RezervesDALAS24.lv

Sports / Basketbols

Maiami „Heat” triumfē NBA čempionātā

Maiami „Heat” triumfē NBA čempionātā
Foto: AP/Scanpix. Lebrons Džeimss.
KRUSTTEVS.COM · 22.06.2012. 11:50

Par šīs sezonas NBA čempionvienību kļuvusi Maiami „Heat” vienība, kas piektajā finālsērijas spēlē ar rezultātu 121:106 pārspēja Oklahomas „Thunder”, uzvarot sērijā ar 4:1.

 

Sērijas piektajā spēlē varēja izšķirties finālsērijas liktenis. Vai nu „Heat” tiks pie titula pēc šī mača, vai finālsērija pārcelsies uz Oklahomu. Pēc sešām nospēlētām minūtēm vadībā ar 16:10 izvirzījās „Heat” komanda. Mājinieki turpināja spēlēt sekmīgi, vēl nedaudz palielinot savu pārsvaru. Tālākā izrāvienā pretinieks nelaida, rezultatīvajai ceturtdaļai noslēdzoties ar rezultātu 31:26.

 

Otro ceturtdaļu labāk iesāka „Thunder” basketbolisti, spējot samazināt rezultāta starpību līdz nieka diviem punktiem. Tam gan nesekoja tik sekmīgs turpinājums. „Heat” pārņēma iniciatīvu, palielinot rezultāta starpību līdz 17 punktiem. Tuvojoties puslaika izskaņai, „Thunder” atguvās, bet lielajā pārtraukumā tāpat devās ar 10 punktu deficītu - 49:59.

 

Viesi nepadevās un centās darīt visu, lai finālsērija nebeigtos ar šo spēli. „Heat” basketbolistu precīzie tālmetieni svarīgos brīžos šos centienus iznīcināja. Pēc trešās ceturtdaļas principā uzvarētājs mačā un finālsērijā bija skaidrs. „Heat” atradās vadībā ar 95:71. Ceturtā ceturtdaļa izvērtās par formalitāti, uzvaru svinot Maiami „Heat” komandai ar 121:106 un otro reizi kļūstot par NBA čempionvienību.

 

Aizvadītajā mačā ar „triple double” izcēlās Lebrons Džeimss, gūstot 26 punktus, savācot 13 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 11 atlēcošās bumbas. Tikmēr attiecīgi 24 un 23 punktus guva Kriss Bošs un Maiks Millers, bet 20 punkti un astoņas atlēcošās bumbas Dveina Veida kontā.

 

„Thunder” labā 32 punktus guva un 11 atlēcošās bumbas izcīnīja Kevins Durants, bet pa 19 punktiem guva Vestbrūks un Hārdens.

 

Diez gan viegli bija paredzēt finālsērijas vērtīgāko spēlētāju jeb MVP. Savai regulārā čempionāta MVP balvai Lebrons Džeimss pievienoja arī finālsērijas vērtīgākā spēlētāja balvu.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar parsportu.lv