RezervesDALAS24.lv

Sports / Basketbols

Kevina Gārneta izteiksmīgais sniegums: otrā jaunība vai pēdējā iespēja iegūt čempiona titulu?

Kevina Gārneta izteiksmīgais sniegums: otrā jaunība vai pēdējā iespēja iegūt čempiona titulu?
Foto: AP/Scanpix. Kevins Gārnets.
Renārs Grāvītis · 08.06.2012. 00:15

Par spīti karjeras beigu fāzei šogad Bostonas „Celtics” spēlētājs Kevins Gārnets teicami aizvada NBA izslēgšanas spēles. 36 gadus vecajam „ķeltam” šī ir 17.sezona basketbola „Mekā”, un, kā par brīnumu, tā ir izvērtusies ļoti veiksmīga. Motivācija vai otrā jaunība? Par to turpinājumā...

 

Šī gada 1.jūlijā Gārnets kļūs par brīvo aģentu, tāpēc var droši teikt, ka vasaras periodā intriga ap šo spēlētāju palielināsies – amerikānis ir viens no labākajiem spēka uzbrucējiem visā līgas vēsturē, kura sniegums neapšaubāmi vērtējams ar „+” zīmi. Starp citu, Gārnets ir ceturtais vislabāk apmaksātais spēlētājs NBA šajā sezonā ar 21,2 miljonu ASV dolāru lielu algu.

 

Diemžēl duelis starp „pensionāriem” Timu Dankanu un Gārnetu izpaliks, jo „Spurs” konferences finālā piekāpās Oklahomsitijas „Thunder”. Šādu vīru spēkošanos varētu nosaukt par „saldo ēdienu”, jo arī Dankans ir spēlētājs, kurš ceturtā numura pozīcijā ir viens no lielākajiem izcilniekiem līgas vēsturē.

 

Kopš Gārnets spēlē „Celtics”, atšķirībā no iepriekšējiem diviem gadiem, šī gada izslēgšanas spēlēs viņa sniegums ir krietni uzlabojies - „play-off” amerikānis, izdarot metienus no spēles ar 50% precizitāti, vidēji vienā spēlē ir guvis 19,9 punktus, izcīnījis 10,8 atlecošās bumbas un pieļāvis 2,2 kļūdas. Tik produktīvs sniegums „Celtics” sastāvā Gārnetam padevās 2008.gadā, kad, apvienojoties „lielajam trijniekam” (Pīrss, Allens, Gārnets), „Celtics” izcīnīja čempiona titulu, vidēji spēlē gūdams 20,4 punktus, izcīnot 10,5 bumbas zem groziem un pieļaujot 2,12 kļūdas.

 

Par visiem 100% var teikt, ka Gārnets vairs nav tik atlētisks kā jaunībā, taču viņa līdera un motivācijas dotības ir jāprot izmantot, ko „ķeltu” treneris Riverss arī veiksmīgi dara. Pret tādu spēlētāju kā Gārnets ir baisi, pat „pretīgi” spēlēt – Kevins ir ļoti agresīvs, kurš savu komandu var uzkurināt brīžos, kad tas ir nepieciešams visvairāk (video). Pat Zvaigžņu spēlēs ir redzēts, ka Gārneta emocijas ņem virsroku, kaut gan tā ir tikai draudzības spēle.

 

No tā var izdarīt secinājumus – rakstura ziņā no „Celtics” spēlētājiem Gārnets ir visatbilstošākais, kas savu komandu var pacelt emocionāli. Par spīti „ķeltu” vecumam, Bostonai šī, iespējams, ir pēdējā sezona, kad ir reālas izredzes iegūt čempiona titulu šādā sastāvā. Iespējams, tieši tāpēc Gārneta produktivitāte laukumā ir ļoti augstā līmenī. Līdz ar to likumsakarīgi, ka Bostonas sniegums izslēgšanas spēlēs ir lielisks – „ķelti” ir tikuši līdz konferences finālam un sērijā pret Maiami „Heat” atrodas vadībā ar 3-2.