RezervesDALAS24.lv

Sports / Basketbols

BK „Ventspils” izbraukumā apspēlē „Dolphins” un kļūst par grupas līderi

BK „Ventspils” izbraukumā apspēlē „Dolphins” un kļūst par grupas līderi
Foto: fibaeurope.com
KRUSTTEVS.COM · 28.11.2012. 08:07

FIBA Eiropas Izaicinājuma kausā ceturto uzvaru četros mačos izcīnījis BK "Ventspils", kas izbraukumā pārspēja Edgara Jeromanova pārstāvēto Norčēpingas "Dolphins" ar rezultātu 68:51 (12:15, 16:11, 20:17, 21:8), tādējādi nodrošinot pirmo vietu C apakšgrupā.

 

Līdz otrās ceturtdaļas vidum iniciatīva piederēja "Dolphins" basketbolistiem, taču tad ventspilnieki veica 11:0 izrāvienu, pārņemot vadības grožus. Trešajā ceturtdaļā viesiem uz brīdi piederēja 10 punktu pārsvars, taču tas saruka līdz pieciem punktiem. Noslēdzošajā ceturksnī ventspilnieki dominēja, izcīnot likumsakarīgu uzvaru – 68:51.

 

BK "Ventspils" rindās ar 15 punktiem rezultatīvākais bija Sandis Valters, 13 sameta Donalds Sims, pa 9 punktiem guva Jānis Timma un Folarins Kempbels, kura kontā arī 10 izcīnītas atlēkušās bumbas. Vēl pa 8 punktiem guva Mārtiņš Meiers un Ronalds Zaķis, 5 punktus pievienoja Mārtiņš Laksa, bet 2 punkti Artūra Bērziņa kontā.

 

Savukārt "Dolphins" sastāvā ar 10 gūtiem punktiem un 10 atlēkušajām bumbām izcēlās Oladapo Ajuba. 31 nospēlētā minūtē Edgars Jeromanovs guva 7 punktus, atdeva 4 rezultatīvas piespēles un pieļāva 6 kļūdas.

 

Abas komandas savā starpā mēneša sākumā tikās Ventspilī, kad ar rezultātu 72:68 uzvaru svinēja laukuma saimnieki. C apakšgrupā BK "Ventspils" uzvaru un zaudējumu bilance tagad ir (4-0), "Dolphins" (2-2), bet "Kings" un "Pyrinto" pa (1-3). Līdz ar to ventspilniekus neviena no pārējām trim komandām vairs nevar apsteigt, jo atlikušas vairs tikai divas spēļu kārtas, tādējādi BK "Ventspils" priekšlaicīgi jau nodrošinājusi vietu "Last 16" turnīrā.

 

Avots: Parsportu.lv