “Credo”, “Galaktika” un “Musiqq”. Par ērtu satiksmi no Rīgas uz koncertu un atpakaļ būs parūpējusies a/s “Pasažieru vilciens” – vilcieni no Rīgas uz koncerta norises vietu kursēs 23. jūnijā pl. 15.25, 16.52 un 17.32, savukārt visus līgotājus uz Rīgu nogādās vilciens, kas no Jēkabpils aties pl. 4.51 nākamajā rītā.

 

 

Koncerta sākums ir pl. 21.00, bet jau no pl. 10.00 notiks Pirmais Vislatvijas Jāņu gadatirgus, kurā visas dienas garumā būs koncerti, izklaides bērniem, iespēja nobaudīt dažādus gardumus un lieliski pavadīt laiku. Ieeja gadatirgū – bez maksas, bet uz vakara koncertu un nakts balli biļetes nopērkamas visās “Biļešu paradīzes” kasēs un internetā – www.bilesuparadize.lv . Iepriekšpārdošanā – lētāk!

 

Rīga, Daugavmala

 

Kā ziņots, Rīgā 23.jūnijā jau tradicionāli 11.novembra krastmalā notiks pasākums "Līgosim krastmalā!", kura gaitā varēs baudīt kultūras programmu ar Latvijas teātru aktieru, populāru solistu un mūzikas grupu piedalīšanos. Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja lustēties, piedalīties rotaļās un atrakcijās, dziedāt, dancot un baudīt Jāņu mielastu jau no plkst.17 pēcpusdienā līdz pat rīta gaismai. Arī šogad, līdzīgi kā pērn, savu īpašo Līgo vakara koncertprogrammu ar populāru dziedātāju piedalīšanos sagatavojis Maestro Raimonds Pauls.

 

Ugunsgrēks aicina Līgot Cinevillā!

 

 

Ja vēlies šogad labi pavadīt Jāņus un ne par ko neuztraukties, tad Tev noteikti jādodas uz līgo lielfestivālu „SMScredit.lv Jāņi Cinevillā”, jo tur būs padomāts par visu un visiem – lielajiem un mazajiem, vīriem un sievām, kā arī par šoferīšiem un līdzbraucējiem.

 

23. un 24. jūnijā visa „Cinevilla” pilsētiņa tiks pārvērsta par Līgo lielfestivālu, kurā labi justies varēs ikviens. Visi festivāla apmeklētāji tiks aicināti iesaistīties ikgadējā Jāņu vainaga rekorda uzstādīšanā. Kopīgiem spēkiem pīsim pasaulē lielāko Jāņu vainagu, kurā savus līdzi paņemtos ziedus un jāņuzāles, iepīt varēs jebkurš. Bet, kad rekords būs uzstādīts un vakars sagaidīts, kārtīgu līgošanu sāksim kopā ar populārākā latviešu seriāla „Ugunsgrēks” dalībnieku lielo uzvedumu. Kopīgi dziedāsim iemīļotākās Līgo dziesmas, dejosim un kārtīgi atpūtīsimies.

 

Lai auto vadītājiem saglabātu sirdsmieru, esam noorganizējuši lielu autostāvvietu, kurā vietas pietiks visām mašīnām, kā arī tiks atvērta telšu pilsētiņa, lai visi varētu kārtīgi izgulēties un nebūtu jāuztraucas par tikšanu mājās nākamajā dienā. Varam iepriecināt arī gardēžus, kuri ļoti iecienījuši savas tradicionālās Līgo maltītes, ikviens droši drīkst līdzi ņemt savus, mājās gatavotos ēdienus, un neuztraukties par to, ka tie pie ieejas varētu tikt atņemti – tā nenotiks.

 

Arī vecāki, kuri vēlas labi atpūsties neuztraucoties par saviem bērniem, ir laipni gaidīti, jo, tāpat kā iepriekšējos gadus, arī šoreiz festivāla ietvaros tiks atvērta bērnu pilsētiņa, kurā jaunās atvases varēs labi pavadīt laiku. Būs arī atrakcijas un aktīvās izklaides, kurās droši varēs piedalīties gan lielie, gan mazie. Bez atrakcijām un vakara līgo izklaidēm, Cinevillā rosīsies daudz dažādi amatnieki, būs interesanta „Labie Darbi” projektu telts, kā arī vēl citas uzmanību piesaistošas vietas un aktivitātes.

 

 

Arī par tiem, kuriem Līgo dziesmas varbūt gluži neiet pie sirds, ir padomāts – Omas Briljanta Disko – tas būs paviljons, kurā skanēs visdažādākā mūzika un, protams, tajā atpūsties un ballēties varēs ikviens. Taču par modrību un muzikālo pavadījumu visas nakts garumā, festivālā rūpēsies mums visiem labi zināmais Normunds Rutulis un pozitīvais Roberts Lejasmeijers.

 

Amata

 

Jāņu vakarā visi jāņabērni tiek aicināti doties uz Vidzemi un apciemot gleznaino Amatas novadu, kur 23.jūnijā Amatas novada Ģikšos ar plašu pasākumu programmu tiks svinēti 4. Amatas novada svētki. Pēc lielkoncerta notiks uguns rituāls saules pavadīšanai, bet līdz ar tumsas iestāšanos svinētāji varēs vērot īstu gaismas brīnumu - tiks aizdegta mākslinieka Zigmunda Viļņa ugunsziedu skulptūru pļava.

 

Pedvāle

 

Kā katru gadu, Jāņu svinēšana Pedvālē būs radošs notikums, kurā māksla savienojas ar tradīcijām un rituāliem. Šogad Jāņu naktij Pedvālē dots nosaukums «Akmens. Tautasdziesma», un tās mākslinieciskā ideja balstīta latviešu un indiešu kultūras savstarpējās sakarībās un mijiedarbībā. Svētku svinīgā daļa sāksies ar saules pavadīšanu un uguns iedegšanas rituālu, kuru īstenos Vinaja Čaitanja (Indija) un Jānis Atis Krūmiņš (Latvija). Nakts laikā gan tradicionālās, gan mūsdienīgās noskaņās notiks muzicēšana, dziesmu dziedāšana, dancošana un iešana rotaļās. Saullēktu sagaidot, notiks arī Pedvāles tradicionālais Jāņu rīta vīru skrējiens.

 

Reiņa trase

 

Vasaras saulgriežu svinības ir piepildītas ar maģiju un rituāliem. Aktīvās atpūtas centrā «Reiņa trase» 23. jūnijā varēs gada īsāko nakti pavadīt gan tradicionālās Jāņu rotaļās, dančos un sarunās pie ugunskura, gan sportiskās aktivitātēs ar golfa elementiem un piedalīties Jāņu rītausmas golfa turnīrā. Jau no plkst. 17:00 līgotāji klās svētku galdu, pīs svētku vainadziņus un gatavosies īpašajām Jāņu nakts sportiskajām aktivitātēm, kuras sāksies plkst. 18:30. Jāņabērniem būs iespēja savus spēkus izmēģināt dvieļu volejbolā, futbolgolfā un vairākās golfa disciplīnās, piemēram, čipošanā ūdenī. Ar dziesmām un dančiem tiks sagaidīts saules lēkts, kad tiks dots starts Jāņu rītausmas golfa turnīram. Uz Jāņu nakts svinēšanu ir aicināts ikviens interesents.

 

Saldus

 

23.jūnijā plkst. 20.00 Saldus Kalnsētas parka estrādē norisināsies vērienīgs Līgo svētku lielkoncerts, kurā populāras teātra un kino dziesmas dziedās Latvijas labāko teātru aktieri: Olga Dreģe, Leons Krivāns, Mirdza Martinsone, Jānis Reinis, Baiba Indriksone, Juris Strenga, Sarmīte Rubule, Gints Andžāns u.c. Pēc Līgo lielkoncerta sāksies lustīgā Līgo nakts zaļumballe kopā ar grupu «Dakota», tiks iedegts ugunskurs un dejas varēs būt līdz rīta gaismai, interesentiem būs arī telšu vietas.

 

Rēzekne

 

Plkst. 20.00 Rēzeknes Kultūras un atpūtas parkā norisināsies vērienīgs Līgo svētku lielkoncerts, kura atklāšana uzticēta vietējiem - grupai «Galaktika» un Normundam Zušam ar Rēzeknes zaļo pakalnu kori. Visa koncerta garumā skatītājus gaidīs patīkami pārsteigumi, viens no tiem būs grupas «Dāmu pops» atgriešanās. Pēc koncerta plkst. 23.00 sāksies lustīgā Līgo nakts zaļumballe, kas tradicionāli ilgs līdz rīta gaismai kopā ar Gunti Skrastiņu un grupu «No ½ vārda»

 

Daugavpils

 

Jāņu pasākumi Daugavpilī 23.jūnijā norisināsies Stropu estrādē, kur no plkst.19 darboties svētku tirdziņš, bet plkst.20 sāksies tautas mūzikas un deju koncerts «Rūtoj saule, rūtoj mēness» ar folkloras dziesmu un deju kopas «Svātra», jauniešu deju kolektīva «Laismeņa», vidējās paaudzes deju kolektīva «Saime» un Vitebskas valsts iestādes «Kultūras centrs «Vitebska»» Baltkrievijas Republikas nopelniem bagātā amatiermākslas deju ansambļa «Ļavoņiha» un jauniešu tautas teātra «Koļeso» piedalīšanos. Plkst. 21.30 sāksies zaļumballe ar estrādes solistes Lienes Candy un profesionālā pūšamo instrumentu orķestra «Daugava» piedalīšanos, bet plkst. 23 tiks iedegts Jāņu ugunskurs, kam sekos saullēkta gaidīšana līdz plkst. 04 disko ritmos.

 

Ventspils

 

Pašā Zāļu dienā, 23. jūnijā, mazie un lielie ventspilnieki varēs ielīgot tradicionālajos pasākumos plkst. 12.00 Bērnu pilsētiņā, bet plkst. 15.00 Pārventas bērnu parkā «Fantāzija» pēcpusdienā «Ielīgosim Bērnu pilsētiņās», ko vadīs IK «Artūrs Romanovs» no Rīgas, un darboties radošajās darbnīcās «Jāņu vainadziņš arī man» kopā ar Ventspils Mākslas skolas pedagoģēm Evu Kaufmani Lauss un Initu Dzalbi. Vakarā tiekamies Reņķa dārzā. Plkst. 20.00 sāksim svinības ar jaunas, Latvijā unikālas grupas «Sus dungo» Līgo vakara koncertu, bet plkst. 22.00 turpināsim lustes Jāņu nakts zaļumballē ar grupu «Tumsas uguns» un DJ Lāci.

 

Liepāja

 

23. jūnijā pulksten 20:00 koncertestrādē «Pūt vējiņi» - «Līgo svētki Liepājā». 20:00 Jānis Jaunsudrabiņš «Jo pliks, jo traks», komēdija 3 cēlienos bez starpbrīža. Darbojas Liepājas Jauniešu teātra studija un tautas deju ansamblis «Rucavietis». Izrādes režisors Juris Ločmelis, scenogrāfe, kostīmu māksliniece – Dace Lanka. R.Paula mūzikas aranžijas veidojis Jānis Strazds, horeogrāfe - Sandra Blumbaha. Galvenajās lomās – Jānis – Jānis Ločmelis, Jete – Anna Elizabete Stūre, Berta Bute – Katrīna Feldmane vai Īrisa Dinķīte. 22:00 Jāņuguns iedegšanas rituāls 23:00 – 4:00 Līgo nakts balle ar grupu «Klaidonis». Groziņš ar mielastu jāņem līdzi. Jāņu alus un citi restorāna «Barons Bumbier’s» gardumi koncertdārza kafejnīcā.

 



»Smalkais stils

Spēlē kaislīgi! Taču tikpat atbildīgi kā Džeimss Bonds. Ielūkojies tiešsaistes kazino pasaulē (1)

Digitālās spēles kļūst vēl vilinošākas, ja tiek solīti kazino bonusi, bezmaksas griezieni un unikālas akcijas. Ikdienišķi padomi lasītājiem, kā spēlēt kaislīgi un atbildīgi. Titulbildē kadrs no Džeimsa Bonda filmas.