RezervesDALAS24.lv

Sports / Citi sporta veidi

Latvijas duetiem uzvaras Maskavā

Latvijas duetiem uzvaras Maskavā
Foto: B950/Scanpix. Aleksandrs Samoilovs.
KRUSTTEVS.COM · 10.06.2012. 18:40

Pasaules kausa posmā Maskavas "Grand Slam" pludmales volejbola turnīrā M apakšgrupā svētdien Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins divos setos uzveica Eiropas čempionus, tikmēr Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš arī tika pie uzvaras, pārspējot spāņu duetu, ziņo interneta vietne fivb.org.

 

Sestdien savā starpā pirmo reizi šosezon tikās abi Latvijas dueti un uzvaru ar 21:15, 21:14 guva Pļaviņš/Šmēdiņš.

 

Apakšgrupas otrajā mačā Pļaviņš/Šmēdiņš piekāpās vāciešiem Juliusam Brinkam un Jonasam Rekermanam, kuri turnīrā izlikti ar 4.numuru un pagājušajā nedēļā kļuva par Eiropas čempioniem.

 

Tikmēr Samoilovs/Sorokins apspēlēja spāņus Raulu Mesu un Inocencio Lario (izlikti ar 29.numuru).

 

Svētdien par spītu lietum Samoilovs/Sorokins tika galā ar vāciešiem Brinku/Rekermanu – 21:19, 21:19, savukārt tajā pašā laikā uz cita korta Pļaviņš/Šmēdiņš pārspēja spāņus Mesu/Lario ar 21:17, 21:17.

 

Pirmo vietu M apakšgrupā izcīnīja vācieši, bet otro un trešo attiecīgi ieguva Pļaviņš/Šmēdiņš un Samoilovs/Sorokins. Eiropas čempioni iekļuvuši pa taisno labāko sešpadsmitniekā, bet Latvijas dueti nākamajā kārtā vēl cīnīsies par vietu starp 16 labākajiem.

 

Pļaviņš/Šmēdiņš (20.) nākamajā kārtā plkst. 15:40 pēc Latvijas laika tiksies ar nīderlandiešiem Boersma/Spijkers (17.), bet Samoilovs/Sorokins(13.) paralēli uz cita korta cīnīsies ar itāliešiem Nicolai/Lupa (15.).

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar parsportu.lv