RezervesDALAS24.lv

Sports / Basketbols

VEF līdzīgā spēlē zaudē CSKA

VEF līdzīgā spēlē zaudē CSKA
Foto: no vefriga.com
KRUSTTEVS.COM · 21.10.2012. 21:27

VTB Vienotās basketbola līgas čempionātā „VEF Rīga” savā laukumā ar rezultātu 67:75 atzina Maskavas CSKA pārākumu. Rīdzinieku rindās rezultatīvākais ar 19 punktiem bija E.J. Roulends.

 

Šosezon VTB līgas trīskārtējā čempione šajā turnīrā CSKA izcīnījusi divas uzvaras –viesos ar 83:72 pret Klaipēdas „Neptunas” un mājās ar 77:52 pret Krasnojarskas „Jeņisej”. Toties Eirolīgā pie panākuma tikt bijis grūtāk – savā laukumā uzvara ar 75:73 pret Jāņa Blūma pārstāvēto Viļņas „Lietuvos Rytas” un izbraukumā mača pagarinājumā uzveikta Dāvja Bertāna pārstāvētā Belgradas „Partizan”.

 

Tikmēr „VEF Rīga” šosezon VTB līgā arī izcīnījusi divas uzvaras – mājās ar 101:78 sakauts Ļubrecas „Triumf” un viesos pārspēta Klaipēdas „Neptunas” ar rezultātu 86:60. Eiropas kausa izcīņu rīdzinieki uzsāks novembrī.

 

Sākumsastāvi:

VEF – Roulends, Janičenoks, Daniels, Bērziņš, Kavaļausks

CSKA – Teodosičs, Krstičs, Vīms, Ponkrašovs, Hrjapa

 

Mača rezultātu ar precīzu pustālo metienu jau pirmajā uzbrukumā atklāja Bērziņš. Drīzumā lieliskā caurgājienā Janičenoks guva divus punktus ar sodu, izvirzot „VEF” komandu atkal vadībā - 9:8.

Zavacks nomainīja Kavaļsusku un uzreiz realizēja savu pirmo izdevību, trāpot tālmetienu no stūra – 12:10. Savukārt Bērziņu nomainīja Blaus, kurš arī drīz guva pirmos punktus mačā, gūstot tos no groza apakšas.

 

CSKA veica 11:2 atrāvienu, līdz ar to Butautam nācās pieprasīt minūtes pārtraukumu pie rezultāta 16:21. Aizsardzību izdevās nedaudz sakārto un atlikušajās divās minūtēs pirmajā ceturtdaļā CSKA grozu vairs neguva. Pirmo ceturksni līdz ar sirēnu noslēdza Bertāns, kurš par spīti Teodosiča pretestībai augstā lēcienā bija precīzs no trīspunktu līnijas – 19:21.

 

Otrās ceturtdaļas ievadā CSKA izdevās 6:0 atrāviens. To pārtrauca Daniels ar diviem precīziem soda metieniem. Pēc brīža otrā laukuma galā Saša Kauns izpildīja soda metienu un bumba pēc tā neskāra groza stīpu, kas lika skatītājiem uzgavilēt.

 

VEF labi darbojās aizsardzībā, piespiežot pretiniekus izpildīt sarežģītus metienus, pēc kuriem rīdzinieki savāca atlēkušās bumbas. Tomēr īsā laikā divas reizes bumbu pretiniekam uzdāvināja Bērziņš un Kavaļausks, neprecīzi piespēlējot partneriem.

 

Roulends ilgi gaidīja bumbu savai pozīcijai neierastā vietā – groza apkašā, pēc brīža viņu atrada Bērziņš un viegli divi punkti – 30:34. Rezultatīvi nospēlēja Krstičs un Vīms, līdz ar to mājinieki nonāca iedzinējos ar rezultātu 32:41 divas minūtes pirms puslaika beigām.

 

Ceturtdaļas izskaņā atkal sekoja sarežģīts metiens Bertāna izpildījuma, taču šoreiz tas bija neprecīzs. VEF puslaika pārtraukumā devās ar 11 punktu deficītu – 34:45.

 

Otro puslaiku ar sparīgāk iesāka mājinieki. Aizsardzībā palīdzība uz grozu apakšu atmaksājās, jo metieni no distances CSKA nevedās. Roulends ātrajā uzbrukumā trieca bumbu grozā no augšas, rīdzinieki bija veikuši 6:0 atrāvienu, līdz ar to CSKA pieprasīja minūtes pārtraukumu – 40:45.

 

Pēc minūtes pārtraukuma maskavieši atbildēja ar to pašu – CSKA guva sešu punktus pēc kārtas, kas viesiem ļāva atgūt iepriekšējo pārsvaru.

 

VEF izdevās uzbrukumā nospēlēt agresīvāk, kas deva iespēju papildināt punktu bagāžu no soda metiena līnijas. Pamazām rīdzinieki samazināja starpību no 11 uz 4 punktiem. Pēc lieliskas Janičenoka piespēles precīzs no groza apakšas bija Roulends – 50:54. Džeksons palielināja CSKA pārsvaru par diviem punktiem, iemetot divus soda metienus. Pēdējo uzbrukumu ceturksnī rīdzinieki nespēja izmatot, jo Janičenokam neizdevās precīzi piespēlēt Kavaļauskam.

 

Ceturtās ceturtdaļas ceturto personisko pārkāpumu saņēma viens no CSKA sākumsastāva spēlētājiem – Viktors Hrjapa, kurš līdz tam bija viens no trim rezultatīvākajiem komandā. Viņam, Vīmsam un Krstičam tobrīd bija 10 gūtiem punktiem.

 

VEF bija grūtības gūt punktus no spēles, pēc neprecīziem metieniem divas reizes pēc kārtas izdevās izcīnīt atlēkušo bumbu uzbrukumā, līdz Roulends ieguva tiesības stāties uz soda metiena līnijas, realizējot vienu no diviem metieniem – 53:59.

 

Pēc ilgas saspēles Janičenoks laicīgi atspēlēja Danielam, kurš bumbu trieca grozā no augšas, samazinot starpību līdz 5 punktiem. Tomēr ar ātriem pretuzbrukumiem CSKA ceturtdaļas vidū acumirklī atguva 9 punktu pārsvaru.

 

Janičenoks veiksmīgi noķēra uzbrukuma piezīmi, taču Vīmsam tas bija tikai otrais pārkāpums. Mirkli vēlāk VEF komandas kapteinim izdevās realizēt arī tālmetienu trīs minūtes pirms pamatlaika beigām – 60:64.

Mājinieki labi izturēja aizsardzību, taču līdz ar uzbrukuma laika beigu signālu grozu guva Ponkrašovs. Nākamajā uzbrukumā Roulends pagalam neprecīzi piespēlēja Janičenokam.

 

Minūti līdz beigām VEF jau bija 9 punktu deficīts, ko atspēlēt neļāva Teodosičs, kurš aukstasinīgi realizēja soda metienus. Tāpat rīdzinieki sasteidza uzbrukumus, kas lielāko tiesu nebija sekmīgi.

 

VEF komandas rindās ar 19 punktiem rezultatīvākais bija Roulends, kurš atdeva 5 rezultatīvas piespēles, izcīnīja 4 atlēkušās bumbas, kā arī pieļāva 6 kļūdas. Janičenoks pievienoja 15 punktus.

 

CSKA sastāvā pa 13 punktiem guva Sonijs Vīms (+5 ab, +5 rp), Nenads Krstičs (+7ab) un Milošs Teodosičs (7rp), bet 11 punktus pievienoja Viktors Hrjapa, kura kontā arī 6 atlēkušās bumbas un 5 rezultatīvas piespēles.

 

Nākamā spēle  „VEF Rīga” komandai VTB līgā paredzēta pēc nedēļas, 28.oktobrī, kad viesos jātiekas ar Krasnojarskas „Jenisej”.

 

 

Avots: Parsportu.lv