RezervesDALAS24.lv

Sports / Citi sporta veidi

Prezidenta balvā startēs vieglatlēti no trīs kontinentiem

Prezidenta balvā startēs vieglatlēti no trīs kontinentiem
Foto: REUTERS/Scanpix. Jeļena Prokopčuka.
KRUSTTEVS.COM · 06.06.2012. 15:46

Nosaukts Latvijas izlases sastāvs „Valsts Prezidenta balvai vieglatlētikā”, kas nedēļas nogalē norisināsies Valmierā. Dalībnieku vidū būs visu trīs Baltijas valstu izlašu vieglatlēti, kā arī sportisti no sešām citām valstīm.

 

Valmierā Jāņa Daliņa stadionā, 8. un 9.jūnijā norisināsies tradicionālās vieglatlētikas sacensības „Valsts Prezidenta balva vieglatlētikā”. Šoreiz sacensības būs ar jaunu intrigu, jo tās notiks starp Baltijas valstu izlasēm, kuras cīnīsies par prezidenta kausu.

 

Bez Latvijas, Lietuvas un Igaunija vieglatlētiem, „Valsts Prezidenta balvā vieglatlētikā” startēs sportisti no četriem kontinentiem. Dalībnieku vidū Ukrainas, Krievijas, Kenijas, Dienvidāfrikas, Paragvajas un Uzbekistānas pārstāvji, no kuriem pazīstamākie būs tāllēcējs no Krievijas Pāvels Karavājevs un Uzbekistānas tāllēcēja Jūlija Taravsova.

 

Savukārt šodien Latvijas Vieglatlētikas Savienība nosauca mūsu valsts izlases sastāvu, kas piektdien un sestdien startēs Valmierā. Dalībnieku vidū būs daudzi Latvijā pazīstami vieglatlēti, no kuriem daļa, jau izpildījuši normatīvus uz Eiropas čempionātu un Londonas Olimpiskajām spēlēm, bet vēl vairāki sportisti tieši Jāņa Daliņa stadionā centīsies izpildīt kādu no tik svarīgajiem normatīviem.

 

Interesants duelis tāllēkšanā vīriešiem būs starp Elviju Misānu un Jāni Leiti, kuri abi centīsies sasniegt Olimpisko spēļu B normatīvu. Šķēpa mešanā vīriešiem startēs olimpiskais vicečempions Ainārs Kovals, kā arī Ansis Brūns un Rolands Štrobinders, savukārt dāmu šķēpa mešanas sacensībās lielākā intriga būs tā vai Sintai Ozoliņai Kovalai izdosies izpildīt olimpisko A normatīvu. Sacensībās redzēsim arī tādus Latvijā pazīstamus vieglatlētus kā Jeļenu Prokopčuku, Ronaldu Arāju, Staņislavu Olijaru, Laumu Grīvu, Igoru Sokolovu un citus sportistus.

 

Informāciju sagatavoja:

Toms Markss (Vidzemes Olimpiskā centra mārketinga speciālists)

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar parsportu.lv