RezervesDALAS24.lv

Sports / Basketbols

„Thunder” kā pirmie iekļūst NBA finālā

„Thunder” kā pirmie iekļūst NBA finālā
Foto: REUTERS/Scanpix. Rasels Vestbrūks.
KRUSTTEVS.COM · 07.06.2012. 10:35

Par pirmo NBA finālisti kļuvusi Oklahomas „Thunder” vienība, kas rietumu konferences finālsērijas sestajā spēlē, savā laukumā prata uzveikt Sanantonio „Spurs” komandu, triumfējot sērijā ar 4-2.

 

Sesto sērijas spēli nedaudz labāk iesāka „Spurs” basketbolisti, vispirms izvirzoties vadībā ar 5:0, bet pēc tam ar 15:8. Viesi turpināja spēlēt ļoti rezultatīvi, kas ļāva tiem pirmo ceturtdaļu uzvarēt ar rezultātu 34:20.

 

Otrās ceturtdaļas sākumā „Thunder” varēja sākt atspēlēt jau 18 punktu deficītu, ko arī lieliski izdevās izdarīt. „Spurs” uzbrukums tika apturēts, bet sākumā ar punktu gūšanu nevedās arī mājiniekiem, kas lika pirmo puslaiku noslēgt vēl ar 15 punktu deficītu - 48:63.

 

Otrais puslaiks tika sākts jau ar jaunu apņēmību. „Thunder” īsā laikā samazināja rezultāta starpību līdz sešiem punktiem. „Spurs” tomēr prata savu nelielo pārsvaru noturēt, īstajai cīņai par uzvaru sākoties ceturtajā ceturtdaļā.

 

Pirmo nopietno izrāvienu spēja veikt mājinieki, iekrājot sešu punktu pārsvaru. Viesi to samazināja līdz diviem punktiem, bet pēdējās šīs spēles minūtēs nespēja pārņemt vadību. Līdz ar to, „Thunder” basketbolisti tika pie uzvaras spēlē ar 107:99 un kļuva par rietumu konferences čempioniem.

 

Uzvarētāju labā 34 punktus guva un 14 atlēkušās bumbas izcīnīja Kevins Durants, bet ar 25 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Rasels Vestbrūks. „Spurs” rindās rezultatīvākais ar 29 punktiem un 12 rezultatīvām piespēlēm bija Tonijs Pārkers, 25 punkti un 14 atlēkušās bumbas Tima Dankana kontā, bet 23 punktus guva Stīvens Džeksons.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar parposrtu.lv