RezervesDALAS24.lv

Sports / Basketbols

Latvijas vīriešu basketbola izlase sagrauj Rumāniju

Latvijas vīriešu basketbola izlase sagrauj Rumāniju
Foto: Basket.lv.
KRUSTTEVS.COM · 28.08.2012. 05:51

2013.g. Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Latvijas vīriešu basketbola izlase izcīnījusi otro uzvaru četrās spēlēs, savā laukumā ar 89:53 pārspējot Rumānijas valstsvienību.

 

Abām komandām pirmajās trīs spēlēs izdevās izcīnīt vienu uzvaru pret Nīderlandi, taču piedzīvoti zaudējumi pret Gruziju, Bosniju un Hercegovinu.

 

Līdz šim Latvijas izlase ar Rumānijas valstsvienību oficiālos mačos nebija tikusies. Pirmajā savstarpējā cīņā pirmos piecus punktus guva rumāņi, taču tad mūsējie veica 11:0 izrāvienu. Viesi samazināja starpību līdz diviem punktiem, bet Izdevās atkal atrauties un panākt 8 punktu pārsvaru, bet pirmā ceturtdaļa tika noslēgta 21:14 mājinieku labā.

 

Otrajā ceturtdaļā ļoti veiksmīgi spēlē iesaistījās Edgars Jeromanovs, kurš īsā laikā guva 10 punktus pēc kārtas. Pēc neliela pārtraukumā Latvijas izlases saspēles vadītājas iemeta vēl divus tālmetienus divos uzbrukumos pēc kārtas. Pamazām pārsvars pieauga līdz 20 punktu robežai, ko izdevās noturēt ejot puslaika pārtraukumā – 49:29.

 

Rumānija mačā pret Bosniju un Hercegovinu pēc puslaika bija iedzinējos ar 20 punktiem, taču spēja deficītu atspēlēt un panākt līdzīgu mača galotni. Šajā mačā viņiem tas neizdevās.

 

Lai arī trešajā ceturtdaļā sākumā uzbrukums nevedās vairs tik raiti, Andreja Šeļakova cīņa pie pretinieku groza atmaksājās, kas deva atkārtotas iespējas uzbrukt Latvijas izlasei. Uzbrukumā atvērās Dairis Bertāns un Jānis Strēlnieks, līdz ar to pamazām starpība turpināja augt, kas pirms pēdējā ceturkšņa 31 punkts – 70:39.

 

Ceturtā ceturtdaļa kļuva par formalitāti. Trīs tālmetienus trāpīja Rihards Kuksiks, kuram tobrīd bija iemesti 5 no 5 trejačiem. Spēlē varēja iesaistīties arī rezervisti, tādējādi punktus guva visi 12 spēlētāji - galā 89:53.

 

Rihards Kuksiks 19 (3p 5/6), Edgars Jeromanovs 16 (3p 3/4), Dairis Bertāns 13, Jānis Strēlnieks 12 (3p 1/7), Andrejs Šeļakovs 7+6ab

 

Nākamais mačs Latvijas izlasei paredzēts ceturtdien (30.augustā) savā laukumā pret Bosniju un Hercegovinu.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Parsportu.lv