RezervesDALAS24.lv

Sports / Citi sporta veidi

Latvijas sieviešu regbija 7 izlase dodas uz Eiropas čempionātu

Latvijas sieviešu regbija 7 izlase dodas uz Eiropas čempionātu
Foto: No concrete-online.co.uk.
KRUSTTEVS.COM · 06.06.2012. 19:19

Savam sestajam Eiropas čempionātam, kas norisināsies 9. un 10.jūnijā Bulgārijas galvaspilsētā Sofijā, gatavojas Latvijas sieviešu regbija 7 izlase. Atšķirībā no trim iepriekšējiem gadiem, kad mūsu meitenes spēlēja pēc spēka otrajā - A divīzijā.

 

Šogad Eiropas čempionāts kalpo kā atlase uz Pasaules čempionātu un Eiropas čempionāta finālturnīru Maskavā šī gada 29. un 30.jūnijā, tādēļ A un B divīzijas ir apvienotas un sadalītas divās grupās pa 12 komandām. Katras grupas uzvarētāja komanda iegūs tiesības nākamgad startēt Elites divīzijā, savukārt pirmo divu vietu ieguvējas jūnija beigās dosies uz finālturnīru Maskavā.

 

Latvijas izlases pretinieces, spēļu secībā, būs Slovākija, Lietuva, Bulgārija, Rumānija un Ungārija. Otrajā apakšgrupā spēlēs Horvātija, Austrija, Dānija, Andora, Bosnija un Hercegovina, Velsa. Pēc priekšsacīkšu izspēles pirmo divu vietu ieguvējas no katras grupas cīnīsies par pirmo līdz ceturtajai vietai un ceļazīmēm uz finālturnīru, nākamās divas par piekto līdz astotajai vietai, bet pēdējās divas par 9. līdz 12.vietu.

 

Latvijas izlases kandidātes trenera Valda Avotiņa vadībā aizvadījušas sagatavošanās periodu, reizi nedēļā kopā pulcējoties jau kopš marta, bet pēdējās nedēļās trenējoties katru otro dienu. Pēc Latvijas čempionāta otrā posma 26.maijā tika nosaukts izlases sastāvs. Uz Sofiju dosies: Liene Freiberga, Liene Vāciete, Sabīne Kadirova, Sabīne Červeņaka, Lūcija Ciekure (visas SK „Imanta”), Liene Lēvalde, Madara Sirsniņa, Zane Sirsniņa, Elīna Pīrāga-Berjoza, Anete Skrastiņa (visas RK „Selena”), Laima Oganova (RFC „Sunderland”, Anglija), Danuta Antonoviča (BSV „Berliner”, Vācija).

 

Latvijas izlases galvenais treneris Valdis Avotiņš:

 

Kopš regbija 7 iekļaušanas olimpisko sporta veidu pulkā, notikusi strauja šī sporta veida izaugsme visā pasaulē, jo īpaši daiļā dzimuma vidū. Arī Latvijā pēdējo divu gadu laikā strauji audzis gan komandu un spēlētāju skaits, gan to meistarības līmenis. Līdz ar to konkurence uz vietu izlases sastāvā bija daudz nopietnāka nekā agrāk.

 

Priecē tas, ka ierindā ir praktiski visas uz šo brīdi labākās Latvijas spēlētājas, tiesa gan ne visām viņām pēdējā laikā ir bijusi iespēja trenēties tik daudz cik vajadzētu. Startēs trīs Eiropas čempionātu debitantes, bet kopumā pēdējo divu gadu laikā izlases sastāvs ir nomainījies uz pusi. Komanda ir gados jauna, kodolu veido 18 līdz 22 gadus vecas spēlētājas, lai gan vairākām jau ir visai liela sacensību pieredze.

 

Tā savam sestajam Eiropas čempionātam gatavojas Laima Oganova un Sabīne Kadirova. Komandā valda pozitīva darba atmosfēra, katra ir gatava izdarīt visu, kas viņas spēkos, lai par Latvijas startu šajā turnīrā nebūtu jāsarkst. Kas attiecas uz mūsu apakšgrupas komandām, neapšaubāma favorīte ir Rumānija, bet pastarīte Slovākija, savukārt pārējo komandu cīņās uzvarētāju nosaukt ir grūti, un visu izšķirs sīkas nianses, kā arī veiksme, kura būs jānopelna ar smagu darbu.

 

Protams, ceram pacīnīties par iekļūšanu pirmajās divās vietās, kas savukārt nozīmēs, ka nākamā mača likme būs ļoti augsta – Eiropas čempionāta finālturnīrs. Par neveiksmīgu uzskatīšu vietu, zemāku par sesto, kas nozīmēs, ka nākamgad jāspēlē līmeni zemāk – B divīzijā.

 

Jāpiezīmē, ka pirmo reizi Eiropas čempionātā sievietēm startē tādas regbija lielvalstis kā Skotija, Velsa, Īrija, par kuru spēku nav jāšaubās, tādēļ izsišanās uz augšu mazajām valstīm kļūst arvien sarežģītāka. Lai nu kā, bet jau daudzus gadus Latvijas meitenes pierāda, ka prot noskaņoties savām vissvarīgākajām cīņām, un tieši tajās parādīt savu labāko sniegumu.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar parsportu.lv