RezervesDALAS24.lv

Sports / Basketbols

Biedriņš izvēli izdarīja, vai „Warriors” ir apmierināti?

Biedriņš izvēli izdarīja, vai „Warriors” ir apmierināti?
Foto: Totobonusi.com.
Renārs Grāvītis, KRUSTTEVS.COM · 24.05.2013. 15:29

Nacionālajā Basketbola asociācijā (NBA) spēlē tikai viens latvietis – Andra Biedriņa personā. Ticis vairāk kritizēts nekā slavēts, taču mest ar akmeņiem ir vienkāršāk kā virzīt glaimojumus, ko Biedriņš noteikti ir pelnījis – pašlaik vienīgais latviešu basketbolists basketbola „Mekā”. Iespaidīgi, taču reizē divdomīgi.

 

Ir patīkami vērot bilžu arhīvus, kur Sandis Ozoliņš, spēlējot Sanhosē „Sharks” komandā, apmeklē vienīgo latvieti NBA – Andri Biedriņu. Laikam jau pelnījis, taču latvieša basketbolista karjera iegrozījusies tā, ka dīķa nogulsnējumi sāk peldēt augšā un daudziem to smaka nepatīk. Šodien mediju vidē parādījās informācija, ka Andris Biedriņš izmantojis iespēju pagarināt līgumu ar Goldensteitas „Warriors” vienību uz vēl vienu sezonu. Skaidrs ir viens – deviņus miljonus ASV dolārus laist vējā būtu neprātīgi. Taču ir vēl viens variants, kas nav nereāls – Biedriņš nākamās sezonas laikā var uzlabot sniegumu, kas dotu garantijas noturēties līgā arī 2014./2015. gada sezonā. Grūti tam noticēt, jo gadu no gada gaidām snieguma uzlabojumus, taču nekā. Lai skanētu korektāk – ko darītu Biedriņš šajā sezonā, ja viņš nepagarinātu līgumu ar „Warriors” vienību? Latvietis kļūtu par brīvo aģentu – tātad latvietim būtu iespēja pārcelties uz jebkuru citu NBA klubu. Kādas garantijas, ka cits klubs pieņems Biedriņa pakalpojumus? Jā, par trīs līdz četras reizes mazāku summu iespējams, taču ne par deviņiem miljoniem. Un, ja vispār kāds ņems... Andris izdarījis pareizu lēmumu. Gan jau bija garas pārrunas ar aģentu, izvērtējot tirgus situāciju NBA. Nevar teikt, ka latvietis šajā sezonā bija slikts. Noteikti nē – 9,3 pavadītajās minūtēs uzlikt 0,8 blokus un savākt 3 atlecošās bumbas ir jāmāk. Šosezon Biedriņš sev atvēlētajās minūtēs bija aizsardzības monstrs. Vēl vairāk šo faktu pastiprina notikums, ka sērijā pret Sanantonio „Spurs” Biedriņš pirmo reizi šīs sezonas izslēgšanas spēlēs parādījās laukumā. Kāpēc? Ik pa laikam bija nepieciešams stingrs vecis groza tuvumā. Dankans šosezon ir neapturams, tāpēc atpūtināt Bogutu kādam vajadzēja. Sērija tika zaudēta, bet tas cits stāsts... Žēl, ka parādītajam sniegumam jāpievieno rindiņa, ka latvietis pelna deviņus miljonus ASV dolāru. Bez šīs frāzes Andris būtu ļoti cienījams rezervists.

 

Ar kādu domu „Warriors” piedāvāja Biedriņam sešu gadu 54 miljonus vērtu kontraktu?

Ar domu, ka būs komandas vilcējspēks, varēs sakoriģēt „Warriors” nestabilo aizsardzību. Notika pretējais, latvietis guva daudzas traumas, minūšu skaits laukumā samazinājās un zuda pārliecība pār saviem spēkiem. Žēl. Gan jau Biedriņš apzinās savu situāciju, taču viss ir labojams, ko jānovēl mūsu vienīgajam latvietim spēcīgākajā basketbola līgā pasaulē.