RezervesDALAS24.lv

Sports / Basketbols

„VEF” apspēlē „Žalgiri”, sagādājot Lietuvas klubam pirmo zaudējumu sezonā

„VEF” apspēlē „Žalgiri”, sagādājot Lietuvas klubam pirmo zaudējumu sezonā
Foto: no vefriga.com
KRUSTTEVS.COM · 11.11.2012. 20:41

VTB Vienotās basketbola līgas mačā uzvaru savā laukumā izcīnījusi "VEF Rīga" komanda, kas ar rezultātu 77:72 pārspēja Kauņas "Žalgiris" vienību, kura šosezon līdz šim vēl nebija izjutusi zaudējuma rūgtumu.

 

"Žalgiris" šosezon bija spēlējis nevainojami. Lietuvas čempionātā uzvaru un zaudējumu bilance 3-0, VTB līgā 4-0, bet Eirolīgā 5-0. Turklāt šīs uzvaras izcīnītas arī pret tik spēcīgām komandām kā pagājušās sezonas VTB līgas čempioni Maskavas CSKA un Eirolīgas uzvarētāju Pireju "Olympiacos".

 

Pērn 7.novembrī VTB līgas mačā "VEF" ar 89:78 uzvarēja  "Žalgiri", tomēr Kauņas klubam pa šo laiku krasi izmainījies sastāvs, kā arī komandu vada cits treneris.

 

Salīdzinājumā ar iepriekšējo VTB līgas spēli, kurā "VEF" viesos piekāpās "Enisey", rīdzinieku komandas sākumsastāvā bija notikusi viena izmaiņa – Zavacks aizstāja Kvaļausku, bet pārējās pozīcijās kā ierasts – Bērziņš, Daniels, Janičenoks un Roulends.

 

Rīdziniekiem mača sākumā nesekmējās atslēgt viesu grozu nedz no apakša, nedz no trīspunktu līnijas. Pirmos trīs punktus mājiniekiem guva Janičenoks, realizējot soda metienus pēc pārkāpuma tālmetiena laikā – 3:4.

 

Bērziņš ar Lāčplēša cienīgu spēku trieca bumbu grozā no augšas, pēcāk uz pārkāpuma robežas sarežģītu metienu realizēja Daniels, panākot 9:5, taču Butauts apelēja pie tiesnešiem un nopelnīja tehnisko piezīmi.

 

Tam sekoja viesu 9:0 atrāviens. To pārtraukt izdevās Bērziņam, kurš izcīnīja atlēkušo bumbu uzbrukumā un panāca 11:14. Bertāna precīzais trejacis un divi realizēti soda metieni līdzsvaroja rezultātu – 19:19.

Pirmās ceturtdaļas pēdējā minūtē Janičenoks pēc Popoviča tehniskās piezīmes ieguva tiesības izpildīt 4 soda metienus. "VEF" komandas kapteinis savu izdevību izmantoja 100% – 23:22.

 

Otrās ceturtdaļas ievadā "Žalgira" horvātu viesspēlētāji Popovičs un Delašs pa reizei iemeta trīspunktnieku – 23:28. Tikmēr "VEF" komandai ar metieniem no perimetra nesekmējās (3 p 1/11) līdz brīdim, kad Daniels ar precīzu trejaci izlīdzināja rezultātu, bet pēc brīža to pašu paveica Zavacks – 35:35.

 

Pirmā puslaika izskaņā Roulends ilgi driblēja, līdz atspēlēja Bertānam pēdējās sekundēs uz pustālo metienu. Tas bija precīzs un "VEF" pārtraukumā atpalika no pretinieka par viena metiena tiesu - 43:45.

 

Trešās ceturtdaļas ievadā Bērziņš saņēma ceturto personīgo piezīmi. Pamatsastāva centra pozīcijas spēlētāju Butauts likumsakarīgi izvēlējās pataupīt vēlākam.

 

Pie rezultāta 53:53 viesi veica 8:0 atrāvienu. Pēc "VEF" komandas pieprasītā minūtes pārtraukuma spēle tika sakārtot, taču samazināt rezultāta starpību neizdevās.

 

Līdera lomu grūtā brīdī kā ierasts uzņēmās Janičenoks, kurš izkārtoja izdevības gan saviem partneriem, gan pats sev. Trešās ceturtdaļas izskaņā "VEF" komandas kapteinis realizēja tālmetienu, samazinot starpību atkal līdz viena metiena tiesai – 62:64.

 

Pēc pauzes Zavacks bija precīzs no trīspunktu distances, izvirzot mājiniekus vadībā. Pēc brīža lietuviešu uzbrucējs spēja paveikto atkārtot, turklāt emocijas viņam neslēpti lauzās uz āru – 68:64.

 

Arī turpinājumā Zavacks spēlēja teicami - agresīvs caurgājiens, pārtverta piespēle un nopelnītas tiesības stāties uz soda metiena līnijas deva "VEF" komandai vadību ar 74:68.

 

"VEF" komandas izpildījumā turpinājās neatlaidīga cīņa par atlēkušajām bumbām katrā epizodē.

 

37 sekundes pirms pamatlaika beigām Zavacks panāca 77:72 rīdzinieku labā. "Žalgiris" savu pēdējo cerību neizmantoja un galā rezultāts vairs nemainījās. Līdz ar to pārtrūkusi "Žalgiris" komandas 12 uzvaru sērija sezonā kopumā. Tikmēr "VEF" komandai šī bija trešā uzvara piecās spēlēs VTB līgā.

 

"VEF" komandas labā rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Donats Zavacks, bet pa 11 pievienoja Dairis Bertāns, Vils Daniels un Kristaps Janičenoks. Savukārt "Žalgiris" rindās 18 punkti Krištofam Lavrinovičam.

 

"VEF" jau pēc divām dienām aizvadīs nākamo maču, Eiropas kausa izcīņā "Arēnā Rīga" tiekoties ar Francijas komandu  "Le Mans".

 

Avots: Parsportu.lv