RezervesDALAS24.lv

Sports / Basketbols

Zane Tamane Latvijas izlasē vairs nespēlēs

Zane Tamane Latvijas izlasē vairs nespēlēs
Foto: Fibaeurope.com.
KRUSTTEVS.COM · 03.01.2013. 16:23

Latvijas izlases basketboliste Zane Tamane, kura ilgus gadus palīdzējusi nest Latvijas vārdu pasaulē nu ir nolēmusi sacīt ardievas valstsvienībai.

 

Zane Tamane Latvijas valstsvienībā debitējia 2001. gada 8. maijā Tallinā spēlē ar Igaunijas izlasi. Kopā aizvadītajās 125 spēlēs basketboliste guva 1037 punktus. Latviju Tamane pārstāvējusi Eiropas čempionāta finālturnīros 2005., 2007., 2009. un 2011. gadā, bet 2008. gadā spēlēja Pekinas olimpiskajās spēlēs.

 

„Jau vasarā izlases spēļu laikā pamazām nostiprinājās pārliecība, ka tas ir bijis mans pēdējais turnīrs valstsvienības sastāvā. Toreiz negribēju uz karstām oglēm neko sasteigt. Bija vajadzīgs laiks, lai ieklausītos savā organismā, visu apsvērtu. Bet tagad esmu pieņēmusi lēmumu – nākamajā vasarā izlasē vairs nespēlēšu.

 

Patiešām daudz domāju arī par šo aspektu. Taču nemanot ir sakrājušās 13 vasaras, kuras esmu pavadījusi dažādās Latvijas izlasēs. Prāts varbūt vēl gribētu skatīties pasaules čempionāta virzienā. Man vienmēr bijis liels gods pārstāvēt Latviju un arī turpmāk turēšu īkšķus par meitenēm un, ja vajadzēs, palīdzēšu ar padomiem . Tomēr jūtu, ka ķermenim vairs nav nepieciešamā spēka un enerģijas. Patiesībā pēdējos gados basketbols sagādājis ne tikai patīkamas emocijas, bet arī sāpes un citas negatīvas sajūtas. Nepieciešama atpūta un arī tad nevar zināt, cik ilgi vēl varēšu spēlēt. 300 intensīvu treniņu dienas daudzu gadu garumā atstāj pēdas, un jāsāk domāt, ko darīšu un kā jutīšos pēc sportistes karjeras beigām. To visu saliekot kopā nolēmu, ka došu vietu jaunajām spēlētājām – lai sajūt spēles garšu, atbildību un sasniedz to, ko nesasniedza mūsu paaudze,” sacīja Tamane.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Parsportu.lv