RezervesDALAS24.lv

Sports / Basketbols

„VEF” zaudē „Bilbao” un izstājās no Eiropas kausa

„VEF” zaudē „Bilbao” un izstājās no Eiropas kausa
Foto: Basket.lv.
KRUSTTEVS.COM · 20.02.2013. 00:07

Eiropas kausa izcīņas „Top 16” kārtas pēdējā mačā „VEF Rīga” viesos ar rezultātu 65:76 (22:13, 14:24, 17:14, 12:25) piekāpās Spānijas komandai „Uxue Bilbao Basket”. Līdz ar to šis turnīrs rīdziniekiem ir noslēdzies.

 

„VEF” rindās veiksmīgi maču iesāka Daniels, kurš guva pirmos četrus punktus, bet vēlāk pret Bilbao zonas aizsardzību iemeta trejaci, panākot 13:8 rīdzinieku labā. Vairākkārt izdevās teicami nospēlēt aizsardzībā, divas pārtvertas bumbas īsā laikā dabūja Bertāns, kurš ar precīzu trīspunktnieku noslēdza pirmo ceturtdaļu – 22:13.

 

Otro ceturtdaļu rīdzinieki iesāka ar Roulenda „slam-dunk” pēc pārtvertas piespēles, kam vēlāk sekoja Zavacka tālmetiens, kas „VEF” komandai deva jau 14 punktu vadību. Rīdzinieki sāka pieļaut kļūdas, kā arī brīžiem neizdevās trāpīt brīvus metienus. Bilbao pamazām deldēja punktu starpību līdz pārņēma vadību. „VEF” puslaika pārtraukumā devās kā iedzinēji – 36:37.

 

Abas komandas pielietoja visai agresīvu aizsardzību, spēle kļuva ļoti fiziska un ar daudz piezīmēm. Arī tiesneši bija visai skrupulozi, bieži piešķirot nesportiskas piezīmes. Iesākumā punkti krājās lēni, taču tad pa trejacim iemeta Zavacks un Bertāns. Trešās ceturtdaļas izskaņā 0.2 sekundes pirms sirēnas Vasilidis pārkāpa noteikumus pret Janičenoku. „VEF” komandas kapteinis varēja izpildīt divus soda metienus, kurus izdevās realizēt – 53:51.

 

Ceturtās ceturtdaļas ievadā divus punktus guva Kavaļausks, kam sekoja Janičenoka precīzs tālmetiens – 58:53. Turpinājumā divas reizes Janičenoks sasteidza trīspunktu metienus, kas bija nesekmīgi. Pēc ilgāka pārtraukuma „VEF” atkal tika pie punktiem, kad ar spēku divus punktus no apakšas guva Kavaļausks.

 

Rīdziniekus bendēja Lopess, kurš guva pats punktus, ar piespēli atrada komandas biedrus, kā arī sagādāja uzbrukumā Bērziņam ceturto piezīmi. Kaspars nopelnīja uzreiz arī piekto pārkāpumu, saņemot tehnisko piezīmi. Divas reizes no tālienes katrs uzbruka Janičenoks un Jahovičs, vienu no Kristapa trejačiem nobloķēja Lopess. Rīdzinieku cerības sagrāva Zizis, kurš ar ceturto mēģinājumu šajā mačā trāpīja trīspunktnieku.

 

„VEF” komandā 12 punktus guva Antans Kavaļausks, kurš izcīnīja arī 8 atlēkušās bumbas. 11 punkti un 8 izcīnītas bumbas pie groziem Kasparam Bērziņam. Pa 10 punktiem pievienoja Ērs Džerods Roulends un Kristaps Janičenks (3p 1/7), pa 8 punktiem sameta Vils Daniels un Dairis Bertāns, bet Donatam Zavackam 6 punkti un 7 izcīnītas bumbas.

 

Bilbao rindās pa 15 punktiem guva Rauls Lopess un Alekss Mumbru, 14 punkti un 12 atlēkušās bumbas Adriena Moermena kontā, 12 sameta Lemonts Hamiltons, 7 punktus pievienoja Nikos Zizis.

 

J grupas otrā mačā „Valencia” savā laukumā ar 104:55 sakāva „CEZ Nymburk”. Līdz ar to turnīru turpinās abas komandas no Spānijas – „Valencia” un „Uxue Bilbao Basket”.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Parsportu.lv