RezervesDALAS24.lv

Sports / Basketbols

Dankans ļauj Spurs nostiprināt līderpozīcijas rietumos

Dankans ļauj Spurs nostiprināt līderpozīcijas rietumos
Foto: Usdirect.com.
KRUSTTEVS.COM · 30.03.2013. 14:14

Uzvaru NBA regulārā čempionāta spēlē izcīnījusi Sanantonio "Spurs" komanda, kas, pateicoties Tima Dankana precīzajam metienam mača pēdējās sekundēs, ar rezultātu 104:102 pārspēja Losandželosas "Clippers", tādējādi nostiprinoties rietumu konferences galvgalī.

 

 

Spēli ar 10:4 izrāvienu sāka "Spurs", bet viesi ātri vien atguva zaudēto, izlīdzinot spēli. Pirmā ceturtdaļa bija ļoti rezultatīva, to uzvarēt ar 30:28 spējot "Spurs" komandai. Otrās ceturtdaļas pirmajā pusē komandas turpināja līdzīgo cīņu, bet tās vidū, pateicoties Lamāra Odoma darbībām uzbrukumā, "Clippers" iekrāja sešu punktu pārsvaru. Rezultāta starpība pieauga arī līdz deviņiem punktiem, kad mājnieki deva atbildes gājienu. Tims Dankans ar Toniju Pārkeru uzņēmās spēli uzbrukumā uz sevi, samazinot deficītu līdz minimumam - 61:62.

 

Trešās ceturtdaļas ievadā "Spurs" ieguva nelielu pārsvaru, principā to vairs no rokām neizlaižot. Lieliski turpināja spēlēt Pārkers un Dankans, kurus viesiem bija grūti apturēt. Ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 85:79 "Spurs" labā. Pēc nonākšanas iedzinējos ar deviņu punktu deficītu, "Clippers" basketbolisti sāka atgūt zaudēto, krietni sāasinot spēli. Minūti līdz pamatlaika beigām Džamals Kroufords ar tālmetienu panāca izlīdzinājumu, bet pus minūti vēlāk Kriss Pols izvirzīja viesus vadībā. "Clippers" bija vadībā līdz pēdējam "Spurs" uzbrukumam, kad sarežģītu pustālo metienu ar sodu realizēja Tims Dankans. Viņš realizēja arī piešķirto soda metienu, atnesot komandai uzvaru ar rezultātu 104:102.

 

Tieši Dankans bija rezultatīvākais savā komandā ar 34 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām. Tonija Pārkera rēķinā 24 punkti un 8 rezultatīvas piespēles. "Clippers" rindās ar 18 punktiem izcēlās Bleiks Grifins, bet 16 guva Džamals Kroufords.

 

Ar šo uzvaru "Spurs" nostabilizējās rietumu konferences galvgalī, jo zaudējumu izbraukumā piedzīvoja tuvākie sekotāji, Oklahomas "Thunder" basktbolisti, kuri nespēja pieveikt Minesotas "Timberwolves" - 93:101. Tagad abas komandas šķir trīs uzvaru tiesa.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Parsportu.lv