RezervesDALAS24.lv

Sports / Basketbols

Latvijai viegla uzvara pār Kipru

Latvijai viegla uzvara pār Kipru
Foto: No asuwebdevil.com.
KRUSTTEVS.COM · 14.07.2012. 19:42

Uzvaru pirmajā pārbaudes spēlē, gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijai, izcīnījusi Latvijas izlase, kas Valmierā ar rezultātu 72:47 pārspēja Kipras izlasi.

 

Spēli komandas sāka ar ātru un agresīvu basketbolu. Kipras izlases basketbolisti ātri sapelnīja piezīmes. Lai arī krietni aktīvāk un pārliecinošāk spēlēja Latvijas izlase, Kipras izlase vismaz rezultātā neatpalika. Pēc precīzā Dāvja Bertāna tālmetiena, Latvijas izlase mazliet aizrāvās ar skaistām izspēlēm, nespējot noslēgt teorētiski vieglas uzbrukuma epizodes ar punktu guvumu.

 

Latvijas izlase sāka presēt pretiniekus jau viņu aizsardzības zonā, kas Kipras komandai radīja problēmas. Tikmēr Latvijas izlases basketbolisti turpināja veiksmīgi provocēt kipriešus uz pārkāpumiem, tiekot pie soda metieniem. Pirmo nopietno izrāvienu latvieši izdarīja vien pirmās ceturtdaļas pēdējās minūtēs, noslēdzot to ar rezultātu 17:8. Tajā pašā laikā mājinieki palika bez viena no potenciālajiem līderiem, Riharda Kuksika, kurš savainoja potīti.

 

Otro ceturtdaļu Latvijas izlase iesāka ar aktīvu spēli aizsardzībā. Tiesa, tas neļāva vēl vairāk atrauties rezultātā. Līdz otrās ceturtdaļas vidum Kipras izlase bija samazinājusi rezultāta starpību līdz sešiem punktiem, bet sekoja Strēlnieka precīzs tālmetiens, apturot Kipras izrāvienu.

 

Latvijas izlase centās veidot ļoti ātras pārejas uzbrukumā. Kipras basketbolisti nespēja tikt galā ar ātrajiem latviešiem, bieži pārkāpjot noteikumus. Īpaši šajā ziņā izcēlās Kaspars Vecvagars, kuram šī ir debija valstsvienībā. Latvijas izlasei šajā ceturtdaļā izdevās nedaudz palielināt rezultāta starpību, dodoties lielajā pārtraukumā pie labvēlīga rezultāta 39:23.

 

Trešo ceturtdaļu aktīvi iesāka mājinieki, triju minūšu laikā palielinot savu pārsvaru līdz 21 punktam. Lai arī Kipras izlases uzbrukumi bija nedroši, par atlēkušajām bumbām viesi cīnījās ar pilnu sparu. Latvieši ātri sakrāja piezīmju normu, kas ļāva kipriešiem gūt vieglus punktus.

 

Spēle bija izlīdzinājusies vismaz rezultāta ziņā, bet kopumā Latvijas pārsvars bija jūtams. Ātrā spēle latviešiem atnesa arī kļūdas, kas ļāva Kipras izlasei atkal samazināt rezultāta starpību. Galu galā rezultāts ceturtdaļā neizšķirts - 17:17 - bet kopumā vadībā Latvija - 56:40.

 

Pēdējās desmit minūtes abas komandas iesāka ar nesekmīgiem uzbrukumiem vairāku minūšu garumā. Ceturtā ceturtdaļa turpināja ritēt vismaz rezultāta ziņā līdzīgi, bet visādi citādi pārsvars Latvijai. Būtisku lomu spēlēja pieļautās kļūdas, kuras Kipras izlasei bija jau 18, kamēr Latvijai septiņas.

 

Četras minūtes līdz pamatlaika beigām Latvijas izlasei atkal izdevās palielināt savu pārsvaru līdz 20 punktiem. Spēles liktenis jau sen bija izšķirts, komandām vairāk strādājot pie sadarbībām nekā rezultāta krasu mainīšanu. Tā Latvijas izlase tika pie pārliecinošas pirmās uzvaras ar rezultātu 72:47.

 

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 10 punktiem bija Kaspars Bērziņš, bet pa deviņiem punktiem guva Kaspars Vecvagars, Mareks Mejeris un Dāvis Bertāns. Kipras izlasē ar attiecīgi 13 un 11 punktiem izcēlās Trisokas un Kings.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar parsportu.lv