RezervesDALAS24.lv

Sports / Basketbols

„VEF Rīga” savā laukumā pārspēj Minskas komandu

„VEF Rīga” savā laukumā pārspēj Minskas komandu
Foto: no vefriga.com
KRUSTTEVS.COM · 01.12.2012. 19:56

Pārliecinošu uzvaru VTB līgas spēlē izcīnījusi "VEF Rīga" komanda, kas savā laukumā ar rezultātu 98:73 pārspēja Minskas komandu "Cmoki-Minsk".

 

Spēli komandas iesāka līdzīgi, punktus gūstot pārmaiņus. "VEF Rīga" basketbolisti pirmie spēja iegūt nelielu pārsvaru, izvirzoties vadībā ar 16:10. Tiesa, Minskas komanda uzreiz spēja atspēlēties, samazinot rezultāta starpību līdz minimumam. "VEF Rīga" tomēr prata iegūt iniciatīvu un nospiest pretinieka aizsardzību pie zemes. Pēc 10 spēlētām minūtēm rezultāts bija 30:22.

 

Otro ceturtdaļu krietni veiksmīgāk iesāka mājnieki, kuri lēnām audzēja rezultāta starpību, sasniedzot +16. Pēdējās divās pirmā puslaika minūtēs "VEF Rīga" komanda ar caurgājieniem centās iekarot pretinieka grozu, tiekot pie iespējas mest soda metienus. Pēdējās sekundēs Artūram Strēlniekam izdevās pārvarēt laukumu, palaist bumbu groza virzienā un ar precīzu metienu uzstādīt puslaika beigu rezultātu 56:35.

 

Trešo ceturtdaļu labāk iesāka viesi, kuri prata atspēlēt astoņus punktus pēc kārtas. Rezultāta starpība kopumā saruka līdz 11 punktiem, bet tad arī "VEF Rīga" basketbolisti sāka gūt punktus. Līdz pat trešās ceturtdaļas beigām komandas spēlēja kā līdzīgs ar līdzīgu. Pēdējā minūtē mājnieki ātri prata veikt izrāvienu, iegūstot nopietnu pārsvaru - 72:54.

 

Ceturtās ceturtdaļas sākumā tika pilnībā izšķirts mača liktenis. "VEF Rīga" komanda guva vairākus svarīgus punktus, palielinot rezultāta starpību līdz 21 punktam. Pēdējās piecās minūtēs laukumā no "VEF Rīga" līderiem bija vien Kristaps Janičenoks, ar kura palīdzību izdevās vēl vairāk palielināt rezultāta starpību. Divas minūtes līdz pamatlaika beigām rezultāta starpība jau bija 30 punkti. Vienīgais, ko "VEF Rīga" šajā spēlē nesasniedza, bija 100 punktu robeža. Gala rezultāts - 98:73.

 

"VEF Rīga" rindās rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Donatas Zavackas, bet attiecīgi 18 un 15 punkti Kristapa Janičenoka un Daira Bertāna rēķinā.

 

Avots: Parsportu.lv