RezervesDALAS24.lv

Sports / Basketbols

Bagatskim izlasē palīdzēs Vecvagars un Štālbergs

Bagatskim izlasē palīdzēs Vecvagars un Štālbergs
Foto: AFP/Scanpix. Ainars Bagatskis.
KRUSTTEVS.COM · 21.06.2012. 17:26

Latvijas Basketbola savienības valde valstsvienības treneru amatos apstiprinājusi BA „Turība” galveno treneri Arni Vecvagaru un bijušo „Liepājas Lauvas” treneri Artūru Štālbergu, ziņo interneta vietne basket.lv.

 

Vecvagars darbu sāks no treniņnometnes pirmās dienas 2.jūlijā, bet Štālbergs valstsvienībai pievienosies pēc Eiropas U-20 čempionāta, kas beigsies 22.jūlijā.

 

„Saprotu savu nu jau bijušo palīgu Robertu Štelmahera un Agra Galvanovska situāciju jaunajās darba vietās, taču valstsvienībai viņu atkāpšanās radīja negaidītas problēmas, kuras steigšus vajadzēja atrisināt. Kopā ar Basketbola savienības vadību izvērtējām iespējamos kandidātus, ņemot vērā viņu iespējas savienot amatus. Apsvēru arī iespēju uzaicināt ārzemniekus, tomēr, manuprāt, Latvija ir pietiekami bagāta ar saviem kadriem, lai nāktos ķerties pie leģionāru palīdzības.

 

Galu galā izvēle krita uz Arni Vecvagaru un Artūru Štālbergu. Arņa trenera karjera pagaidām nav ļoti gara, taču esam kopā strādājuši Gruzijā, mums saskan viedokļi par treniņu metodiku un spēlētājiem. Artūrs jau otro gadu ir viens no U-20 izlases treneriem, labi pazīst lielu daļu valstsvienības spēlētāju un mums noderēs viņa prasme strādāt ar videomateriāliem.

 

Abi solīja, ka viņu darba devējiem – BA „Turība” un Ukrainas klubam BK „Mikolaiv” – nebūs iebildumu. Arī mana pieredze liecina, ka darbu izlasē un klubā ir iespējams savienot. Uzzinot par maniem pienākumiem Latvijas valstsvienībā un to, ka negrasos no tiem atkāpties, vairāki klubi gan ir atteikušies no sadarbības, taču pērn izdevās vienoties gan ar Gruzijas klubu „Soukhumi”, bet tagad – ar ambiciozo Kijevas „Budivļņik”. Neteikšu, ka kluba vadība bija sajūsmā, taču kijevieši saprata manus argumentus un novērtēja, ka vadīt valstsvienību – tas ir liels gods, no kura neatsakās.

 

Protams, ir svarīgi, lai galvenā trenera prombūtnes laikā darbs neapstātos, tāpēc ļoti svarīgi izvēlēties tādus palīgus, kam droši var uzticēt darbu sagatavošanās pirmajā posmā. Kijevas klubā darbs sāksies augusta vidū, palīgus nosaukšu tuvākajā laikā. Iespējams, starp viņiem būs arī kāds Latvijas speciālists,” izteicās Bagatskis.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar parsportu.lv