RezervesDALAS24.lv

Sports / Basketbols

„Regal Barcelona” triumfē Spānijas čempionātā

„Regal Barcelona” triumfē Spānijas čempionātā
Foto: No AFP/Scanpix.
KRUSTTEVS.COM · 17.06.2012. 14:16

Par Spānijas ACB līgas čempioniem basketbolā kļuvuši „Regal Barcelona” basketbolisti, kuri izšķirošajā, piektajā finālsērijas spēlē savā laukumā ar 73:69 pārspēja Madrides „Real” vienību, uzvarot sērijā ar 3-2.

 

Pēc uzvaras izbraukumā Madridē, Barselonas klubs pamanījās zaudēt nākamās divas spēles un nonāca iedzinējos sērijā. Par laimi izdevās tomēr izlīdzināt rezultātu sērijā, kas čempionu lika noskaidrot piektajā spēlē Barselonā.

 

Mača pirmajā ceturtdaļā mājnieki prata uzvarēt ar 16:12, kam sekoja ļoti rezultatīva spēkošanās otrajā ceturtdaļā. „Regal Barcelona” vienība savas pozīcijas neatdeva, dodoties lielajā pārtraukumā pie labvēlīga rezultāta 39:34. Trešajā ceturtdaļā mājiniekiem vēl vairāk izdevās palielināt savu pārsvaru, bet „Real” vienība negrasījās padoties.

 

Tai izdevās ceturto ceturtdaļu uzvarēt ar piecu punktu pārsvaru, bet trešajā ceturtdaļā ielaistais tomēr lika atzīt sakāvi. „Regal Barcelona” triumfēja spēlē ar 73:69 un sērijā ar 3-2, septiņpadsmito reizi kļūstot par valsts čempioni.

 

Uzvarētāju labā attiecīgi 17 un 16 punktus guva, kā arī deviņas un astoņas atlēkušās bumbas izcīnīja Pete Mikeāls un Frans Vaskezs. Tikmēr „Real” rindās ar 16 punktiem izcēlās Džeisijs Kerols, pa 12 punktiem komandas rēķinam pievienojot Singleram un Lullam.

 

Par finālu vērtīgāko spēlētāju tika atzīts „Regal Barcelona"”uzbrucējs Erazems Lorbeks, kurš vidēji guva 16,6 punktus, izcīnīja 4,6 atlēkušās bumbas, izdarīja 1,8 rezultatīvas piespēles un nopelnīja lietderības koeficientu 16.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar parsportu.lv