RezervesDALAS24.lv

Sports / Basketbols

Latvijas sieviešu basketbola izlase izcīna uzvaru

Latvijas sieviešu basketbola izlase izcīna uzvaru
Foto: basket.lv. Liene Jansone.
KRUSTTEVS.COM · 04.07.2012. 22:05

2013.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Latvijas izlase Arēnā Rīga trešdien uzveica E apakšgrupas pastarīti Luksemburgu ar rezultātu 70:44.

 

Uzvarētājām ar „double-double” izcēlās Sabīne Niedola, bet komandas kapteine Liene Jansone bija rezultatīvākā un guva 16 punktus.

 

Pēc vienas spēles izlaišanas savainojuma dēļ, laukumā atgriezās Aija Putniņa. Savukārt no valstsvienības atvadījusies Kristīne Vītola, kura dosies atpakaļ uz augstskolu Amerikā.

 

Mačam šoreiz tika pieteikta Līga Šurkusa, kurai šī bija debija valstsvienībā, bet malā palika Santa Dreimane.

 

Sākumsastāvs – Ieva Krastiņa, Kristīne Kārkliņa, Sabīne Niedola, Liene Jansone, Anete Šteinberga.

Iepriekšējā abu komandu tikšanās reizes beidzās ar pārliecinošu Latvijas uzvaru 95:60, taču mūsējās piedzīvojušas zaudējumu pēdējās divās spēlēs pēc kārtas (pret Somiju 62:62 un Itāliju 57:60).

 

Jau no pirmajām minūtēm Latvijas izlase izmantoja auguma pārsvaru. Pārliecinoši vairāk izcīnītās atlēkušās bumbas deva iespējas pretuzbrukumiem un atkārtotiem metieniem, kas sekmēja uzvaru pirmajā ceturtdaļā ar 20:9.

 

Lai arī viešņas otrajā ceturtdaļā realizēja trīs tālmetienus un kopumā uzlaboja savu sniegumu, Latvijas izlase turpināja izmantot savas priekšrocības groza tuvumā, kas deva rezultātu un vadību puslaikā ar 42:24.

 

Puslaikā atlēkušajās bumbās bija liels pārsvars (32 pret 14), tomēr kļūdu Latvijai vairāk (9 pret 4). Latvijai puslaikā tikai viena pārtverta bumba, kamēr viešņām piecas.

 

Pēc pārtraukuma viešņas veiksmīgi pielietoja zonas aizsardzību, nelaizot mūsējās grozam tuvumā un provocējot Latvijas izlases spēlētājs uzbrukt no tālienes. Metieni no perimetra nesekmējās, tādējādi mūsu meitenēm pazuda pārliecība. Pilnīgi netraucēta no groza apkašas ātrajā uzbrukumā garām aizmeta Aija Putniņa.

 

Niedolas un Jansones cīņasspars, kā arī Krastiņas saspēles vadīšana nesa augļus, taču trešo ceturtdaļu izdevās noslēgt tikai ar plus divi. Turklāt ceturkšņa izskaņā radās neliels haoss. kad trīs reizes pēc kārtas viešņas izcīnīja atlēkušo bumbu pie Latvijas izlases groza.

 

Noslēdzošais ceturksnis jau bija tikai formalitāte. Laukumā pirmo reizi oficiālos mačos Latvijas izlases nāca Līga Šurkusa un guva arī savus pirmos punktus. Galā izcīnīta uzvara ar 70:44.

 

Sabīne Niedola 15p+11ab, Liene Jansone 16p+9ab+4rp, Ieva Krastiņa 10, Zane Tamane 9p+10ab, Aija Putniņa 7, Anete Šteinberga 4p+4ab, Līga Šurkusa 4, Kristīne Kārkliņa 4p+7ab+5rp, Anete Horelika 2, Agnija Reke, Liene Priede, Anda Eibele.

 

Citā E apakšgrupas mačā Grieķija ar 66:52 uzveica Somiju.

 

Nākamās divas spēles Latvijas izlasei paredzētas 7.jūlijā viesos pret Grieķiju un 11.jūlijā mājās pret Somiju.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar parsportu.lv