RezervesDALAS24.lv

Sports / Basketbols

NBA sezonu ar uzvarām sāk „Heat” un „Mavericks”

NBA sezonu ar uzvarām sāk „Heat” un „Mavericks”
Foto: Sportsoverdose.com.
KRUSTTEVS.COM · 31.10.2012. 12:00

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas atklāšanā čempione Maiami „Heat” savā laukumā ar 120:107 pārspēja Bostonas „Celtics”. Tikmēr citā mačā Dalasas „Mavericks” izbraukumā uzveica Losandželosas „Lakers” ar rezultātu 99:91.

 

„Heat” komandai pirms spēles tika pasniegti pagājušajā sezonā nopelnītie čempionu gredzeni, taču uz veciem lauriem Maiami basketbolisti negulēja un ar pilnu sparu iesāka jauno sezonu. Kopumā cīņa bija līdzīga, vien ik pa laikam „Heat” atrāvās 10 punktu vadībā. Lielāku pārsvaru „Heat” panāca trešās ceturtdaļas izskaņā, kad pēc 8:0 izrāviena mājinieki nodrošināja 17 punktu vadību. Ceturtajā ceturtdaļā „Heat” komandai vairs nevarēja palīdzēt Lebrons Džeimss, kurš atstāja laukumu muskuļu krampju dēļ. „Celtics” samazināja starpību līdz četriem punktiem divas minūtes pirms pamatlaika beigām, taču Kriss Bošs un Dveins Veids nosargāja „Heat” komandai uzvaru – 120:107 (31:25, 31:29, 31:22, 27:31). Jāpiebilst, ka šo maču klātienē vēroja titulētais jamaikiešu sprinteris - Useins Bolts.

 

„Heat” rindās rezultatīvākais ar 29 punktiem bija Dveinds Veids, ar 26 punktiem un 10 izcīnītām atlēkušajām bumbām izcēlās Lebrons Džeimss, 19 punkti un 10 atlēkušās bumbas Krisa Boša rēķinā. Savukārt bijušais „Celtics” snaiperis pret savu iepriekšējo komandu sameta 19 punktus.

 

„Celtics” sastāvā 23 punktus guva Pols Pīrss, 20 punkti un 13 rezultatīvas piespēles Ražāna Rondo kontā, 16 punktus sameta komandas jaunpienācējs Leonardo Barbosa, bet ar 15 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām atzīmējās Brendons Bass.

 

Losandželosas „Lakers” pirmssezonas pārbaudes spēlēs piedzīvoja astoņus zaudējumus, neizcīnot nevienu uzvaru. No šīs neveiksmju sērijas komandai, kas starpsezonā veica vērienīgākos darījumus, piesaistot Dvaitu Hovardu un Stīvu Nešu, tā arī nav izdevies atbrīvoties, jo regulārais čempionāts uzsākts ar zaudējumu.

 

„Mavericks” šajā mačā spēlēja bez sava komandas līdera Dirka Novicka. Ar visu to Dalasas vienība pārņēma vadības grožus otrajā ceturtdaļā, kurus, neskatoties uz „Lakers” centieniem atspēlēties, izdevās noturēt līdz spēles beigām – 99:91 (25:29, 23:17, 26:20, 25:25).

 

Uzvarētājiem ar 17 punktiem atzīmējās Darens Kolisons, 14 sameta Brendonas Raits, 12 guva O.J. Mejo, pa 11 punktiem Šonam Merionam, Vinsam Kārteram un Rodrigē Beauboisam.

 

„Lakers” sastāvā ar 23 punktiem, 13 atlēkušajām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Po Gazols. 22 punktus sameta Kobi Braients, 19 punkti un 10 atlēkušās bumbas Dvaitam Hovardam, septiņi punkti un četras rezultatīvas piespēles Stīvam Nešam.

 

Klīvlendas „Cavaliers” mājās ar 94:84 uzveica Vašingtonas „Wizards”. Uzvarētājiem Kairijs Īrvings guva 29 punktus, bet Andersons Varežao izcīnīja 23 atlēkušās bumbas, atdeva deviņas rezultatīvas piespēles un sameta deviņus punktus. Savukārt „Wizards” spēlēja bez sava komandas līdera – Džona Vola, kā arī bez pamatsastāva uzbrucēja – Nene. Šajā mačā 11 punktus guva Džordans Kroufords, 10 sameta Emeka Okafors.

 

Andra Biedriņa pārstāvētā Goldensteitas „Warriors” sezonu uzsāks šonakt, kad izbraukumā tiksies ar Fīniksas „Suns”.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Parsportu.lv