RezervesDALAS24.lv

Sports / Basketbols

Boguts atgriežas, „Warriors” uzvar „Raptors”

Boguts atgriežas, „Warriors” uzvar „Raptors”
Foto: Bleacherreport.com.
KRUSTTEVS.COM · 29.01.2013. 12:51

NBA regulārā turnīra šīs nakts spēlē uzvaru izcīnīja Goldensteitas „Warriors’ komanda, kas izbraukumā ar rezultātu 114:102 uzvarēja Toronto „Raptors” basketbolistus.

 

Šī bija Goldensteitas komandas izbraukuma sērijas trešā spēle (iepriekš viesos zaudēts „Bulls” un „Bucks”). Pirms šīs spēles arī medijos sāka parādīties ziņas par „Warriors” austrāliešu centra Endrjū Boguta atgriešanos laukumā pēc savainojuma (pēdējo spēli aizvadīja 7.novembrī), kas deva komandai papildus iedvesmu pirms šīs spēles Toronto.

 

Jau sākumsastāvā arī spēli uzsāka Boguts, kurš komandai guva pašus pirmos divus punktus. Arī turpmākajos uzbrukumos Deivids Lī un Boguts lieliski darbojās groza apakšā un komanda panāca 14:10. Taču „Raptors” komandā aktīvs bija Grejs, kam 10 punkti jau pirmajā ceturtdaļā, bet pati ceturtdaļa noslēdzās ar 28:25 par labu mājiniekiem. Otrā ceturtdaļā Toronto basketbolisti panāca arī septiņu punktu pārsvaru (36:29), taču pirmais puslaiks beidzās ar neizšķirtu 52:52. Pēc puslaika rezultatīvākie abās komandās bija Deivids Lī (15 punkti) un Ārons Grejs (14 punkti).

 

Trešās ceturtdaļas vidusdaļā „Warriors”, īpaši izceļoties saspēles vadītājam Stefanam Karijam, bija panākuši jau desmit punktu pārsvaru (71: 61). Diemžēl šajā spēlē jau kārtējo reizi sezonā Karijs pagrieza labo potīti un laukumu pameta. Trešā ceturtdaļa noslēdzās ar nelielu vadību Goldensteitai 84:82. Ceturtā ceturtdaļa jau pagāja „Warriors” zīmē, jo mājinieki nesekmīgi uzbruka grozam, bet Goldensteitas spēlētāji ar vairākām skaistām epizodēm panāca lielāku vadību un uzvaru visā spēlē ar 114:102. Uzvaras iemesls noteikti ir atlēkušās bumbas (49 pret „Raptors” 37), tās savākt palīdzēja Deivids Lī (12) un Boguts (8). Rezultatīvākie uzvarētājiem bija Deivids Lī (21 punkts) un Klejs Tompsons (19 punkti). Zaudētāju sastāvā lieliska spēle Ārona Greja (22 punkti, 10 atlēkušās bumbas) kontā.

 

Tā kā Festus Ezili šajā spēlē neizpelnījās trenera Marka Džeksona uzticību, tad Andris Biedriņš laukumā devās kā otrais centrs nomainot Endrjū Bogutu. Latvietis nospēlēja nepilnas 13 minūtes (12:33), izcīnīja 3 atlēkušās bumbas, kā arī nopelnīja 2 piezīmes.

 

Pēdējo spēli šajā izbraukumā „Warriors” (27-17) aizvadīs jau šonakt, kad viesosies pie Klīvlendas „Cavaliers”, bet Toronto „Raptors” (16-29) basketbolistiem nākamā spēle jau izbraukumā pret spēcīgajiem Atlantas „Hawks”.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Parsportu.lv