RezervesDALAS24.lv

Sports / Basketbols

Latvijas vīriešu basketbola izlase sāks EČ kvalifikācijas turnīru

Latvijas vīriešu basketbola izlase sāks EČ kvalifikācijas turnīru
Foto: Ogrenet.lv.
KRUSTTEVS.COM · 14.08.2012. 06:42

Latvijas vīriešu basketbola izlase trešdien sāks cīņu Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, lai izcīnītu tiesības septīto reizi pēc kārtas piedalīties finālturnīrā, ziņo interneta vietne basket.lv.

 

Pirmā spēle paredzēta trešdien Sarajevā, kur būs jātiekas ar vietējo Bosnijas un Hercegovinas izlasi. D grupā vēl sacentīsies arī Gruzijas, Nīderlandes un Rumānijas izlases.

 

Kopumā kvalifikācijas turnīrā cīņa notiks sešās grupās. Katras grupas divas labākās komandas, kā arī četras no sešām trešo vietu ieguvējām izcīnīs tiesības piedalīties 2013.g. Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas risināsies Slovēnijā.

 

Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis:

 

„Sešas nedēļas pagājušas smagā darbā. Paldies spēlētājiem, kuri ziedoja sevi, nemeklēja attaisnojumus un ir motivēti pārstāvēt savu zemi Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēs. Esam labi sagatavojušies fiziski un taktiski, kļuvuši pieredzējušāki. Mīnuss ir tas, ka spēlētājiem pietrūkst augsta līmeņa spēļu pieredze.

 

Pretinieki ir nopietni. Gan Bosnijas, gan Gruzijas izlasēs ir vairāk Eirolīgas komandu spēlētāji, nekā mums. Nepatīkami pārsteidza Nīderlandes izlases labie rezultāti pārbaudes spēlēs. Taču mums ir uzdevums septīto reizi pēc kārtas kvalificēties finālturnīram un darīsim visu, lai to izpildītu.

 

Diemžēl uz izbraukuma spēlēm braucam 11 spēlētāju sastāvā. Uz Sarajevu nedosies Andrejs Šeļakovs, kurš vēl nav īsti atguvies pēc potītes traumas. Vēl vienu nebraucēju nosaukšu vakarā.”

 

Valstsvienības kapteinis Edgars Jeromanovs: „Esam labi pastrādājuši, ceru, ka būs pārliecība par saviem spēkiem, lai varētu sasniegt izvirzīto mērķi.”

 

Latvijas izlases spēļu kalendārs:

 

15.augustā plkst.22:00 Bosnijā

21.augustā plkst.19:30 ar Nīderlandi (Arēnā Rīga)

24.augustā plkst.18:30 Gruzijā

27.augustā plkst.19:30 ar Rumāniju (Arēnā Rīga)

30.augustā plkst.19:30 Bosniju (Arēnā Rīga)

5.septembrī plkst.20:30 Nīderlandē

8.septembrī plkst.17:00 ar Gruziju (Arēnā Rīga)

11.septembrī plkst.18:00 Rumānijā

 

Eiropas 2013.gada čempionāts notiks Slovēnijā no 4. līdz 22.septembrim. Tiesības tajā spēlēt jau ir astoņām komandām, kuras pārstāvēja Eiropu Londonas olimpiskajās spēlēs un/vai kvalifikācijas turnīrā: Spānijai, Francijai, Lielbritānijai, Krievijai, Maķedonijai, Lietuvai, Grieķijai un Slovēnijai.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Parsportu.lv