RezervesDALAS24.lv

Sports / Basketbols

„Warriors” piekāpjas „Rockets”

„Warriors” piekāpjas „Rockets”
Foto: Thebiglead.com.
KRUSTTEVS.COM · 06.02.2013. 11:02

Šonakt kārtējā NBA regulārā turnīra spēlē zaudējumu piedzīvoja Goldensteitas „Warriors” komanda, kas ar 109:140 izbraukumā atzina Hjūstonas „Rockets” pārākumu.

 

Pirms šīs spēles viesi no Goldensteitas bija iekrājuši četras uzvaras pēc kārtas, un, protams, vēlējās šo uzvaru sēriju paturpināt arī šīs sezonas NBA Zvaigžņu spēles norises vietā – „Toyota Center” arēnā. Mājinieki Hjūstonas „Rockets” komanda pirms šīs sezonas bija veikuši pamatīgas izmaiņas komandas sastāvā, kā rezultātā nomainījies gandrīz viss komandas sastāvs. Skaidrs, ka galvenais uzbrukuma ierocis mājiniekiem ir Džeimss Hārdens (vidēji 25,8 punkti spēlē), bet visa komanda ir līgas otrā rezultatīvākā (vid. 105,2 punkti). Bet arī viesi no Goldensteitas pilnā sastāvā bija gatavi beidzot uzvarēt Hjūstonā, kas nebija izdevies jau veselus piecus gadus!

 

Spēli ar nelielu vadību uzsāka viesi no Goldensteitas (6:3), bet kā izrādījās tā bija arī vienīgā reize, kad viesi bija vadībā. Spēles turpinājumā Hārdens ar Džeremiju Linu jau vadībā turēja „Rockets” komandu (22:14), bet pirmā ceturtdaļa, pateicoties Džareta Džeka un Lendrija pūlēm, noslēdzās tikai ar viena punkta deficītu viesiem - 37:38. Otrā ceturtdaļas noslēgumā mājinieku pārsvars atkal tika strauji palielināts, bet ceturtdaļa noslēdzās ar 77:62 par labu mājiniekiem.

 

Otrajā puslaikā nekas nemainījās- mājinieki uzbruka daudz precīzāk, bet viesi jau trešajā ceturtdaļā izkāra balto karogu, un laukumā nāca vairāk rezervisti, kas ieguva labu spēļu praksi. Trešā ceturtdaļa noslēdzās ar lielu Hjūstonas pārsvaru 104:86. Bija skaidrs, ka šī spēle „Rockets” komandai noslēgsies ar lielu rezultativitāti. Tā arī bija, jo ceturtajā ceturtdaļā arī Hjūstonas rezervisti bija ļoti precīzi un spēja gūt 26 punktus, kas spēles gala rezultātā deva pārliecinošu uzvaru ar 140:106. Hjūstonas komanda atkārtoja NBA rekordu, iemetot 23 tālmetienus visā spēlē. Uzvarētāju rindās Džeremijs Lins ar augstu precizitāti guva 28 punktus (2p 10/16, 3p 5/8, 1p 3/4), bet Hārdens pievienoja 18 punktus. Zaudētāju rindās rezultatīvākais bija Džarets Džeks, kura kontā 20 punkti.

 

Andris Biedriņš uz laukuma pavadīja simbolisku laiku – 10 sekundes.

 

Pēc šī zaudējuma „Warriors” (30-18) noslīd jau uz Rietumu konferences 6.vietu, bet Hjūstonas „Rockets” (27-23) atrodas 8.vietā Rietumos.

 

Nākamā spēle „Warriors” komandai izbraukumā naktī no ceturtdienas uz piektdienu pret neseno maiņas darījumu skarto - Memfisas „Grizzlies” komandu.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Parsportu.lv