RezervesDALAS24.lv

Sports / Citi sporta veidi

Leitim - personīgais rekords un pusfināls

Leitim - personīgais rekords un pusfināls
Foto: REUTERS/Scanpix.
KRUSTTEVS.COM · 27.06.2012. 15:00

2012.gada Eiropas čempionātā vieglatlētikā, kas no 27.jūnija līdz 1.jūlijam risināsies Somijas galvaspilsētā Helsinkos, sacensību pirmajā dienā Latvijas vieglatlēts Jānis Leitis priekšsacīkstēs 400 metru skrējienā uzstādīja jaunu personīgu rekordu, pavisam nedaudz atpaliekot no Londonas Olimpisko spēļu B normatīva un Latvijas rekorda.

 

 

Leitis uz starta 400 metru distancē stājās kā vienīgais, kurš šosezon nebija startējis šajā disciplīnā. Neskatoties uz to, Jānis distanci priekšsacīkšu skrējienā sāka pārliecinoši, turklāt pēdējā līkumā vēl esot vadībā. Pēdējos metros viņus apsteidza Lielbritānijas sportists Ričards Baks, kurš finišēja pēc 45.83 sekundēm. Jānim skrējienā bija labākais starta reakcijas laiks (0.155) un finišā 45.92 sekundes, kas ir sportista jauns personīgais rekords, iepriekšējais labots vairāk nekā par pussekundi – 46.46 sekundes.

 

Tikai 0.02 sekundes Jāni šķīra no Londonas Olimpisko spēļu kvalifikācijas B normatīva un 0.04 sekundes no Latvijas rekorda. Leitis ar 45.92 sekundēm uzrādīja Latvijas visu laiku otro labāko rezultātu 400 m skrējienā.

 

Pēc skrējiena britu vieglatlēts saņēma diskvalifikāciju, līdz ar to par uzvarētāju kļuva Leitis. Rīt no plkst. 18:40 paredzēti pusfināla skrējieni.

 

Jāatzīmē, ka trīs skrējienu uzvarētāji (divi Lielbritānijas sportisti un Francijas skrējējs) tika diskvalificēti, kas vieš lielākas cerības Leitim iekļūt arī finālā, turklāt priekšsacīkšu skrējienos viņam bija dalīts ceturtais labākais rezultāts.

 

Jāpiebilst, ka Leitim piektdien bija paredzēts startēt arī tāllēkšanas sacensībās.

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar parsportu.lv.