RezervesDALAS24.lv

Sports / Basketbols

„Heat” uzvar un nonāk soļa attālumā no čempiontitula

„Heat” uzvar un nonāk soļa attālumā no čempiontitula
Foto: Reuters/Scanpix. Mario Čalmerss.
KRUSTTEVS.COM · 20.06.2012. 12:02

Uzvaru grūtā spēlē NBA finālsērijā izcīnījusi Maiami „Heat” komanda, kas savā laukumā ar 104:98 pārspēja Oklahomas „Thunder” vienību, sērijā izvirzoties vadībā ar 3-1.

 

Jau ar spēles pirmajām minūtēm laukumā dominēja „Thunder” basketbolisti, spējot izvirzīties vadībā ar 13:3. Lai arī „Heat” basketbolisti spēja šo deficītu sadeldēt uz pusi, tomēr vājā spēle aizsardzībā lika nonākt pamatīgos iedzinējos pēc pirmās ceturtdaļas - 19:33.

 

Otro ceturtdaļu ar pamatīgu izrāvienu izdevās sākt mājiniekiem, uzreiz likvidējot pretinieku pārsvaru un panākot izlīdzinājumu. Turpinājās līdzīga abu komandu spēkošanās, pirmajam puslaikam noslēdzoties ar rezultātu 49:46 „Thunder” labā.

 

Pēc lielā pārtraukuma komandas turpināja spēkoties kā līdzīga ar līdzīgu, bet nelielu pārsvaru iegūt un noturēt līdz izšķirošajai spēles daļai prata „Heat” basketbolisti.

 

Ceturtās ceturtdaļas vidū rezultāts bija neizšķirts - 90:90. Intriga šajā mačā nepazuda līdz pat pēdējai minūtei, kurā „Heat” tomēr prata nodrošināt uzvaru ar rezultātu 104:98, nonākot soļa attālumā no čempiontitula izcīnīšanas.

 

Uzvarētāju rindās gandrīz pie „triple-double” tika Lebrons Džeimss, kurš guva 26 punktus, izdarīja 12 rezultatīvas piespēles un izcīnīja deviņas atlēcošās bumbas. Tikmēr pa 25 punktiem guva Dveins Veids un Mario Čalmerss.

 

„Thunder” rindās lieliska spēle Raselam Vestbrūkam, kurš atzīmējās ar 43 punktiem un septiņām atlēcošajām bumbām, bet Kevina Duranta kontā 28 punkti.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar parsportu.lv