RezervesDALAS24.lv

Sports / Basketbols

„VEF Rīga”: jauna ēra Latvijas sportā?

„VEF Rīga”: jauna ēra Latvijas sportā?
Foto: Vefriga.com.
Renārs Grāvītis, KRUSTTEVS.COM · 13.02.2013. 18:04

Vakardien „VEF Rīga” basketbola komanda „Eiro kausā” piedzīvoja otro zaudējumu pret Spānijas klubu „Valencia Basket”. Spēle bija ļoti skatāma un notikumiem bagāta, taču zaudējums liecina par vienu – rūgtuma sajūta spēlētāju acīs bija acīmredzama, jo „VEF Rīgai” spēles gaitā bija 22 punktu handikaps.

 

Šogad rīdzinieki „Eiro kausā” rāda teicamu sniegumu – mūsējie ir „aizkūlušies” līdz turnīra TOP 16, taču cerība iekļūt turnīra ceturtdaļfinālā ir visai liela. „VEF Rīga” komanda ir J grupā kopā ar spāņu „Valencia Basket” un „Bilbao Basket”, kā arī čehu „Nymburk”. Rīdzinieki savā grupā ir pirmajā vietā ar trīs uzvarām un diviem zaudējumiem. Tuvākās sekotājas ir abas spāņu komandas, kuru uzvarēto uz zaudēto spēļu bilance ir tāda pati kā rīdziniekiem, taču čehu „Nymburk” vienība ir zaudējusi cerības iekļūt ceturtdaļfinālā, piecās spēlēs izcīnot tikai vienu uzvaru. Rīdzinieki izceļas ar to, ka gūto un zaudēto punktu bilance ir +39, kas ir teicams rādītājs. Nākamā spēle rīdziniekiem ir zelta vērtē – der tikai uzvara.

 

„VEF Rīga” rādītais sniegums ir radījis „respektu” arī skatītāju vidū, jo vakardienas spēli „Arēna Rīga” vēroja 7000 skatītāji. Ne velti, jo basketbols savu reputāciju Latvijas sporta „virtuvē” bija jau sen zaudējis, taču „VEF Rīgas” komandas mārketings ir krietni pielicis, radot dažnedažādas reklāmas, kuras sporta cienītāji nevar nepamanīt. Bet ar to vien nepietika, jo komandas sniegumam arī bija jābūt labākam, kas beidzot ir piepildījies, tāpēc atgriezeniskā saite ir nostrādājusi perfekti – „Arēna Rīga” arī basketbola laikā ir gluži vai pilna...

 

Bet vai „VEF Rīga” ir jauna ēra Latvijas sportā? Šai komandai ir mērķis, kurš lēnām realizējas. Vai atceraties iepriekšējos piecus gadus, kopš Latvijas sportā ienāca Rīgas „Dinamo” komanda? Citi sporta veidi palika ēnā... Vai atceraties, kas bija pirms atjaunotā Rīgas „Dinamo”? Tajā laikā dominēja basketbols – Latvijas basketbola līgā (LBL) notika dueļi starp „Barons” un Rīgas „ASK” basketbola komandām. Šo vienību savstarpējās spēles izraisīja lielu ažiotāžu. Līdzīgi bija ar „Dinamo” projektu – tam sekoja un vēljoprojām seko daudz cilvēku, taču šīs sezonas vājais sniegums „Arēnā Rīga” pulcē arvien mazāk skatītājus, turpretī „VEF Rīgas” spēļu apmeklētība ar vien vairāk pieaug.

 

Visai loģiski, ka „VEF Rīga” komanda tikai uzsāk jaunu ēru. Šis brīdis komandai ir jāizmanto, jo „Dinamo” neveiksmes turpinās, turpretī vefieši rāda teicamu sniegumu. Šajā brīdī „VEF Rīga” komanda veiksmīgi izpilda teicienu „Kas lēni nāk, tas labi nāk,” tāpēc novēlēsim veiksmi, jo šāda konkurence starp diviem Latvijas sportam zīmoliem būs vērtējama tikai ar „+” zīmi.