RezervesDALAS24.lv

Sports / Basketbols

Fakti par Ņujorkas „Knicks”

Fakti par Ņujorkas „Knicks”
Foto: Celticfanchat.com.
Renārs Grāvītis · 16.11.2012. 14:21

Nacionālajā Basketbola Asociācijā (NBA) komanda Ņujorkas „Knicks”, uzvarot visās sešās regulārās sezonas spēlēs, visai veiksmīgi uzsākusi jauno sezonu.

 

Ņujorkas komanda uzvarējusi četras spēles pret savas konferences komandām un divas pret savas divīzijas komandām. Veiksmīgo uzvaras sēriju interesantāku padara fakts, ka trīs spēles uzvarētas gan mājās, gan viesos.

 

Uzbrukums

 

„Knicks” komanda vidēji spēlē spējusi gūt 103,5 punktus, kas ir otrais rādītājs līgā aiz Maiami „Heat” vienības, turpretī pretinieki spējuši gūt tikai 89,83 punktus, kas arī ir otrs labākais rādītājs līgā.

Ņujorkieši, gūstot vismaz 100 punktus spēlē, uzvarējuši piecās no sešām spēlēm.

 

Turpretī spēlēs, kurās pretinieks guvis vismaz 100 punktus, Ņujorka uzvarējusi simtprocentīgi.

 

Izmesto metienu no spēles precizitāte Ņujorkai arī ir līmenī – vidēji 46% realizēti metieni, kas dod septīto vietu līgā.

 

Likumsakarīgi, ka Ņujorka spēj gūt vairāk punktus nekā pretinieks – sāncenšu precizitāte no pustālās distances ir par 3,4% mazāka jeb 42,6%, ierindojot šajā rādītājā „Knicks” komandu 6.vietā.

 

No tālās distances Ņujorka spēj mest ar 42,8% precizitāti, atpaliekot tikai no „Heat” vienības par nieka 0,1%. Tas ir teicams rādītājs, ņemot vērā to, ka Maiami vienībā ir tādi snaiperi, kā Maiks Millers, Šeins Batjērs, Rašārds Luiss un Rejs Allens.

 

Soda metienus Ņujorkas vienība realizē viduvēji – 74,2%. Šis ir vienīgais no rādītājiem uzbrukumā, kurā „Knicks” vienība ir sliktāka par saviem sāncenšiem.

 

Aizsardzība

 

„Knicks” vienībā vidēji spēlē spēj savākt 39,67 atlēcošās bumbas, kas ir par 6,33 mazāk nekā pretiniekam jeb 46 bumbas spēlē.

 

Arī blokos komanda ir sliktāka par pretiniecēm – 3,5 bloki pret četriem pretinieku blokiem.

 

Ņujorkieši visai pārliecinoši dominē pārtvertajās bumbās, atņemot pretiniekam 9,67 bumbas. Pretinieks pret „Knicks” vienību atņem vien piecas bumbas spēlē.

 

Šos statistikas rādītājus interesantākus padara fakts, ka „Knicks” šī gada regulārās sezonas spēles ir aizvadījusi arī pret tādām komandām, kā Sanantonio „Spurs” un Maiami „Heat”.

 

Sešas uzvarētas spēles pēc kārtas nav slikts rādītājs, taču līdz Ņujorkas „Knicks” rekordam pēc kārtas uzvarēto spēļu daudzumā ir gana daudz – 1969./1970.gada sezonā ņujorkieši uzvarēja 18 spēlēs pēc kārtas, kas ir 7.rādītājs visas līgas vēsturē. 1971./1972.gada sezonā Losandželosas „Lakers” uzvarēja 33 spēlēs pēc kārtas, kas ir labākais rādītājs NBA vēsturē.