RezervesDALAS24.lv

Sports / Basketbols

TOP 10 VIDEO: Alena Aiversona NBA karjeras labākās un skaistākās epizodes

TOP 10 VIDEO: Alena Aiversona NBA karjeras labākās un skaistākās epizodes
Foto: Ekrānšāviņš no interneta
KRUSTTEVS.COM · 31.10.2013. 09:30

Alens Aiversons (Allen Iverson) ir paziņojis par sportista karjeras beigšanu. Jau pēdējo gadu laikā savu spozmi viņš bija zaudējis un pēc sezonas Turcijā, Stambulas “Besiktas” rindās, sportists nespēja atgūt agrāko sportisko formu. 

 

Savus labākos gadus Aiversons aizvadīja Filadelfijas “76ers” rindās. 1996. gadā ar pirmo numuru viņu draftēja tieši “76ers” komanda un ar to brīdi sākās jauna ēra šīs komandas vēsturē. Aizvadījis 10 sezonas Filadelfijā, 2001. gadā saņēmis vērtīgākā spēlētāja balvu, 11 reizes piedalījies zvaigžņu spēlē, 4 reizes bijis NBA regulārās sezonas rezultatīvākais spēlētājs... Šādi var turpināt ilgi un dikti runāt par Aiversona sasniegumiem basketbola laukumā. 

 

Par spēlētāja kvalitātēm viņa labākajos gados liecina fakts, ka Losandželosas “Lakers”, 2001. gada finālsērijā, lai labāk sagatavotos Aiversona nosegšanai, savu spēlētāju pārtaisīja par Alena kopiju. Mainīja frizūru, ārējo izskatu, izturēšanos. Tas palīdzēja, jo Lakers sērijā uzvarēja ar 4 pret 1.

 

Kopumā savā karjerā Aiversons vidēji spēlē guvis 26.7 punktus, izcīnījis 3.7 atlecošās bumbas un atdevis 6.2 rezultatīvas piespēles. Neskatoties uz savu raksturu un neskaitāmajām problēmām ar likumu, viņš bija vairāk kā lielisks spēlētājs.

 

Piedāvājam Aiversona TOP 10 karjeras labākos momentus basketbola laukumā.