RezervesDALAS24.lv

Sports / Basketbols

„Warriors” lieliski aizvada otro puslaiku un izcīna uzvaru

„Warriors” lieliski aizvada otro puslaiku un izcīna uzvaru
Foto: Nj.com.
KRUSTTEVS.COM · 22.11.2012. 11:14

Panākumu NBA regulārā čempionāta spēlē izcīnījusi Andra Biedriņa pārstāvētā Goldensteitas „Warriors” komanda, kas savā laukumā ar rezultātu 102:93 pārspēja Bruklinas „Nets”.

 

 

Spēles pirmās minūtes aizritēja, komandām cenšoties spēlēt ļoti ātri, kas nesekmēja punktu gūšanu. Ceturtdaļas pirmajā pusē mājiniekiem bija problēmas ar Brūka Lopeza nosegšanu, kas lika nonākt iedzinējos ar rezultātu 6:12. Iespējams, tieši tāpēc tik agri šajā mačā iesaistījās arī Andris Biedriņš, kuram bija jādod pienesums tieši aizsardzībā. Kopumā situācija tomēr neuzlabojās, jo „Nets” basketbolisti turpināja uzbrukt grozam ar augstu precizitāti, sasniedzot 10 punktu pārsvaru. Spēle turpināja ritēt līdzīgi, pirmajai ceturtdaļai noslēdzoties ar rezultātu 30:18 „Nets” labā.

 

Otrās ceturtdaļas ievadā komandas punktus guva pārmaiņus, raidot grozām garām tikai retus metienus. „Nets” saglabāja kontroli savās rokās, rezultāta starpībai saglabājoties iepriekšējās robežās. Sākoties ceturtdaļas otrajai pusei, rezultativitātes apsīka, kas šoreiz nāca par labu mājiniekiem, kuriem izdevās samazināt rezultāta starpību līdz pieciem punktiem. Līdz pat pirmā puslaika beigām situācija būtiski nemainījās, to ar 46:41 uzvarot „Nets” vienībai.

 

Jau trešās ceturtdaļas sākumā rezultāta starpība saruka līdz minimumam. Tiesa, izlīdzinājums tika panākts vien ceturtdaļas vidū - 58:58. „Nets” komanda nedomāja pieļaut tālāku izrāvienu, kas neļāva „Warriors” basketbolistiem izvirzīties vadībā. Ceturtdaļas izskaņā tas neizbēgami notika, Klejam Tompsonam tiekot pie iespējas dot „Warriors” vienībai pat astoņu punktu pārsvaru. Tieši Tompsons bija aktīvākais uzbrucējs grozam, bet ceturtdaļu ar skaistu un sarežģītu tālmetienu, piedevām arī ar sodu noslēdza Stefans Karijs - 74:66 „Warriors” labā.

 

Ceturtās ceturtdaļas ievadā „Nets” basketbolistiem neizdevās mainīts spēles gaitu, kas ļāva mājiniekiem nostiprināt 10 punktu pārsvaru. Ceturtdaļas vidū uz neilgu laiku „Warriors” komandas uzbrukums iestrēga, bet viesi šo situāciju nespēja izmantot, nonākot vēl lielākos iedzinējos. „Nets” basketbolisti tā arī nespēja saasināt spēli. Divas ar pusi minūtes līdz mača beigām Lī palielināja savas komandas pārsvaru līdz 14 punktiem. Gala rezultātā „Warriors” izcīnīja panākumu ar rezultātu 102:93.

 

Uzvarētāju labā attiecīgi 25 un 23 punktus guva Tompsons un Karijs, bet ar 20 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām atzīmējās Deivids Lī. „Nets” rindās ar 22 punktiem rezultatīvākais bija Brūks Lopezs.

 

Andris Biedriņš šajā mačā nospēlēja sešas minūtes un astoņas sekundes, sev atvēlētajā laikā izcīnot vien vienu atlēkušo bumbu uzbrukumā.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Parsportu.lv