RezervesDALAS24.lv

Sports / Basketbols

Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlasei zaudējums pagarinājumā

Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlasei zaudējums pagarinājumā
Foto: Basket.lv.
KRUSTTEVS.COM · 21.08.2012. 19:25

Zaudējumu, cīnoties par vietas saglabāšanu Eiropas čempionāta A divīzijā, piedzīvojusi Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlase, kas pagarinājumā ar 57:60 piekāpās Portugāles basketbolistēm.

 

Spēle iesākās visai līdzīgi, nelielu pārsvaru iegūstot Portugāles komandai. Pirmās ceturtdaļas beigās tas bija vien četri punkti - 18:14. Otrās ceturtdaļas pirmās četras minūtes ar rezultatīvu spēli neizcēlās, līdz astoņiem punktiem savu pārsvaru palielinot portugālietēm.

 

Tālākā atrāvienā izrauties neizdevās neprecīzo metienu dēļ. Tikmēr Brīdiņas precīzais tālmetiens deva cerību latvietēm līdz pirmā puslaika beigām atspēlēties. Tā arī notika - īsā laikā rezultāts kļuva neizšķirts - 24:24. Atlikušajā laikā Portugāles komanda atkal ieguva trīs punktu pārsvaru, bet pēdējais uzbrukums piederēja Latvijas basketbolistēm. To gan realizēt neizdevās, pirmajam puslaikam noslēdzoties ar rezultātu 27:24 Portugāles labā.

 

Trešās ceturtdaļas pirmajā pusē Latvijas izlasei izdevās pārņemt vadību, bet abām komandām bija lielas problēmas ar punktu gūšanu, kas, tuvojoties izšķirošajiem notikumiem, jebkuru izrāvienu varēja padarīt par izšķirošo. Ceturto ceturtdaļu Latvijas izlase iesāka ar divu punktu pārsvaru, to uzreiz palielinot līdz četriem punktiem. Līdz ceturtdaļas vidum rezultāts jau bija kļuvis 46:37, kas deva lielas izredzes arī uz uzvaru spēlei noslēdzoties.

 

Portugāles komanda gan nedomāja padoties, trijās minūtēs panākot izlīdzinājumu. Pamatlaika galotne izvērtās īpaši spraiga līdz pat pēdējām sekundēm. Pēc Reines neprecīzā divpunktu metiena pie rezultāta 51:51 Portugāles komandai bija iespēja trīs sekunžu ilgam uzbrukumam. Tas netika realizēts, kas nozīmēja pagarinājumu. Tajā iniciatīva piederēja Portugāles komandai, kura minūti līdz finālsvilpei atradās vadībā ar 58:54. Glābt situāciju Latvijas komandai tā arī vairs neizdevās, piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 57:60.

 

Uzvarētāju labā attiecīgi 17 un 16 punktus guva Domingeza un Faustīno, bet Latvijas komandā ar 18 punktiem un 10 atlēkušajām bumbām izcēlās Dita Rozenberga.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Parsportu.lv