RezervesDALAS24.lv

Sports / Basketbols

„Heat” otro gadu pēc kārtas iekļūst NBA finālā

„Heat” otro gadu pēc kārtas iekļūst NBA finālā
Foto: AFP/Scanpix. Maiami „Heat”.
KRUSTTEVS.COM · 10.06.2012. 14:28

Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences finālā aizvadītajā naktī Maiami „Heat” vienība septītajā spēlē ar 101:88 pārspēja Bostonas „Celtics”. „Heat” finālā iekļuvusi otro gadu pēc kārtas, kur pretī stāsies Rietumu konferences uzvarētāja - Oklahomsitijas „Thunder”.

 

Septītajā mačā „Heat” pirmo puslaiku zaudēja ar 46:53, trešās ceturtdaļas vidū šī starpība tika izkliedēta un cīņa ritēja punkts punktā, ceturksnim noslēdzoties neizšķirti 73:73. Noslēdzošajā spēles ceturksnī „Heat” bija pārāki ar 28:15, visus punktus Maiami labā guva trio – Lebrons Džeimss, Dveins Veids un Kriss Bošs. Galā uzvara mačā ar 101:88 un sērijā ar 4-3.

 

Uzvarētājiem Džeimss atzīmējās ar 31 punktu un 12 izcīnītām bumbām, Veids pievienoja 23 punktus, bet 19 guva Bošs, kurš spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa. Visi Boša gūtie punkti bija vienīgais pienesums no rezervistiem, „Heat’ principā spēlēja sešu vīru sastāvā.

 

„Celtics” rindās Rondo atzīmējās ar „triple double” – 22 punkti, 14 piespēles un 10 atlēkušās bumbas. Viņš kļuvis par pirmo spēlētāju līgas vēsturē, kurš divās „play off” septītajās spēlēs savācis „triple double”. Rondo tas izdevās arī sērijā pret „76ers”.

 

„Heat” finālā iekļuvusi otro gadu pēc kārtas (pērn zaudēja Dalasas „Maverics”). Šogad Maiami pretiniece būs Oklahomsitijas "Thunder". Regulārajā sezonā savstarpējās spēlēs abas pa reizei uzvarēja savā laukumā. Fināls ritēs pēc formāta 2-3-2. Pirmā finālspēle notiks naktī uz otrdienu.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar parsportu.lv