RezervesDALAS24.lv

Sports / Basketbols

„Celtics” uzvar trešo spēli pēc kārtas

„Celtics” uzvar trešo spēli pēc kārtas
Foto: SCANPIX SWEDEN/Scanpix. Pols Pīrss.
KRUSTTEVS.COM · 06.06.2012. 09:46

Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences finālā trešo uzvaru pēc kārtas izcīnījusi Bostonas „Celtics”, kas aizvadītajā naktī viesos ar 94:90 pārspēja Maiami „Heat” un sērijā panāca vadību 3-2.

 

Sērijā pirmās divas spēles uzvarēja „Heat”, taču „Celtics” guvusi trīs panākumus pēc kārtas un ir soļa attālumā no NBA fināla.

 

Maču veiksmīgāk iesāka laukuma saimnieki, pirmās ceturtdaļas nobeigumā un otrā ceturkšņa sākumā „Heat” bija desmit punktu vadība, uz brīdi pat +13. Turpinājumā „Celtics” sadeldēja starpību līdz puslaika pārtraukumam – 40:42.

 

Pēc pārtraukuma „Heat” panāca deviņu punktu pārsvaru, taču „Celtics” atspēlējās, veica 15:1 atrāvienu un trešo ceturtdaļu noslēdza savā labā 65:60.

 

„Heat” atkal izdevās panākt vadību (+6), taču „Celtics” atspēlējās un panāca gala rezultātu nepilnas deviņas sekundes pirms beigām - 94:90, atlikušajā laikā mājinieki vairs nespēja panākt izlīdzinājumu.

 

Uzvarētājiem Kevins Gārnets guva 26 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, ar 19 punktiem atzīmējās Pols Pīrss, bet 13 rezultatīvām piespēlēm izcēlās Reižons Rondo.

 

Mājiniekiem 30 punkti un 13 atlēkušās bumbas Lebrona Džeimsa kontā, bet 27 punkti Dveinam Veidam. „Heat” rindās pēc devinu spēļu izlaišanas ierindā atgriezās Kriss Bošs, kurš spēlē iesaistoties no rezervistu soliņa guva deviņus punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas.

 

Naktī uz piektdienu sērijas sestā spēle notiks Bostonā.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar parsportu.lv